”Mallar Serbest Ama İşadamları Serbest Değil”


Bakan Ergün, işadamlarının serbest dolaşamadığı bir ortamda rekabetten bahsedilemeyeceğini belirtti.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Avrupa Birliği’nde (AB) malların serbest ama işadamlarının serbest dolaşamadığı bir ortamda rekabetten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Ergün, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) KOBİ’lerin krizin üstesinden gelmedeki rolü konulu toplantıda  yaptığı konuşmada, AB’den Türk vatandaşlarına vizeyi ve taşımacılık kotalarını kaldırmasını istedi.

Malların serbest dolaştığı ama işadamlarının serbest dolaşamadığı bir ortamda rekabetten bahsedilemeyeceğini belirten Ergün, taşımacılık kotalarıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Ergün şöyle dedi:”Mallarımızı kamyonlarla sevk ederken Yunanistan ve Bulgaristan başta olmak üzere birçok ülkede taşımacılık engeliyle karşılaşıyoruz. 20 bin kamyon sevk edecekken, 10 bin kamyonun geçişine izin verirseniz müşterilerimize nasıl mal satabiliriz? Mallar serbest ama işadamları serbest dolaşamıyor, kamyonlar serbest değil. Bu durum ekonominin gelişmesi için uygun bir ortam mı? Bu anlayış KOBİ’leri güçlendirir mı? Bu haksız rekabet uygulamasının bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor.”

Ergün, küresel krizin KOBİ’lerin öneminin daha iyi anlaşılmasına vesile olduğunu anlatarak, kriz ortamında KOBİ’lere “Bu kriz, herkes için kriz olabilir’ ama sizin için fırsat olacak” dediğini aktardı.Türkiye’de KOBİ’lerin, krizin mağduru olmadığını, krizden çıkışın anahtarı olduklarını dile getiren Ergün, KOBİ’lerin, değişime ve yeniliklere hızlı uyum sağlayan esnek yapılarıyla küresel dalgalanmadan daha az etkilendiğini, krizden çıkış döneminin de ana aktörleri olduğunu söyledi.Ergün,, “Mesela son aylarda, ekonomik toparlanmanın bir sonucu olarak, özellikle istihdamda çok önemli gelişmeler yaşanıyor, bu istihdam artışının da, özellikle KOBİ’lerimiz tarafından sağlandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Seneye 50 Alışveriş Merkezi Açılıyor

30 Eylül 2010. 06:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x