2011 DE NE DEĞİŞTİ ?Uz.Vet.Hekim H.YALÇIN KÖKSAL


 H.Yalçın KÖKSAL

Uzman Veteriner Hekim, Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri

2011 ‘ i yolcu ettiğimiz şu günlerde, geçen koskoca bir yıl içinde kesinlikle içimizi ısıtacak gelişmeler olmuştur ve beklide günlük koşuşturmalar içerisinde atlamışımdır umudu ve dilekleri ile üşenmedim sektörün gözü kulağı ve vitrini olduğuna inandığım ÇİFTLİK DERGİSİ başta olmak üzere, diğer tüm sektör yayınlarını da  olabildiğince gözden geçirdim.

Her yılbaşı olduğu gibi, 2010’u  2011’e bağlayan yıl başı mesaj ve makalelerinde de umut ve beklentileri içeren dilek ve temenniler bir birini kovalıyordu.

Ancak yaptığım incelemelerde tüm iyi niyetime rağmen halen pek çok sorunun yerli yerinde ve hatta daha da yerleşerek varlığını devam ettirdiğini gözlemledim ve gerçekten çok üzüldüm.

Sanırım bazı okurlar karamsarlık yaydığımı düşüneceklerdir.Kesinlikle böyle bir niyetim yok ,esasen olamazda ,bu güne kadar yayınlanan yazılarımı okuyan dostlar çok iyi bililer ki,bahse konu olan ve dile getirdiğim tüm sorunlara karşın aklımın erdiği ve tecrübelerimin bana kazandırdıkları doğrultusunda öneri ve umutlarımı da dile getirmiş bir kişi olarak şimdi sizlere soruyorum ,

Geçtiğimiz 2011 yılında ÜLKE İNSANIMIZIN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN

1-      GDO da nasıl bir yol alındı ( GDO taşıyan kaç mısır türünün daha ithaline izin verildi  ? )

2-      Nışasta Bazlı Şeker ( MISIR ŞURUBU) ile ilgili ne gibi önlemler alındı?

3-      Şeker Fabrikalarından özelleştirilmeyen kaldı mı?

4-      Hayvan yetiştiriciliğinin girdileri kontrol altına alınarak yetiştirici ve dolayısı ile  tüketici lehine ne yapıldı?

5-      Dünya Gıda Gününde geçmişe dönük kıyaslamalar yapılarak,insanların özellikle yetişme çağındaki çocuklarımızın  sağlıklı ve yeterli beslenmeleri için ne gibi önlemler alındı?

6-      Şayet önlemler alındı ise bu önlemlerin yeterliliği ve kontrol mekanizmalarına ait teşkilatlanmalar hangi noktada?

7-      Tarım ve Hayvancılıkta üretici ve yetiştirici lehine amacına ulaşan desteklemeler,tüm desteklemeler içerisinde ne kadar yer tutuyor,merak edip tarafsızca dile getiren bir ilgili oldumu?

8-      Dünya Hayvan Hakları Günü kutlanırken hangi noktada olduğumuz sorgulandımı?

9-      Özelleştirilen ve denge unsuru olan kuruluşlardan vaz geçilişinin  yıllar içerisinde son derece yanlış uygulamalar olduğu gerçeği ortada iken sektörün ana damarı olan kuruluşların tekrar ve gerektiği şekilde sektöre yeniden kazandırılması için ne yapıldı?

Bu ve benzeri daha bir çok sorunun yerli yerinde durduğu gerçeğini ortaya koyarken acaba fazlamı abarttım ?

Ancak kesinlikle karamsar ve umudumu yitirmiş  değilim.Geçtiğimiz yıl “Yeni Yıl Yeni Umutlar “ başlıklı yazımda da dile getirdiğim gibi, Alınacak kısa,orta ve uzun vadeli tedbirler ile  geçmişte olduğu gibi kendi kendini besleyebilen ve kendi kendisine yettiği gibi ithalatçı ülke konumundan çıkarak yine ihracatçı ülke konumuna ulaşmamız kesinlikle hayal değildir.Yeter ki ilgili ve yetkililer de buna inansınlar ve üzerlerine düşeni yapsınlar.

Gelecek yılların tüm insanlık için barış, kardeşlik, sağlık ve mutluluklar getirmesi dileklerimle.


DİĞER HABERLER
Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde Düzenlenecek 8.U. Zootekni Kongresinin Düşündürdükleri ...
27 Aralık 2011. 14:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x