İl özel idareli yüzde elli hibeli sera projelerinde patlama!…


 

 

   HALİM UTLU

unnamedSeracılığı Geliştirme Projesi kapsamında %50’si İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, %50’si de çiftçi tarafından karşılanan ve her bir seranın maliyeti 20 bin TL’den toplam  maliyeti 200 bin TL olan  10 sera projesi, 2014’te desteklenerek,üretime hazır hale getirildi.

Geçen yıl 4 adet, 2014 yılında ise 10 adet 500 m2’lik sera dağıtımı yapıldı.2014 yılı Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında Çankırı il merkezinde 9 adet, Yapraklı ilçesinde de 1 adet olmak üzere, toplam 10 çiftçi için 500 m2’lik 10 adet sera hazır hale getirilerek, üreticilere teslimi yapıldı.

                  Kenbağ Mevkiindeki seraları beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız  eşliğinde inceleyen Vali  Özcan, sera sahipleri ile sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çiftçiler sera projelerini benimsiyor  

unnamed (3) Mustafa Çilçar,Haşmet Erzincan, Selahattin Kenba ve  Cemal Kendir’in  seralarını gezen Vali Özcan, üreticilerin sorunlarını dinledi ve yardımcı olacaklarını ifade etti.

              Çalışmaları hakkında geniş açıklamalar yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır da,ildeki sera projeleri  ve gelişmeleri ile pazarlama konularındaki çalışmalar hakkında heyete bilgi verdi ve sera projelerinin çiftçiler tarafından giderek tutulduğunu,4-5 sene sonra patlama seviyesine ulaşacağından ümitli olduğunu ifade etti.

DİĞER HABERLER
Tarım ve Gıda Etiği Toplantısı

 

 

 

 

 


25 Nisan 2014. 10:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x