4.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ YAPILDI


Bilim ve Teknolojide baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüzde, Veteriner Gıda Hijyeni alanındaki yeniliklerin aktarılması ve tartışılması için en uygun ortamı sağlayan bilimsel kongrelerimizin dördüncüsü “Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi” 13-16 Ekim 2011’de Belek-Antalya’da yapıldı.

Antalya Papillon Zeugma Hotel’de gerçekleştirilen kongrenin prgramı şöyle gerçekleşti.

BİLİMSEL PROGRAM
4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Bilimsel Programı

13 Ekim Perşembe
Otel Giriş
14 Ekim Cuma
A Salonu
08:30-09:40 Kayıt İşlemleri
09:40-09:50 Açılış Töreni ve Açılış Konuşması Prof. Dr. Mehmet ÇALICIOĞLU
09:50-10:00  Doç Dr. Ömer ÇETİN (VGHD Bşk.)

I. Oturum

Moderatör Prof. Dr. Mehmet ÇALICIOĞLU

10:30-11:00 Prof. Dr. John N. SOFOS Current Challanges in Safety of Foods of Animal Origin
11:00-11:20 Çay-Kahve Arası

II. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Bahri PATIR
Prof.Dr. Mustafa TAYAR

11:20-11:35 A. Aydın, M. Sudağıdan, K. Muratoğlu,
F. Yılmaz, K. Bostan Marmara Bölgesinden İzole edilen Gıda Kaynaklı Staphylococcus aureus Suşlarında Antibiyotik Dirençliliğinin Fenotipik ve Moleküler Yöntemler ile Araştırılması
11:35-11:50 İ. Erol, N Deniz Ayaz Hindi Etlerinden İzole Edilen Listeria monocytogenes’lerin Serotip Dağılımının Multipleks PCR ile Belirlenmesi
11:50-12:05 A. Yıbar, F. Çetinkaya, E. Soyutemiz Tavuk Etlerinde Kloramfenikol Antibiyotik Kalıntılarının ELISA ve LC-MS-MS ile Tespiti ve Doğrulanması
12:05-12:20 S. Dicle Kahraman, Ö. Küplülü Süzme Ballarda HMF Değeri ve Diastaz Aktivitesinin Belirlenmesi

12:30-14:00 Öğle Yemeği

III. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Kamil BOSTAN
Prof.Dr. Mustafa ATASEVER

14:00-14:30 Prof. Dr. Ümit GÜRBÜZ Türkiye’de Mezbahaların Durumu ve Et Muayenesi Hizmetlerinin Değerlendirilmesi
14:30-14:45 A. Dikici, E. Özpolat, A. Koluman,
B. Patır, M. Çalıcıoğlu Bütün Haldeki Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss, W. 1972) Farklı Konsantrasyonlardaki Biberiye Ekstraktı İle Dekontaminasyonun Raf Ömrü Üzerine Etkisi
14:45-15:00 A. Yaman, K. Candoğan Soğukta Depolanan PSE Hindi ve Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
15:00-15:15 S. Temelli, Z. Ata, A. Eyigör Perakende süt ürünlerinde Listeria spp. veListeria monocytogenes varlığının VIDAS ve ISO 11290-1 ile belirlenmesi
15:15-15:35 Çay-Kahve Arası
IV. Oturum A Salonu
Oturum Başkanları Dr. Can DEMİR
Prof.Dr. Bülent NAZLI
15:35-16:05 Bilgehan SUER Riboprinter ve Bax Sistemleri
16:05-16:20 K. Bostan, F. Yılmaz, K. Muratoğlu,
A. Aydın Döner kebablarda pişirme sırasındaStaphylococcus aureus ve Clostridium perfringens’in canlılığı üzerine bir araştırma
16:20-16:35 A Fidanboylu, F. Bakırcı, G. Türköz Etlerin Yapısındaki Değişiklikler Ve Muhafaza Yöntemleri
16:35-16:50 A. Gül Mutlu, Ö. Kurşun Bazı Et Ürünlerinde Soya Varlığının PCR ve ELISA ile Tespiti ve Kantitasyonu

