26 ülkenin kümeslerine civciv ve yumurta veriyorlar

Bursa’da 1972 yılında kurulan HasTavuk, her yıl 26 ülkeye işlenmiş beyaz etin yanı sıra 50 milyon adet “damızlık civciv ve yumurta”, 15 milyon civarında da “yumurtalık civciv” satıyor.
26 ülkenin kümeslerine civciv ve yumurta veriyorlar

BURSA – Sinan Balcıkoca

Bursa’nın yanı sıra Eskişehir, Afyonkarahisar ve Balıkesir’de de üretim tesisleri bulunan HasTavuk, bin 600 çalışanıyla her yıl etlik ve yumurtalık 200 milyon civciv üretiyor.

HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir,yaptığı açıklamada, kuluçka kapasitesi bakımından tek çatı altında Avrupa ve Türkiye’nin en büyük damızlıkçı firması olduklarını söyledi.

Aydemir, firmanın ülke ekonomisine kattığı değerlerle birçok kurum ve kuruluş tarafından defalarca ödüle layık görüldüğünü belirterek, “HasTavuk olarak etlik ve yumurtacı civciv üretiminde önemli bir pazar payına sahibiz. Türkiye’de pazar payının yüzde 70’i bizde. Dünyada da 26 ülkeye ihracat yaparak bu alanda 6’ncı büyük şirketiz.” dedi.

Geçen yıl itibarıyla 45 milyon yumurtacı civciv, 150 milyon da etlik civciv ürettiklerini dile getiren Aydemir, şöyle devam etti:

“İhracattaki potansiyelimiz her geçen gün artıyor. Elimizdeki ırklar dünyada rağbet görüyor. Geçen yıl 15 milyon civarında yumurtalık civciv, 50 milyon da damızlık civciv ve yumurta ihraç ettik. Beyaz ette de başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracatımız var. Beyaz etteki üretim teknolojimizle dünyadaki 4 firma arasındayız. Ürettiğimiz etin lezzeti ve kalitesi çok iyi.”

“Beyaz etin en sağlıklısı Türkiye’de üretiliyor”

Türk tavuk firmalarının girdikleri pazarlarda ürün ve hizmet kalitesiyle rakip ülkelerin önüne geçtiğini söyleyen Aydemir, “Dünyada beyaz et ve yumurta ticaretinde 41 milyar dolarlık bir pazar söz konusu. Bunun yaklaşık yüzde 65’i Brezilya’nın elinde. Biz Türkiye olarak sofralık yumurta üretimi ve ihracatında dünya ikincisi pozisyonundayız. Beyaz ette ise dünya yedincisiyiz.” dedi.

Aydemir, Türkiye’nin girdiği yeni pazarlarda hemen liderliği ele aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Dünyadaki beyaz etlerin en sağlıklısı Türkiye’de üretiliyor. Bunun neticesinde sürekli yeni pazarlar doğuyor. Bugün Irak pazarındaki beyaz etin yüzde 80’i Türk malı. Sofralık yumurtanın yüzde 90’ı Türk üretimidir. Ortadoğu’da birçok ülkede kalitemiz ortaya çıkıyor ve pazar liderliğine adım adım ilerliyoruz.”

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=124303

Yazan - Ara 18 2017. Kategori HAYVANCILIK, KÜMES HAYVANCILIĞI, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |