İtalya’da Deprem


thumbs_b_c_b84559e6ff66f0c91e0b41e15f21c77b

 

 

İtalya’nın orta kesiminde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, daha önce 6,1 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 6,5 olarak düzeltti. Merkez üssü Norcia kenti olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde yerel saatle 07.40’ta (TSİ 09.40) kaydedildiği belirtildi. Başkent Roma, Floransa gibi pek çok yerleşim yerinde de hissedilen deprem endişeye neden oldu. Roma’da çok sayıda kişi depremin ardından sokağa çıktı.

Bölgede artçı sarsıntılar kaydedilmeye devam ediyor.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, Başbakan Matteo Renzi, depremin ardından Sivil Savunma Başkanı Fabrizio Curcio ile görüştü.

USGS’ye göre büyüklük 6,6

Öte yandan ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı.

Aynı bölgede 26 Ekim’de 5,4 ve 5,9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana gelmişti. Bu depremlerde bir kişi kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti. Yine aynı bölgede 24 Ağustos’ta kaydedilen, Amatrice ve Accumoli’yi vuran 6,2 büyüklüğündeki depremde 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Sivil Savunma Müdürü Curcio: Yaralananlar var

Sivil Savunma Müdürü Fabrizio Curcio, yaptığı açıklamasında, ülkenin merkez bölgelerinde güçlü bir deprem olduğunu belirterek “Depremde yaralanan var ama şu ana kadar can kaybına dair haber almadık” dedi.

DİĞER HABERLER
‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım’’ projesi

İtalyan basınına sivil savunma kaynaklarından yansıyan bilgilere göre, biri ağır 10 yaralı olduğu belirtildi.

Rainews24 kanalının haberinde, depremin merkez üssü olan Norcia kentindeki San Benedetto Bazilikası’nın sarsıntıda yıkıldığı, yine aynı bölgedeki Tolentino kasabasının tarihi kent merkezinde bazı binaların çöktüğü ve 24 Ağustos’taki depremde büyük yıkıma uğrayan Amatrice kasabasında yıkılan binalar olduğu bildirildi.

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü yetkilileri, son büyük sarsıntının geçen 24 Ağustos’ta Amatrice 300 kişinin hayatına mal olan 6 büyüklüğündeki deprem ile 4 gün önce art arda kaydedilen iki depremle bağlantılı olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesinde olan ve 26 Ekim’deki depremin merkez üssü olan Ussita kasabasının Belediye Başkanı Marina Rinaldi, yaptığı açıklamada, “Otomobilimde uyuyordum. Her şey çöktü. Tam bir felaket. Molozların çıkardığı dumanları görüyorum” diye konuştu.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Matteo Renzi’nin depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Depremin yoğun hissedildiği başkent Roma’da da yetkililer, Kolezyum gibi tarihi yapılarda hasar tespit çalışması başlattı.

Başbakan Renzi: Tesellimiz hiç kaybımızın olmamasıdır

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinin orta kesiminde bu sabah meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde can kaybının olmamasından teselli bulduklarını söyledi.

DİĞER HABERLER
Hakkı Devrim hayatını kaybetti...

Programını iptal eden ve bölgedeki yetkililerle durumu takip eden Başbakan Renzi, Başbakanlık Sarayı’nda olağanüstü basın toplantısı düzenledi.

Bugünkü sarsıntının, 1980’de güneydeki Irpinia’da meydana gelen ve yaklaşık 3 bin kişinin hayatına mal olan depremden bu yana kaydedilen en şiddetli deprem olduğunu belirten Renzi, “Zor bir dönemden geçiyoruz. 1980’den bu yana en şiddetli deprem. Irpinia’dan sonra görülen en şiddetli deprem olmasına rağmen can kaybımız yok. Tesellimiz, hiç kaybımızın olmamasıdır” dedi.

Renzi, yarın bakanlar kurulunu toplantıya çağırdığını söyleyerek yeni alınacak önlemleri görüşeceklerini, bölgeye yapılacak yardım konusunda kaynak sıkıntısı çekmediklerini söyledi.

Depremden etkilenen bölgeleri yeniden inşa edecekleri sözünü veren Başbakan, “Yeniden inşa için ne gerekiyorsa yapacağız. İtalya bunu nasıl yapacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan Renzi, zor koşullarda yaşayan depremzedelere dayanışma çağrısında da bulundu.

Matteo Renzi, siyasi partilere de seslenerek ülkede polemik ve siyasi tartışma zamanı olmadığını, bu doğal afetler karşısında birlik ve dayanışma içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. AA


30 Ekim 2016. 18:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x