Erdoğan Demirören’i sonsuzluğa uğurladık


Erdoğan Demirören'i sonsuzluğa uğurluyoruz

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için ilk tören Şişhane’deki holding binası önünde yapıldı. Törene Erdoğan Demirören’in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı. Törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı.

Erdoğan Demirören’in cenazesi saat 10.20 sıralarında Şişhane’deki Demirören Holding binası önüne getirildi. Erdoğan Demirören’in tabutunun üzerine kâbe kapısının örtüsü serildi. Törende Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören,  Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere ailesi, yakınları ve holding çalışanları hazır bulundu.

Törene katılanlardan helallik alındıktan sonra dualar okundu. Gözyaşları eşliğinde omuzlara alınan Erdoğan Demirören’in tabutu yeniden cenaze arabasına konularak Fatih Camii’ne götürüldü. Aile cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Demirören’in tabutunun üzerine II. Mahmut zamanında yapılmış Kabe kapısı örtüsü serildi.

KORAY YANÇ: UMARIM Kİ BİZİ SEYREDİYORDUR

Milangaz Genel  Müdürü ve Demirören Holding İcra Kurulu üyesi Koray Yanç törende şöyle konuştu: Ülkesini seven, bizim babamız, atamız, ağabeyimiz, yol arkadaşımız, can yoldaşımız Türkiye’nin nadide yetiştirdiği en büyük sanayici ve işadamlarından Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdoğan Demirören’i ebediyete uğurluyoruz. Umarım ki bizi seyrediyordur. Allah bu mübarek ramazan ayında, mübarek bir sala vakti son nefesini veren, Kadir Gecesi’nin gününde toprağa intikal eden çok sevgili Erdoğan Demirörenimizi, büyüğümüzü ebediyete uğurluyoruz.

HAKKI KAYA: BU ÜLKEYE TUTKUN BİR İNSANDI, TÜRKİYE SEVDALISIYDI

CNN Türk canlı yayında konuşan Demirören Holding Ankara Temsilcisi Hakkı Kaya duygularını şöyle ifade etti: Böyle bir günde söze nasıl başlayacağını bilemiyor insan. Dile kolay 38 yıl. 1980’in ortalarıydı bu şirkete başladığımda, Türkiye için zor günlerdi. O zor günlerde çok büyük bir dayanışma gösterdik. Türkiye’yi çok seven bir insandı. Hepimiz için en zor zamanlarda ümit aşılayan bir insandı. Çalışmayı çok seviyordu. Günde 18 saat çalışıyordu. Gece saat 1’de, sabah 6’larda konuştuğumuz çok olmuştur. bu ülkeye tutkun bir insandı, Türkiye sevdalısıydı.

Evet, yanında çalışan, ekmek yedirdiği pek çok arkadaşı dostu olmuştur. Ama Türkiye’de bu kadar çok dost biriktirebilen, yardımcı, bu kadar çok hayırsever insanlar bu ülkeyi bir yerlere getirmişlerdir. Dolayısıyla Türkiye eğer bir takım badireleri atlatmışsa bu özel sektör dinamiklerinin çok büyük katkısı vardır. Onlardan birisi de Erdoğan Demirören’di.

“HEPİMİZE BABALIK YAPTI”

Ailesini çok severdi. Özel bir ilgisi vardır, torunları, çocukları onun için çok özeldi. Mutlaka vakit ayırırdı. Onlarla mutlak gün içerisinde, Ankara’da birlikte olduğumuz zamanlarda arardı, sorardı.  ‘Erdoğan Baba’ diye hitap ederdik, hepimize babalık yaptı. Çok saygın bir insandı. İş aleminde herkes tarafından ayakta karşılanan bir insandı.

