400 milyar dolarlık yem pazarı teknolojisi İstanbul’da görücüye çıkıyor


155 milyar dolarlık buğday, 400 milyar dolarlık yem ve 5 milyar dolarlık un pazarının teknolojilerinin sergilendiği İDMA fuarına 26 ülkeden 200’ü aşkın firma katılırken 105 ülkeden 7 bini aşkın ziyaretçi kayıt yaptırdı.
Son dönemde Avrupa’da yoğun ilgi gören bulgur için yatırımcılar fuara kayıt yaptırdı. Bulgur tesisi kurmak için bir Alman firması, yem fabrikası kurmak için Romanya, Katar, Suudi Arabistan, Cezayir ve Mali gibi ülkelerden firmalar yatırıma geliyor.

Ekonomide yaşanan durgunluk Türk şirketlerinin hızını kesmedi. Bu güne kadar düzenlediği fuarlarla ülke ekonomisine milyonlarca dolarlık iş bağlantılarının kurulmasını sağlayan Parantez Fuarcılık, yaklaşık 7 bin yatırımcıyı İstanbul’da firmalarla buluşturuyor.

Uluslararası Un, Yem, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı İDMA, 20-23 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sekizinci kez kapılarını açıyor. Uluslararası Yem Endüstrisi Federasyonu’nun (IFIF) verilerine göre yıllık ticaret hacmi 400 milyar doları aşan karma yem, 155 milyar dolarlık buğday ve 5 milyar dolarlık un pazarının teknolojilerinin sergilendiği fuara 26 ülkeden 200’ü aşkın firma katılırken 105 ülkeden 7 bini aşkın ziyaretçi kayıt yaptırdı.

Daha açılmadan iş bağlantılarının kurulmasına vesilen olan fuarda sektördeki son teknolojik ürünler görücüye çıkacak. Romanya’dan katılan bir ekip, anahtar teslim yem fabrikasının kurulması için Türk firmalarla anlaşma imzalayacağını açıkladı. Katarlı bir firma ise un ve yem fabrikası kurmak için Türk firmalarıyla el sıkışacağını ifade etti. Benzer talepler Almanya, Suudi Arabistan, Cezayir ve Mali gibi ülkelerden de geldi.

DİĞER HABERLER
Gaziantep mutfağı dünyanın 8. mutfağı

26 ülkeden değirmen makineleri, hububat ve bakliyat işleme sektöründe faaliyet gösteren 200’ye yakın firma, İDMA’da son teknolojilerini sergileyecek. Fuarın organizatörü Parantez Group, bu yıl da İDMA’nın hem katılımcıyı hem de ziyaretçiyi memnun edeceğinden emin. Parantez Group Genel Müdürü Zübeyde Kavraz, fuarın, dünya değirmencilik sektörünü bir çatı altında buluşturacağını ifade ederken, “Sektörde tüm gözler İDMA’da olacak.” diyor. Kavraz, 2017’deki fuara 7 bin civarında ziyaretçinin geldiğini, bu yıl ise daha fazla katılım beklediklerini dile getirdi.

İDMA, GÜNEY AMERİKA, AFRİKA VE ASYA’DA DA DÜZENLENECEK

Kavraz, dünyanın farklı bölgelerinden katılımcı firmalar ve ziyaretçilerin İDMA’nın başarısını takdirle dile getirdiklerini, fuarın dünyanın farklı bölgelerine taşınması yönünde taleplerle karşılaştıklarını söyleyip sektör paydaşlarına müjdeyi verdi. Kavraz, Parantez Fuarcılık’ın İstanbul’un yanı sıra Güney Amerika, Afrika ve Asya’da sektörü buluşturacak fuarlar düzenleyeceğini açıkladı.

Her alanda kıyasıya rekabetin yaşandığı uluslararası piyasalarda iş geliştirme ve pazarlama yapmak açısından en önemli araçlardan birinin fuarlar olduğunu vurgulayan Parantez Group Genel Müdürü, “İDMA şimdiye dek değirmencilik sektöründe hizmet veren firmaların marka bilinirliliğinin güçlenmesinde, yeni müşterilere ulaşmalarında ve pazarlarını çeşitlendirip yeni ihracat bağlantıları kurmalarında önemli rol oynadı. İDMA, bu endüstride teknoloji, bilgi ve inovasyon transferinin yapıldığı bir forum oldu. Buraya katılan firmalar, satışlarını artırma, yeni ürünlerini sergileme, doğrudan satışlarla ulaşamayacakları müşterilerle irtibata geçme imkanı sağladı. İDMA’ya katılan tüm sektör paydaşları; üreticiler, yatırımcılar, mühendisler, akademisyenler bir çatı altında buluşup sektörün sorunlarını tartışma, çözüm önerilerini konuşma fırsatı buldu.  Yapılan bu katkıları gören dostlarımız, fuarın kendi ülkelerinde de gerçekleşmesini talep ediyorlardı. Artık bu taleplere karşılık verme vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bu sektördeki tecrübemize, beş kıtada 85 bin profesyonel  sektör temsilcisiyle sağladığımız networke dayanarak İDMA’yı Afrika, Asya ve Güney Amerika’da da gerçekleştirmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
Tekfen Tarım’dan yerli ve milli 3 yeni buğday çeşidi

UN, YEM, BAKLİYAT ZİRVESİ’NE ÜST DÜZEY KATILIM

Öte yandan değirmencilik endüstrisi paydaşlarını çatısı altında toplayan Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER), İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek İDMA’da sertifikalı değirmencilik eğitimi verecek. 21 Mart günü başlayacak eğitim, un ve yem sektörlerine yönelik olarak İngilizce-Türkçe olmak üzere 2 dilde verilecek.

TABADER, eğitimin yanı sıra İDMA ile eşzamanlı olarak iki önemli etkinliğe daha imza atacak. Dernek, sektörün büyük takdirini kazanan Duayenler Buluşması’nı fuarın ilk günü WOW Otel’de gerçekleştirecek.  Bu vefa gecesinin adını “Uluslararası Duayenler Buluşması ve Ödül Töreni” olarak değiştiren dernek, dünyanın farklı ülkelerinde değirmencilik sektöründe isim yapmış, en az yarım asır bu endüstriye değer katmış kişilere plaket takdim edecek.

TABADER, Uluslararası Duayenler Buluşması ve Ödül Töreni’nin öncesinde ise “Un, Yem, Bakliyat Zirvesi (IFP-2019)” düzenleyecek. Zirvede un, yem, bakliyat sektörlerinin durumu, ekonomik değerlendirmeleri, ihracatı, uluslararası ticareti ve geleceği tartışılacak. Zirveye, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (Türkiyem-Bir) Başkanı Ülkü Karakuş ile Ukrayna Bakliyat Federasyonu Başkanı Antonina Sklyarenko panelist olarak katılıyor. Türkiye’den pek çok sektör temsilcisinin izleyeceği zirveyi, yurtdışından da 20 civarında dernek başkanı ve çok sayıda delegenin takip etmesi bekleniyor.

DİĞER HABERLER
2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi İzmir'de gerçekleşecek

22 Mart 2019. 09:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x