Ayvalık Zeytin Pazarı Açıldı


Ayvalık Belediyesi ve Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen Zeytin Hasat Günleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Zeytin Pazarı’ açıldı. Zeytin Pazarı’nın açılışına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, İl Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile İlçedeki daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Zeytin Pazarı’nın açılışında konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Hasat günlerinin düzenlenmesindeki amacın ülke genelinde zeytinyağı tüketiminin artması olduğununu belirten Gençer, “Ayrıca Ayvalık Zeytinyağı’nın tanıtımı ve ilçenin sonbahar aylarında da turizm açısından gezilip, görülebilecek bir yer olduğu yönünde tanıtımına katkı sağlamak da hedeflerimiz arasında” diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de Ayvalık’ın dünya genelinde zeytin ve zeytinyağıyla tanındığını ve turistik ilçenin bu ürünün kalitesiyle kültürünün yoğrulduğunu kaydetti. Türközen, “Zeytin kültürü halen Ayvalık’ın sahip olduğu en temel değerdir. Çünkü zeytin sadece ekonomik değeri olan bir ürün olmasının çok ötesindedir. Ticaret Odamız tarafından Coğrafi Bölge işaretinin alındığı Ayvalık zeytinyağı gösterilen çabalar sonucunda dünyada hak ettiği yeri bulacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından 23 firmanın, 36 standla katıldığı Zeytin Pazarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Pazarı gezen protokol üyeleri, stantlardaki zeytinyağlarının tadımını yaptı.

Yem Bitkileri Tohumu ve Ceviz Fidanı Dağıtımı Törenle Yapıldı…

Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanan ve Dursunbey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün projelendirdiği, yem bitkileri ( Yem Şalgamı ve Macar Fiği ) tohumlarıyla, 2000 adet ceviz fidanının dağıtımı Dursunbey Kaymakamlığı önünde yapılan törenle gerçekleştirildi.

DİĞER HABERLER
Ağaç Sallama Aleti Keşfedildi

Gerçekleştirilen törene; Kaymakam Ahmet Süheyl ÜÇER, İl Müdürü Engin SANCI, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet SEÇAL ile üreticiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dursunbey Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüdaverdi ATA uygulanan projeler hakkında bilgiler verdi. İl Müdürü Engin SANCI,törende yaptığı konuşmada Ülkemizin yem bitkileri ve ceviz alanında açığı bulunduğunu belirti. Dursunbey İlçemizde yüksek rakıma sahip, ormanlık alanları çok olan meyvecilik ve özelliklede ceviz üretimine uygun olan bir İlçemiz olduğunu, bu sebepten dolayı gerek kendi kaynaklarımızdan gerekse İl Özel idare kaynaklarını kullanarak İlçemize uygun olan projeleri desteklemeye devam edileceğini belirtti.

İl Müdürü Engin SANCI; “Bakanlık bütçesinden de 2006 yılından itibaren uygulamaya başlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Dursunbey’de ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi konulu yatırımlar desteklenmiş, 2007 yılından itibaren uygulamaya başlanan tarım ve hayvancılıkta kullanılan alet ve makinelerin desteklenmesi yoluyla da ilçemiz üreticilerine %50 hibe desteğiyle 60’ın üzerinde alet-makine verilmiştir. Sizlere talepleriniz doğrultusunda destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bizlere de destek olan Dursunbey de bulunan sivil toplum kuruluşlarına gerek Ziraat Odası Başkanlığı, gerek Süt Üretici Birliği ve diğer üretici birliklerine destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. İnşallah dağıtacağımız tohumlar İlçemizin kaba yem ihtiyacının giderilmesi yolunda katkı sağlayacaktır” dedi.

DİĞER HABERLER
Beğendik Marketler Zinciri, Alman Real’i satın aldı.

Kaymakam Ahmet Süheyl ÜÇER ise yaptığı konuşmada:” 196.000 TL yaklaşık ödenek kullanılarak yapılan çalışmaların İnşallah gelecek yıl daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Tören sonunda üreticilere tohum ve fidanlar protokol üyeleri tarafından verildi.


15 Kasım 2011. 20:22
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x