38 şirkete kadar şirketlerimizin sayısının arttığı dönemler oldu. Ve o dönemde bu şirketlerinin her biriyle bizzat kendisi ilgilenirdi. Herhalde günde 500 – 1000 konuşma yapıyordur. Herkesle tek tek ilgilenirdi. Şirketinin her noktasını bilirdi. Mutlaka ve mutlaka bütün çalışanlarıyla yönetici düzeyinde her gün mutlaka görüşürdü. Akşamın belli saat sonrasında ulaşırdı. Takipçi bir insandı. Belki sırlarından birisi de budur. Bir iş verdiğinde onun peşini bırakmazdı.

CENAZE TÖRENİNE ÇOK SAYIDA SİYASİ VE İŞ ADAMI KATILDI 

Erdoğan Demirören için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda siyasi ve iş adamı katıldı.  Fatih Camii’nde düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizim Bakanı Numan Kurtulmuş, İsstanbul Valisi Vasip Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Başbakan Tansu Çiller, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, AK Parti İstanbul Milletvekili ve 27’nci Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Orhan Gencebay ve Demirören’in çok sayıda seveni katıldı.

İSMAİL KAHRAMAN: DEĞERLİ BİR İNSAN BAŞIMIZ SAĞ OLSUN       

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Çok faydalı, ülkemiz için de büyük istifadeler edindiğimiz bir insandır. Ticaret Üniversitesi mütevelli heyetinde 8 sene birlikte olduk. Muhterem değerli bir insan, çok çok faydalı bir insandı. Beraberliğimizde hiçbir zaman bardağın boş tarafını görmüyor, zaten iş hayatını çok küçükten başlamış, pişmiş, ticari hayatı biliyor, geniş bir entelektüel kültür… Değerli bir insan başımız sağ olsun.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÖMRÜNÜ MEMLEKET İÇİN, ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN TÜKETTİ

İş adamı Erdoğan Demirören’in cenazesine katılan Başbakan Binali Yıldırım “Bir ömrü memleket için, memleketin sanayisi için, çalışanın alın teri için, ülkemizin kalkınması için tüketmiş olan Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Başbakan Yıldırım, “Türkiye büyük bir sanayiciyi, saygın bir iş adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bir ömrü memleket için, memleketin sanayisi için, çalışanın alın teri için, ülkemizin kalkınması için tüketmiş olan Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz için çok şey yaptı. Bir çok sanayi tesisi ile Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağladı. Binlerce insanın evine ekmek götürmesini sağladı. İyi bir insandı. Biz kendisini iyi biliriz, Allah rahmeti ile muamele etsin, mekanı cennet olsun. Mübarek günlerde Hakkın rahmetine kavuştu. Ölüm bir gerçek. Allah o gün yardımcımız olsun. İmandan kitaptan ayırmasın” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
FAO Gıda Fiyat Endeksi Haziran’da sabit kaldı

Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ölüm haberinin arından Demirören ailesi ile telefonla görüştüğünü vurgulayarak, “Bugün kendisi katılamıyor. Ben hem kendi adıma, hem de cumhurbaşkanımız adına cenazeye katılıyorum” dedi.

BAKAN ALBAYRAK: YAPTIĞI YATIRIMLARLA ENERJİ SEKTÖRÜNE ÖNCÜLÜK ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Erdoğan Demirören’in enerji sektöründe bir Türk firması olarak yaptığı yatırımlarla sektöre öncülük ettiğini söyledi.  Bakan Albayrak, Türkiye’nin önemli bir iş adamını kaybettiğini vurgulayarak, “Enerji sektöründe önemli yatırımları vardı. Yerli bir grup olarak önemli yatırımları ile Türk enerji camiasına öncülük etti. Bu vesile ile camiamızın, sektörümüzün derin üzüntüsünü ifade etmek istiyorum. İnşallah benzeri yerli gruplar Türk ekonomisine inanan firmaların sayısının artması temennisi ile tekrardan başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

OSMAN AŞKIN BAK: İSTANBUL’DAKİ AMATÖR KULÜPLERİ HEPSİNİN BABASIYDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Çocukluğumuzda vefa stadında amatör küme maçlarını takip ederken hep şunu söylerlerdi. ‘Erdoğan bey bize yardım etti, kulübümüze destek oldu, şu desteği yaptı, bu desteği yaptı’ İstanbul’daki amatör kulüpleri hepsinin babasıydı spor terimiyle. Çok büyük destekleri vardı. Ben de o yıllarda genç bir sporcuyken ve yöneticiyken hep bunlara şahit oldum. Başarılı bir iş adamıydı.

