Veteriner Hekimler Günü Kutlandı


TVHB Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından organize edilen “2016 yılı Dünya Veteriner Hekimleri Günü” 30 Nisan cumartesi günü Anıtkabir deki anma töreni ardından Etap Altınel otelde düzenlenen onur ve hizmet ödül töreni, Dünya Veteriner Hekimleri Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen ” Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim” konulu paneli ile devam etti. Panelin ardından oteldeki etkinliğimiz meslektaşlarımızın katıldığı koktely ile son buldu. 2016 yılı Dünya Veteriner Hekimleri Günü kutlama programımız Ankara 75. Yıl Hipodromunda düzenlenen DVHG kupalı koşusu kupa töreni ile kutlandı.

 

Tören, saat 10.oo de anıtkabire çelenk koyma, saygı duruşu ve şeref defterine mesaj yazımı ile başladı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanının Anıtkabir defterine yazdığı mesaj:
“ Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Atatürk;
30 Nisan Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle manevi huzurundayız. Sizi saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyoruz.
Biz Türk Veteriner Hekimleri olarak bu anlamlı günümüzde “Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir.” Sözünle hareketle kurmuş olduğun Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için mücadelemize devam ediyoruz. Ruhun şad, mekânın cennet olsun.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

 

Saat 11.00 başlayan Tören etkinlerimizin ikinci bölümü;

DSC_004313123377_10154120166320699_4996511830509564684_o
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, Aziz Şehitlerimizin ve meslek şehitlerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı.

 

Dünya Veteriner Hekimler Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır. 2016 yılı teması” Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim” olarak belirlenmiştir. Bu tema doğrultusunda TVHB tarafından afiş hazırlatılarak ülke genelinde dağıtımı yapılmıştır.

DİĞER HABERLER
Hamburger fiyatına çipura

 

Daha sonra Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET günün önemini belirten açılış konuşmasını yaptı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU ve TVHB Yönetim Kurulu üyesi ve Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Türkiye Temsilcisi Dr. Sinan AKTAŞ’ın konuşmalarının ardından tören, geleneksel hale gelen TVHB Onur, Hizmet ödüllerin verilmesiyle devam etti.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU -          Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz SARIMEHMETOĞLU

 

Dünya Veteriner Hekimler Birliği Türkiye Temsilcisi Dr. Sinan AKTAŞ -                         Dünya Veteriner Hekimler Birliği Türkiye Temsilcisi Dr. Sinan AKTAŞ 

 

ONUR ÖDÜLÜ

 

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan değerlendirme sonucu Veteriner Hekimlik Mesleğine yapmış olduğu üstün hizmetlerden ve mesleğimizde ilk bayan Veteriner Hekim olmasından dolayı Merhum Uzman Veteriner Hekim Sabire AYDEMİR “2016 yılı TVHB Onur Ödül” üne layık görülmüştür. Merhum, Uzman Veteriner Hekim Sabire AYDEMİR’in özgeçmişi ve ödül gerekçesi okundu.

Ödül alan Merhum Uzman Veteriner Hekim Sabire AYDEMİR'in kızı Gönül ELALMIŞ

Ödül alan Merhum Uzman Veteriner Hekim Sabire AYDEMİR’in kızı Gönül ELALMIŞ
Ödül Veren Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET HİZMET ÖDÜLLERİ

1 – Veteriner Hekim Prof. Dr. İbrahim DEMİRKAN- Özgeçmiş ve ödül gerekçesi

Ödül alan Veteriner Hekim Prof. Dr. İbrahim DEMİRKAN -                                 Ödül alan Veteriner Hekim Prof. Dr. İbrahim DEMİRKAN

DİĞER HABERLER
Çiğ Sütte Fiyat Krizi Oyunu... ÇAPAR KANAT

           Ödül Veren TVHB Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Umut TAŞDEMİR
Ödül alan Veteriner Hekim, Yazar Mahir ADIBEŞ                                      2 – Veteriner Hekim, Yazar Mahir ADIBEŞ – Özgeçmiş ve ödül gerekçesi

 

Ödül alan VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail ÖZDEMİR

                                  3 – Veteriner İlaç Sanayicileri Derneği – Özgeçmiş ve ödül gerekçesi
                                                Ödül alan VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi İsmail ÖZDEMİR
             Ödül Veren TVHB Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı ve Merkez Konseyi Eski Başkanı Dr. Mehmet ALKAN

 

 

 

4 – İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi – Özgeçmiş ve ödül gerekçesi
Ödül alan İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasret YARDİBİ
Ödül Veren TVHB Yönetim Kurulu Üyesi Tülay KURT
5 – Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü – Özgeçmiş ve ödül gerekçesi

Ödül alan Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Emine ÇİFTCİ -                                              DSC_0218

Dünya Veteriner Hekimleri Günü Kutlama etkinliği 2016 Yılı TVHB Ödül töreni sonrası düzenlenen ” Tek Sağlık Yaklaşımı ve Sürekli Eğitim” konulu panel ile devam etmiştir. Panelin moderatörü Sayın Prof. Dr. Ender YARSAN ve panelistler Sayın Prof. Dr. Arif ALTINTAŞ, Prof. Dr. Hürrem BODUR ve Doç. Dr. Begüm YURDAKÖK DİKMEN in sunumları sonrası günün anısına kendilerine Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET tarafından plaket takdim edilmiştir.
Prof. Dr. Arif ALTINTAŞ

DİĞER HABERLER
Köylülere Bilimsel Tarım ve Hayvancılık Öğretiliyor

Prof. Dr. Hürrrem BODUR

Doç. Dr. Begüm YURDAKÖK DİKMEN
2001 yılından itibaren her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü kutlanmakta olan Dünya Veteriner Hekimler Günü adına düzenlenen koşu (Açık – A3) bu yıl, 30 Nisan Cumartesi günü Ankara 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti.

koşu5
Çim pistte 1900 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4+ yaşlı 6 İngiliz atı katıldı. Son derece başarılı safkanların yer aldığı bu önemli koşuyu, Deniz Kurtel’in PERFECT WARRIOR (Perfect Storm – Star Flicker / Woodman) isimli safkanı, jokeyi Uğur Polat ile kazandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten Arif Kurtel’e kupasını, Türk Veteriner Hekimler Birliği Konsey Başkanı Talat GÖZET verdi.

 

Türk Veteriner Hekimler Birliği Veznedar Üyesi ve Dünya Veteriner Hekimleri Birliği Türkiye Temsilcisi Dr. Sinan AKTAŞ safkanın antrenörü Cuma Demir’e, Muhasip Üyesi Ali KOÇ ise PERFECT WARRIOR’un jokeyi Uğur Polat’a plaketlerini verdi.
Törene, Y.K.K Genel Koordinatörü Vet. Hekim Süleyman Polat, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Can Polat Eyigün, Ankara Hipodrom Müdürü Mehmet Şirin Bozkurt ile Türk Veteriner Hekimler Birliği Üyeleri katıldı.

 

 

koşu1


3 Mayıs 2016. 14:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x