2016 Yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği


erdemli-ziraat-odasi-tarim-danismanlari-bahce-ve-seralarda-incelemelerini-001

 

2016 Yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği Tebliği Yayınlandı

 

 

2016 Yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği (TYDD) Tebliği Başbakanlığa Gönderildi

 

 

 

2016 Yılında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkındaki Destekleme Tebliği Resmi Gazetede yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir. Söz konusu Tebliğde, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince yapılan değişiklikler aşağıda belirtilmiştir.

 

 

 

1- 2016 yılında sadece Tebliğ ekinde isimleri yer alan Ziraat Odaları ve Üretici Örgütleri, bünyelerinde istihdam ettikleri tarım danışmanları için tebliğde yer alan hükümler doğrultusunda desteklemeden faydalanacaklardır. Ziraat Odaları ve Üretici Örgütleri bünyelerinde istihdam edilecek tarım danışmanları sayısı da Tebliğe eklenmiştir.

 

2- 2016 yılında tarım danışmanı üzerinden ödeme yapılacak olup, Ziraat Odaları ve Üretici Örgütlerinde hizmet sunan en fazla beş tarım danışmanı için destekleme ödemesi yapılacaktır.

 

3- 2016 yılında Tebliğ ekinde yer alan kuruluşlara her bir tarım danışmanı için yıllık      30.000 TL. TYDD, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iki aylık hizmet sunumuna bağlı olarak iki dilim halinde (15.000 TL + 15.000 TL) ödeme gerçekleştirilecektir.

DİĞER HABERLER
Gümrükten "kurban eti" uyarısı

 

4- 2016 Yılı TYDD’den faydalanmak isteyen kuruluşlar, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yirmi gün içerisinde istenen belgeler ile birlikte, tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne başvuracaktır.

 

5- Tarımsal danışmanlık hizmeti alan tarımsal işletmelerin, hizmet karşılığı olarak tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kişi ve kuruluşlara ödeyecekleri katkı payı ile ilgili düzenleme 2016 yılında kaldırılmıştır.

 

6- Tarım danışmanlarının,  işletme bazlı danışmanlık kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim yapan işletmeler için ayrı ayrı görev tanımları yapılmıştır.


11 Ekim 2016. 13:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x