VAHAP MUNYAR: MEDYADA LİDER DURUMA GELEN BİR İŞ İNSANI OLDU

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Erdoğan Demirören’in ardından şunları ifade etti: Ben meslekte 40’ncı yılımı dolduruyorum. 35 yılı ekonomi gazeteciliğinde geçti. Erdoğan Demirören’i daha yakın tanıyan insanlarla da beraber oldum. Onlardan bir tanesi Turgut Özal’ın da terzisi olarak bilinen Yusuf Kenan… Aile gibiler ve ilk tepkisi ‘Ben hayat bastonumu kaybettim’ dedi. Kitabı vardı bende, geçmişte kurulan dostlukları yaş biraz daha ilerleyince insan kendine hayat bastonu olarak tanımlıyor.

Son dönemlerde önce Milliyet ve Vatan’ı arkasından tüm Doğan Grubu’nu satın alarak medyada lider duruma gelen bir iş insanı oldu. Bir başka hikaye anlatacağım. İsmail Amasyalı’yı eski vekillerden biri olarak biliyoruz. Amasyalı markalı sobalar vardı. Onun sahibi olan insan. O da aynı şekilde dün aradı beni dedi ki, “Benim bir dönem adım ‘soba kralı’na çıktı. O krallıkta arka perde de aslında Erdoğan Bey vardı.”

Kendisi yabancı bir soba markasının mümessiliydi. O dönemde Erdoğan Bey arıyor İsmail Amasyalı’yı, teklifte bulunuyor. “Ben bu sobaların içeride üretilmesini istiyorum.” Anlaşıyorlar ve yapıyor. Belli bir dönem sürüyor. Erdoğan Bey, beyaz eşya ve soba işinden çıkmak istiyor. Amasyalı, “Kendisinden rica ettim, ödeme gücüm yok, demirbaşları ve kalıpları verirseniz üretmek istiyorum, bana vade yaparsanız yürütebilir miyim” demiş.

Erdoğan Bey diyor ki, “Ben bana inanan bazı insanların desteğiyle bu noktaya geldim. Sen de Almanya’da işçilik yapmış genç bir iş adamısın. Bu işi başaracağını düşünüyorum. Hem demirbaşlar, hem kalıplar sana hediyemdir. Mümessil olduğum markayı da burada üretebilirsin” İsmail Beyin ikinci dönemi de böyle başlıyor. Adı soba kralına çıktı. Bana geçmişte başkaları destek oldu, ben de size destek oluyorum. O kuşak böyle bir şey.

Demirören’in torunları (soldan sağa) Cemal, Murat, Erdoğan ve Kaan dedelerinin tabutu başında bekledi.   

FATİH TERİM: ONU HEP GÜLER YÜZÜYLE, İYİ HALİ İLE HATIRLAYACAĞIM

Galatasaray Teknik Direktör Fatih Terim, şöyle konuştu: Erdoğan Ağabey ile benim çok eski bir dostluğum var, ta futbolculuk zamanından. İyi bir insan olarak ve de hastalığına kadar da çok sık görüştüğümüz bir ağabeyimdi benim. Çok iyi bir insandı. Her zaman da onunla beraber olmak çok keyifliydi.

Allah rahmet eylesin. Gerek işadamı olarak gerek insan olarak da her zaman arayacağımız önemli bir isimdi. Mekanı cennet olsun. O Beşiktaşlı, o Galatasaraylı o Fenerbahçeli diye herhangi bir durum yoktu. Bu son yıllarda gelişen bir olay. Aramızda hiç öyle bir şey yoktu. Aramızda güvene dayalı sevgiye dayalı bir ilişki vardı.

