450 baş kapasiteli Denizli Et Kombinası açılıyor…
Günlük 250 küçük,150 büyükbaş canlı kesim kapasiteli, Denizli Et Kombinası açılıyor…
Halim UTLU
Günlük 250 küçük,150 büyükbaş canlı kesim kapasiteli, 750 ton et depolayabilen, 24 bin 178 metrekare açık alana sahip ve yaklaşık 22 milyon beş yüz bin TL’ye mal olan Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası, 14 Mart 2015 günü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile hizmete açılıyor.
63 yıllık tecrübe
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral,yeni kombina ile ilgili yaptığı açıklamada, Denizli Et Kombinasının bölge hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını ve Ege Bölgesinin modern bir tesise kavuşacağını belirterek“63 yıllık köklü bir tecrübeye sahip Et ve Süt Kurumu, hayvancılık sektöründe öncü olmaya devam ediyor. Kombinalarımızda gerçekleştirdiğimiz modernizasyon yatırımları ile sektöre örnek teşkil edecek işletmeler kuruyoruz. Denizli Kombinamızın sektörümüz ve besicilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
750 ton depolama kapasitesi var
24 bin 178 metrekare açık alana ve 750 ton depolama kapasitesine sahip olan yeni kombina, yaklaşık 22 milyon beş yüz bin TL’ye mal oldu.Günlük 150 büyükbaş, 250 küçükbaş canlı kesim kapasitesine sahip, parçalama, hızlı soğutma, paketleme ve depolama bölümlerinden oluşan Denizli Et Kombinası, Ege Bölgesinde Denizli,Aydın, İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Afyon, Antalya, Burdur ve Isparta illerine hizmet vermeye başlayacak.