1900- Akşam Yemeği

15 Ekim Cumartesi

V. Oturum A Salonu
Moderatör Prof. Dr. Gürhan Raif ÇİFTÇİOĞLU

09:00-09:30 Prof. Dr. Sava BUNCIC Modernization of Meat Inspection in the European Union to Improve Meat safety
09:30-09:40 Vet. Hekim Dr. Ahmet YÜCESAN (ETBİR) Kırmızı Et Sektörü Günceli

09:40-09:50 Çay-Kahve Arası

VI. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Ece SOYUTEMİZ
Prof.Dr. Yusuf DOĞRUER

09:50-10:20 Prof. Dr. Gürhan Raif ÇİFTÇİOĞLU AB Komisyonu FP7 Projeleri ve Projelerin Değerlendirme Süreci
10:20-10:50 Vet. Hekim Dr. Can DEMİR Denetimin Akreditasyonu ve Kırmızı Et Sektörünün İç Denetimi
10:50-11:05 A Güner, K. Kav, K Kaan Tekinşen,
Y. Doğruer, N. Telli Helicobacter pylori’nin Fermentasyon Süresince Türk Sucuğunda Canlılığının Araştırılması

11:05-11:25 Çay-Kahve Arası

VII. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Kezban CANDOĞAN
Prof.Dr. Kamuran AYHAN

11:25-11:40 M. Aydemir Atasever, H. Özlü,
S. Urçar, M. Atasever Farklı Etçi Sığır Irklarına Ait Et Örneklerinin Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
11:40-11:55 F. S. Bilir Ormancı, M. Göncüoğlu,
N. Deniz Ayaz, İ. Erol Sığır Safrasında Salmonella spp. Varlığı ve İzolatlarda PhoPQ Geninin Tespiti
11:55-12:10 Ö. Pelin Can, B. Patır Kitosan ile Kaplamanın Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkisi
12:10-12:25 Cemal TORUN (SETBİR Temsilcisi) Türkiye’de Süt Ürünlerinde Tağşiş

12:30-14:00 Öğle Yemeği

VIII. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Mustafa ALİŞARLI
Doç.Dr. Ömer ÇETİN

14:00-14:30 Doç. Dr. Ali AYDIN Gıdalarda antibiyotik kalıntıları ve Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerde Antibiyotiklere Dirençlilik: Dünyada ve Türkiyede Son Durum
14:30-14:45 A. Güner, Y. Doğruer, M. Ali Cebirbay,
S. Yalçın, S. Gülşen, N. Telli Toz Bebek Mamalarının Cronobacter sakazakii (Enterobacter sakazakii) Varlığı Yönünden İncelenmesi
14:45-15:00 A. Koluman En 14569 Standardı Kullanılarak Gıda Işınlamanın Tespiti
15:00-15:20 Çay-Kahve Arası

IX. Oturum A Salonu

Oturum Başkanları Prof.Dr. Mustafa NİZAMLIOĞLU
Doç.Dr. Leyla VATANSEVER

15:20-15:50 Doç Dr. Aysun YILMAZ Gıda Güvenliği Araçları; Risk analizi ve Laboratuvar Analizleri
15:50-16:05 H. Özlü, M. Aydemir Atasever,
S. Urçar, M. Atasever Erzurum’da Tüketime Sunulan Kaşar Peynirlerinin Mineral Madde ve Ağır Metal İçerikleri
16:05-16:20 B. Patır, Ö. Pelin Can, Ö. Emir Çoban,
E. Özpolat Eugenol’ ün Vakum Ambalajlı Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W. 1792) Marinatları Üzerine Etkisi
16:20-16:35 A. Teoman Ünlü, A. Koluman, A. Dikici,
S. Özkök Ankara, Bolu, Elazığ ve Tunceli İllerinden Alınan Piliç Eti Örneklerindeki Salmonella Prevalansı ve Antibiyotik Dirençlilikleri
16:35-16:50 H. Şahan Güran, G. Öksüztepe, Ö. Emir Çoban,
G. Kürşad İncili Bazı Esansiyel Yağların Palamut Balığından (Sarda sarda Bloch, 1793) Yapılan Köftelerin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

19:00 Gala Yemeği

16 Ekim Pazar

09:30-10:30 Poster Tartışmaları
11:00-11:30 Değerlendirme Toplantısı ve Kapanış


Yazan - 18 Ekim 2011. Kategori ETKİNLİKLER. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x