Hep uzlaşmacı kişiliği, hep naif ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla zaten böyle bir şeye mahal de kalmazdı. Onu hep böyle güler yüzüyle, iyi hali ile hatırlayacağım. Tüm Demirören Ailesi’ne başsağlığı diliyorum.

ALİ DÜRÜST: TFF’YE GİRMEMDE EN BÜYÜK ETKEN RAHMETLİ OLMUŞTUR

Türkiye Futbol Federasyonu başkanvekili Ali Dürüst, Erdoğan Demirören’in ardından şöyle konuştu: Uzun yıllar ben Galatasaray’da yöneticilik yaptım. Ancak TFF’ye girmemde en büyük etken rahmetli olmuştur. Beni aradı, ben de nazlandım ama kıramadım. İş ile yatıp işle kalkarlar. Rahmetli babam da öyleydi, o kuşaklar. Her şey önce iş derdi. Ailesini ve dostlarını da ihmal etmezdi.

Aileyi bir arada tutan, büyük bir aileyi bir araya tutmak da kolay değildir. Bunu da sevgiyle başarmış, hep beraber uğurluyoruz. Son ana kadar faal, her zaman olayların içinde, bizimle ilgili, federasyonla ilgili yardımcı olmak için enerjisini veriyordu.

DİĞER HABERLER
Yüzlerce kediye kuş gribi karantinasıa

MUSTAFA CECELİ: ÜLKEMİZDE ÇOK DEĞERLİ YATIRIMLARI VAR

Şarkıcı Mustafa Ceceli, şunları ifade etti: Çok değerli bir iş insanı. Çok kıymetli bir aile. Bugün son vazifemizi yapmak için buradayız. Ülkemiz ekonomisine sağladıklarını düşündüğümüzde kalem kalem saymak istediğimizde çok uzayıp gidecek bir liste. Ülkemizde çok değerli yatırımları var. Her yatırım bir istihdam ve iş gücü demek. Eminim ki kendi ailesi ve binlerce çalışan o bayrağı teslim alıp devam ettirecek diye düşünüyorum. Bize anlaşılan hep, onun dürüst çalışkan ve disiplinli birisi olduğu. Mekanı cennet olsun Allah gani gani rahmet eylesin.

GÜRSEL TEKİN: KENDİSİNDEN ÇOK CİDDİ NASİHATLER DE ALDIM

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoğan Demirören hakkında şu ifadeleri kullandı: Kendisiyle tanışmışlığım 2007 yılında oldu. O zamanlar İstanbul İl Başkanı’ydım. Birçok ziyaretler yapınca kendisini de ziyarete gittim. Hem tecrübesi deneyimi futbol dünyasına siyasette iş dünyasında birkaç saat çok ciddi nasihatler de aldım. Siyaseten bir kere öncelikle sabırlı olmayı öğreneceksin demişti. Biz de çok sabırlı olmayı öğrendik. Türkiye için çok önemli bir kayıptır. Allah rahmet etsin ailesine başsağlığı diliyorum.

TANSU ÇİLLER: ÇOK GÜZEL ÇOCUKLAR YETİŞTİRDİLER

Eski Başbakan Tansu Çiller, Erdoğan Demirören’in vefatına ilişkin şöyle konuştu: Dostumuzdur, bugün acımız büyük. Çok güzel çocuklar yetiştirdiler. Bundan sonra yük onların üstündedir, görev onların üstündedir. O konuda da ben umutluyum. Mekanı cennet olsun, Allah’tan rahmet diliyorum.

