1. Uluslararası Gıda ve Tıp Kongresi (IFMC 2018)


 

      1 st International Food and Medicine Congress1. Uluslararası Gıda ve Tıp Kongresi (IFMC 2018)

Gıda tüketim alışkanlıkları ile bireylerin sağlık profilleri arasında yakın bir ilişki olduğu çok uzun yıllardır bilinmektedir. Bu temel bilgiden yola çıkılarak birçok beslenme modeli ortaya atılmış ve her bir model belirli bir takip kitlesine ulaşmıştır. Ancak, bilim ve teknolojide meydana gelen gelişmeler ışığında gıdanın ve gıda üretim süreçlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin çok daha özel bir değerlendirmeye tabi tutulması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Geçmişte sağlıklı beslenme için bir bireyin gıdalar ve/veya takviye edici gıdalar aracılığı ile tüketmesi gereken besin elementi miktarları esas alınırken günümüzde kişiselleştirilmiş beslenme yaklaşımı ön plana çıkmaya başlamıştır. Bu süreçte gıdanın hammaddesinden başlayarak nasıl bir süreç sonunda tüketicilerin kullanımına hazır hale getirildiği konusu da her zamankinden daha önemli olmaya başlamıştır. Diğer yandan gıdaların üretiminden tüketimine kadar olan süreç içerisinde meydana gelebilecek her türlü olumsuzluk doğrudan gıda güvenliğini ve toplum sağlığını etkileyecektir. Dolayısıyla gıda-sağlık ilişkisi çok yönlü ele alınması gereken disiplinler arası bir konu olarak değerlendirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gıda-sağlık-beslenme konularında yazılı ve görsel basın araçları kanalı ile fikir beyan eden çok sayıda uzman bulunmaktadır. Ancak gıda-sağlık-beslenme ilişkisi üzerinde çalışmalar yapan araştırıcılar arasında istenilen düzeyde bir işbirliği olmadığı da açıktır.

DİĞER HABERLER
Sakarya'da Şap Karantinası

Tıp/sağlık ve gıda alanında disiplinler ve sektörler arasında iletişim eksikliğini kısmen de olsa giderebilmek ve disiplinler arası işbirliklerini teşvik etmek amacıyla Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığı ile 1 st International Food and Medicine Congress -. Uluslararası Gıda ve Tıp Kongresi (IFMC 2018) gerçekleştirilecektir. IFMC 2018 temel olarak gıda-sağlık-beslenme ilişkisine odaklanmış araştırmaların uluslararası düzeyde tartışıldığı bir platform olmayı hedeflemektedir. 24-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan kongrenin yerli ve yabancı katılımcıları toplam 16 oturumda bilgi ve deneyimlerini paylaşma olanağına kavuşacaktır.

Kongre oturumları arasında “Üniversitelerde Gıda ve Sağlık Eğitimi: Disiplinlerarası yaklaşım”, “Gıda ve Sağlık Alanlarında Ortak Politikalar Geliştirilmesi: Güçlükler ve Gereklilikler”, Akademi ve Endüstri” ile “Klinik Beslenme” tematik oturumlar da yer almaktadır. Bu tematik oturumlarda akademi, endüstri ve kamudan gelen konuşmacılar oluşturacaktır. FAO ve WHO gibi küresel örgütlerin insan sağlığı-gıda- beslenme ilişkisine yaklaşım stratejilerini en yetkin kişilerden dinleme şansının bulunabileceği kongrede ayrıca klasik gıda işleme teknolojilerine alternatif yenilikçi teknolojilerin avantaj ve dezavantajları ile yasal yeterlilikleri tartışmaya açılacaktır.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, DSÖ, FAO’ dan pek çok konuşmacının yer aldığı kongremizi destekleyen kuruluşlar alttadır

DİĞER HABERLER
Dünyanın sülüğü Türkiye'den

Dünya Sağlık Örgütü-(DSÖ) Türkiye

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü- Türkiye (Orta Asya Alt-Bölge Ofisi FAO-SEC)

Integrating Food Science Engineering Knowledge Into the Food Chain- ISEKI-Food Association

Gıda Güvenliği Derneği

Gıda Teknolojisi Derneği

Türk Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Derneği

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği

Türkiye Diyetisyenler Derneği

Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (sponsor)

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği. (sponsor)

Bilimsel içerikteki panel ve oturumların sizlerin yoğun katılımı ve aktif katkılarıyla değer kazanacağını düşünüyoruz.   Bu bağlamda gıda sağlık alanında ki tüm akademisyen, öğrenci ve uygulayıcıları aramızda görmekten onur duyacağız.

Saygılarımızla…

 

Kongre bilgileri:

https://www.internationalfoodandmedicine.org/

Yer: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Sıhhiye Ankara

Açılış: 24 Mayıs 2018 saat 09:00

İletişim:

Kongre başkanları : Prof. Dr. Nuray Yazıhan

Prof. Dr. Aykut Aytac

Sekreterya: Sevgi Akdaş: 0506 126 86 01

Mihriban Alemdar: 0507 085 06 86

İclal Sena Gezer: 0505 864 55 35

E-mail: secretaria@internationalfoodandmedicine.org

Website: www.internationalfoodandmedicine.org

 


21 Mayıs 2018. 14:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x