Aşçı yamakları hünerlerini sundular


Bolu Belediyesi, İş-Kur Bolu İl Müdürlüğü ve Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Aşçı Çırağı Kursu’nda ki kursiyerler birbirinden güzel yemekler yaparak hünerlerini sergilediler.

Kursiyerler bu kapsamda kurs bitiminden önce hazırladıkları leziz yemekleri düzenledikleri akşam yemeğinde davetlilere de tattırdılar.

Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen akşam yemeğine Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Selami Kocabıyıkoğlu, belediye daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Akşam yemeği öncesi açılış konuşması yapan Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Selami Kocabıyıkoğlu, “ 25 09,2011 de başlayan aşçılık kursumuz 25 11,2011’de de sona erecek. Toplamda 280 saatlik bir kurs. Belediye-İş Kur ve Halk Eğitim iş birliğinde açılan bu kursta Bolu Belediyesi bizlere malzeme temini ve kursiyer konusunda yardımcı olmuşlardır. Ben başta Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olmak üzere grup çalışmalarımıza destek veren belediye personeline de teşekkür ediyorum. Ayrıca bu çalışmalarda emeği geçen kursiyerlerimize, eğitimcilerimize ve idareci arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu’da, “Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisleri’nde tam teşekküllü Aşevi mutfağımızda uygulamalı eğitim gören kursiyerlerimiz kurs hocaları Sema Arslan nezaretinde her gün farklı yemekler yaparak aşçılık mesleği ile ilgili deneyimler kazanıyorlar.  Bolu Belediyesi olarak kursiyerlerimize kurs sonuna kadar aşçılık konusunda deneyim kazanabilmeleri için gerekli araç ve gereçlerin yanı sıra kurs görebilecekleri mekanı da sağlamaktayız “dedi.

Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı’da , “Bolu Belediyesi ve İş- Kur iş birliği görüyorum ki güç birliğine dönüşmüş. Hem hanımlarımızın önündeki istihdamı azaltıcı engellerin kaldırılması adına çok ciddi bir adım, hem de ülkemizde hayat boyu öğrenmeye karşı başlatılan bir kampanya olması açısından çok önemli bir oluşum” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından hazırlanan Bolu yöresine ait birbirinden leziz yemeklerin sunumu yapılarak davetlilerin beğenisine sunuldu.


Yazan - 17 Kasım 2011. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x