DURSUN ÖZBEK: TÜRKİYE İÇİN BİR KAYIP

Galatasaray eski başkanı Dursun Özbek şunları söyledi: İthalat yapıyoruz Talimhane’de yerimiz var. Erdoğan Ağabey de Şampiyon Buji’nin Türkiye mümessili. Biz de “Şampiyon Buji” ithal ediyoruz. Bir gün telefon etti “Gel bir kahve içelim” dedi. Şişhane’de bir yeri vardı. Sevinerek gittim, Erdoğan Ağabey beraber geliştirelim diyecek zannettim. Oturdum sohbet ettik, benden rakamları aldı. Ben de kendisine net olarak anlattım. Şu kadar getiriyoruz diye. “İstersen bundan sonra getirme” dedi. “Peki Erdoğan Abi” dedim. O Türkiye mümessiliydi. Seneler sonra gittiğimde kendisini gördüm, kendisi hatırladı. Geçmişe dayalı böyle bir anımız var. Çok sevdiğim birisiydi. Türkiye için bir kayıp olarak nitelendiriyorum. Türkiye için birçok şeyi verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: ‘BENİM AĞABEYİMDİ’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Bugün mübarek bir günde defnediliyor. İş adamı olarak elbette Türrkiye’ye büyük katkısı oldu ama aynı zamanda hayırsever bir iş adamıydı. Diğer taraftan benim de ağabeyimdi. O bana, ‘Kardeşim’ derdi, ben de ona ‘ağabeyim’ derdim. Aramızda yaş farkı olmasına rağmen ailesinin yanında kendisiyle şahsi bir dostluğumuz vardı. Rabbim inşallah onu tüm sevdikleriyle cennetinde kavuşturur. Allah rahmet eylesin.”

TARIK TEZEL: HAKİKATEN BİR ROL MODELDİ

Erdoğan Demirören’in Kuzeni Tarık Tezel: Erdoğan Bey hem bir dayı olarak örnek bir insandı hem de vatansever bir iş insanı olarak örnek bir insandı. Biz onun ardından yetişen kuşaklar çalışkanlığını örnek aldık. Umarız ki ülkeye onun gibi başka iş adamlarını yetiştirir, çünkü bunlar çok önemli kıymetlerdi. Hepimizin başı sağ olsun. Çok kapsayıcı, anlayışlı, mümkün mertebe herkesin derdine el uzatmaya çalışan bir insandı, örnek bir insandı. Aile ve iş yaşamını hayatının bütününde kucaklayan, kollayan bir insandı.

Hepimiz iş yoğunluğu içerisinde çok yoğun birlikte olamadık ama en takdir edilmesi gereken, büyük bir grubu yönetmesine rağmen son derece sosyal ve sanatsever bir insandı. Sadece bir koleksiyoner değil, sanatı derinliğine hazmetmiş bir insandı. Hayatı bütünüyle kucaklayan, hayatının hiçbir evresindeki yoğunluğu bir diğeri için mazeret göstermeyen bir insandı.  Bizzat yaşamı örneklerle doluydu. Hakikaten bir rol modeldi.

HİDAYET TÜRKOĞLU: SEVİLEN SAYILAN BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu: İnanın insan bazen gerçekten söyleyecek bir şeyler bulamıyor. Özellikle böyle değerli ve sevilen insanları kaybettiğimiz zaman insan gerçekten çok üzülüyor. Millet olarak, spor camiası olarak biz kendisini çok seven, babacan bir insandı. Mekanı cennet olsun. Allah Demirören Ailesi’ne sabırlar versin.

Sık sık görüşmezdik ama zaman zaman Kemerburgaz’da bir araya gelirdik. Orada da özellikle ben Federasyon Başkanı olduktan sonra da kendisiyle yapmış olduğum sohbette, bizler gibi basketbolun içinden gelmiş insanların bu göreve talip olmalarından dolayı mutlu olduğunu söylemişti. O zaman da işimin kolay olmayacağını, sabırlı olacağımı ve bildiklerimden çıkmayacağıma yönelik öğütler veriyordu kendisi. Allah kalanlarına sabır versin.  Kendileri hem iş hem de medya dünyasında çok sevilen sayılan bir büyüğümüzdü.

