75 Milyon İnsanımızı, 30 Milyon Turisti Besliyoruz

Son 9 yılda birçok bitkisel ve hayvansal ürünün üretiminde rekor artışlar yaşandı… 

 

Bitkisel Üretim  

 

Tahıl Üretimi  •2002 yılında 30,8 Milyon ton iken,  •2011 yılında 35,2 Milyon tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 14,2.

Mısır Üretimi  •2002 yılında 2,1 Milyon ton iken,  •2011 yılında 4,2 Milyon tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 100.

Çeltik üretimi  •2002 yılında 360 Bin ton iken,  •2011 yılında 900 Bin tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 150.

Ayçiçeği üretimi  •2002 yılında 850 Bin ton iken,  •2011 yılında 1 Milyon 335 Bin tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış %57,1.

Toplam Meyve Üretimi  •2002 yılında 13,3 Milyon ton iken,  •2011 yılında 17,2 Milyon tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış %29

Turunçgiller Üretimi  •2002 yılında 2,5 Milyon ton iken,  •2011 yılında 3,6 Milyon tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış %45

Muz üretimi  •2002 yılında 95 Bin ton iken,  •2011 yılında 206,5 Bin tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 117.

Kayısı üretimi  •2002 yılında 315 Bin ton iken,  •2011 yılında 650 Bin tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 106

Kirazı üretimi  •2002 yılında 210 Bin ton iken,  •2011 yılında 439 Bin tona ulaştı.  •Son 9 yıldaki artış % 109

 

Hayvansal Üretim

 

Süt Üretimi  •2002 yılında 8,4 Milyon ton iken,  •2010 yılında 15 Milyon tona ulaştı.  •Son 8 yıldaki artış % 79,1.

Kırmızı Et Üretimi  •2002 yılında 421 Bin ton iken,  •2011 yılında 777 Bin tona ulaştı.  •Son 8 yıldaki artış % 85.

Beyaz Et Üretimi  •2002 yılında 726 Bin ton iken,  •2011 yılında 1 Milyon 614 Bin tona ulaştı.  •Son 8 yıldaki artış % 132.

Su Ürünleri Yetiştiricilik Üretimi  •2002 yılında 61 Bin ton iken,  •2010 yılında 167 Bin tona ulaştı.  •Son 8 yıldaki artış % 173.

 

 

 

 

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=31652

Yazan - Tem 30 2012. Kategori EKONOMİ, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |