Aile işletmeciliği temalı Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı 2014


unnamed

 
Fuar, Bakanlık başta olmak üzere, hayvancılık sektöründeki tüm bileşenler ve muhtarlar tarafından destekleniyor…

 

Halim Utlu
Merkezi İzmir olan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak “Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı,Türkiye’de ilk kez düzenlenecek.Fuar yalnız İzmir ve çevresini değil, Türkiye hayvancılığını yakından ilgilendiriyor. Birleşmiş Milletler, 2011 yılını Aile İşletmesi Yılı ilan etti. Bizlerde düzenlenecek fuarda aile işletmeciliği temasını işleyeceğiz. Avrupa Birliği’nde aile işletmeciliği özel olarak destekleniyor, köyden kente göçün önüne geçilmeye çalışılıyor. Aile işletmeciliği bizim için yeni ama bir o kadar da önemli kavram. Aile işletmeleri hayvancılığın sigortası” dedi.

 

İzmir Torbalı’da yapılan Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı Danışma Kurulu toplantısına, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Nuri Kahya, Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan ve Ege Bölgesinde faaliyet gösteren diğer sığır yetiştiricileri birlik başkanları katıldı.

 

Aile işletmeciliği konusunda zirve düzenlenecek

 

İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin ev sahipliğini üstlendiği toplantıda, Türkiye’de ilk kez 22 – 25 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek, Canlı Hayvan Fuarı ile ilgili çalışmalar ele alındı. Birleşmiş Milletler’in 2011 yılını “Aile işletmeleri yılı” ilan ettiği gündeme getirilerek, düzenlenecek Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı ana temasının da “aile işletmeciliği” olması konusunda fikir birliğine varılarak, bir zirve düzenlenmesi kararlaştırıldı.

DİĞER HABERLER
Et Balıkçılar anılarını dile getirdiler

 

Birlik Başkanı Ali Gülkaynak yaptığı konuşmada “Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı,Türkiye’de ilk kez düzenlenecek.Fuar, yalnız İzmir ve çevresini değil, Türkiye hayvancılığını yakından ilgilendiriyor. Birleşmiş Milletler, 2011 yılını Aile İşletmesi yılı ilan etti.Fuarda aile işletmeciliği temasını işleyeceğiz.

 

Ceylan,fuarı tüm hayvancılık sektörü destekiyor

 

Avrupa Birliği’nde aile işletmeciliği özel olarak destekleniyor, köyden kente göçün önüne geçilmeye çalışılıyor. Aile işletmeciliği bizim için yeni ama bir o kadar da önemli kavram. Aile işletmeleri hayvancılığın sigortası” dedi.

 

Proje mimarı ve iş kadını Gül Ceylan da “Fuarın üzerinde 2 yıldır çalışıyoruz. Firma olarak görevimiz, fuarı Türkiye hayvancılığına yakışır bir şekilde gerçekleştirmek.Bu işin asıl sahipleri, yetiştiriciler ve yetiştirici birlikleridir. Fuar, Bakanlık başta olmak üzere, hayvancılık sektöründeki tüm bileşenler ve muhtarlar tarafından destek görüyor.” şeklinde konuştu.

 

FAO yetkilileri, fuara davet edilecek!

 

Öte yandan kısa adı FAO olarak bilinen Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütünün fuara davet edilmesi kararlaştırılan Danışma Kurulu toplantısında, çeşitli ülkelerden örnek işletmeler de fuar kapsamında İzmir’de misafir edilecek.Yabancı delegasyonun Avrupa’daki uygulamaları çeşitli görseller ve örneklerle anlatmaları hususunda, açık oturumlar,toplantılar vs yapılacak.


30 Ocak 2014. 14:10
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x