ERTUĞRUL SAĞLAM: ÇOK NAİF BİR İNSANDI

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Erdoğan bey, çok mübarek günlerde vefat etti ve kadir gecesi günü de ebedi istirahatgahına yollanacak. Ben Erdoğan amca ile Beşiktaş Teknik Direktörü olduğum dönemde çok sık görüşürdüm. Arada telefon açardı, “Hadi Ertuğrul atla gel sohbet edelim” derdi. Ben Şişhane’deki holding binasına giderdim, orada sohbet ederdik. Bazı konularda tartışırdık. Kendisi bize tecrübelerini, futbola ait bakış açısını anlatırdı. Tartışırdık, sohbet ederdik. Çok naif bir insandı. Herkesin fikrine saygı gösteren bir insandı. Tabi Türk iş dünyası ve spor dünyası çok önemli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Ben Allah rahmet eylesin diyorum, inşallah mekanını da cennet eylesin. Üzüldük ama hayatın gerçeği bu.

DİĞER HABERLER
Türkiyenin Tek Sualtı Araştırma Gemisi Selçuk-1 Denize Açıldı

MUSTAFA DESTİCİ: BİR BÜYÜK AĞABEYİ KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Böyle büyük bir değeri bir büyük ağabeyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Yıldırım Demirören olmak üzere ailesine baş sağlığı diliyorum.

FARUK SÜREN:  İYİ EVLATLAR YETİŞTİRDİ.

Galatasaray’ın eski başkan, işadamı Faruk Süren:  50 yıla yakın dostluğumuz var. Müşterek işlerimiz oldu, ortaklıklarımız oldu. Çok sevgi dolu bir insandı, çalışanları tarafından çok seviliyordu. Hakimdi, çalışkandı. Son iki seneye kadar bir fiil işin başındaydı. İş ona hayat veriyordu. 30 sene önce büyük bir rahatsızlık geçirmişti, Amerika’da müdahale edildi. Ona rağmen bunca sene yaşadı, iyi yaşadı, dinç yaşadı ve işin başından ayrılmadı. İyi evlatlar yetiştirdi.

Hem sosyal olarak görüşüyorduk, hem iş olarak. Bir sürü işleri beraber yaptık. Girişimci ruhu insanın içinde, bunu öğrenemezsiniz. Herkesin önünden şans geçer, o şansı görebilmek meseledir. Rahmetli Erdoğan bey de bunu iyi yakaladı. Son zamanlarda da müthiş atılımlar yaptı. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Ailesine Allah’tan sabır dilerim.

YILMAZ ULUSOY: 80 SENELİK ÖMRÜNE ÇOK ŞEY SIĞDIRDI

Ulusoy Holding Başkanı Yılmaz Ulusoy: Erdoğan rahmetli çok renkli adamdı. Sanat da bulursunuz, kültür de bulursunuz, sanayi de bulursunuz. 80 senelik ömrüne çok şey sığdırdı. En son 10 gün evvel gittiğimde hala bana iş soruyordu. Çok değişik bir insandı. Erdoğan hakikaten ölülerin arkasından güzel şeyler söylenir ya ben söylemeye başlasam günler yetmez. Önemlisi Erdoğan, Sakıp bey bir grup yapmıştık biz. Bunlar bizim hep kendimden büyüklerle arkadaşlık yaptım. Ben bunlara bir gün dedim ki, yahu siz Roma’da Paris’te buluşuyoruz siz ülkeyi tanıyor musunuz? Sakıp ağa, sen bunu iyi yaparsın, sen bizi otobüslerle taşırsın, cesur adamsın falan böyle bir şeye başladık. Ve biz 19 seyahat yaptık. 82’den 2004’de kadar. Arardı Erdoğan bey ‘ne yapıyorsun akraba’ ‘oturuyorum’ ‘Hadi gidelim, Sakıp ağa ile konuş organizasyon yap’

Nakliyede ‘kral’ diyorlar. Sakıp Bey, ben ve Erdoğan önce Macaristan sonra dağa gideceğiz. Macaristan’a gittik, kapıda beni tuttular. Sakıp Bey yorgun ve rahatsız. Diyorum ‘siz gidin, ben gelirim’ 3,5 saat ayakta beklediler. Ne kadar ısrar ettiysem bırakıp gitmediler beni. Macaristan’da iki gün kaldık. Sakıp Ağa neşe adamıydı. O neşesi sıkıntılarından geliyordu. Esasında gün görmemiş bir insandı. Erdoğan’ı bırakıp Sakıp’ı anlatmayalım. Ama Erdoğan, Sakıp bey ve ben üçlüydük.

ALİ SABANCI: ERDOĞAN AMCA İZ BIRAKANLARDAN BİRİYDİ

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi: Ali Sabancı Hepimizin başı sağ olsun. Ben 49 yaşındayım, bildim bileli ben hem Demirören, hem Sabancı, hem Doğan ailesi bir arada büyüdük. Mutlu huzurlu bazen hüzünlü zamanlar yaşadık. Ama maalesef insanlar göçtüğü zaman kıymetleri biliniyor. Erdoğan Amca iz bırakanlardan biriydi. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmayız. Erdoğan Amca’yı sarılmayı seven bir insan olarak hatırlıyorum. Rahmetli Sakıp Amca’nın etrafında olan insanlardan biriydi.

Girişimcinin temelinde cesaret yatar. Rahmetli cesur bir iş adamıydı. Deniyordu, denedi, çoğu zaman başardı. Muhtemelen bir onun bir sürü başarısızlığını, onun tattığı kadar tatmadık. Çok rahat diyebiliriz ki Erdoğan beyin bu cesareti büyük başarılara imza attı.

ALİ KOÇ: BENİM AÇIMDAN ÇOK HÜÜZNLÜ BİR GÜN

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç: Hepimizin başı sağ olsun. Hayırlı bir gün, özel bir günde Erdoğan Bey’i defnediyoruz. Ailesine sabır diliyorum. Size anlatmışlardır girişimciliğini, sanayiciliğini, spor dünyasına, Beşiktaş’a katkılarını. Ama ben değişik pencereden ele almak istiyorum.

Ben 10 yaşından beri kendisinin komşusuyum. Her zaman bana çok yakın davranmıştır, oğlu gibi görmüştür. Bayram olsun, önemli günler olsun, gitme gelme, onların çocuklarıyla aynı ortamda büyüdük. Benim açımdan çok hüzünlü bir gün. Sonra biz evlendik, çocuklarımız oldu, çocuklar büyüdü, arkadaşları, gürültü, ses… Hiçbir zaman şikayet etmediler. Hep haber yollardık “gürültü yaparlarsa haberimiz olsun” diye.  Hem Tülin teyze, hem Erdoğan amca bu konuda hiç rahatsızlık vermediler. Her zaman müthiş bir dostluk örneği sergilediler. Hem iş dünyası, hem spor dünyası hem de dost olarak, komşum olarak çok arayacağız.

Sevilmek güzel bir şey Allah herkese nasip etsin. Biz spor konuşurduk, sporun niye bu noktalara geldiğini konuşurduk. Babam da Erdoğan Bey de eski ekol insanlar, bizlere örnek insanlar. Toprağı bol olsun, Allah rahmet eylesin.

ŞEKİB AVDAGİÇ: TÜRK İŞ DÜNYASI BİR ÇINARINI KAYBETTİ

İTO Başkanı Şekib Avdagiç sözlerine şöyle devam etti: Türk iş dünyası bir çınarını kaybetti. Erdoğan Demirören hepimize örnek bir iş adamıydı. Sadece iş dünyası yatırımları ile değil tüm farklı alanlarda topluma katkı sağlayan yeri çok zor doldurulacak bir insan.


10 Haziran 2018. 14:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x