Bakanlık Desteğiyle Gelenekselden Modern Üretime


Artvin’in Yusufeli ilçesinde, 30 yıldır geleneksel yöntemlerle pestil, köme ve pekmez üretimi yapan Köksal Ailesi, 2009 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldığı hibe desteğiyle modern üretime geçerek kapasitesini artırdı.

Ankara’da düzenlenen Artvin İli 2. Tanıtım Günleri’nde stant açan Livane Gıda’nın sergilediği ürünlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Livane Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köksal, Bakanlığın tarıma dayalı meyve ve sebzelerin işlenmesi ve paketlenmesi konusunda verdiği yüzde 50 hibe desteğinden faydalanmak amacıyla hazırladıkları 350 bin lira bütçeli projenin Bakanlık tarafından kabul edildiğini söyledi.

Projenin uygulanmasıyla kapasitelerini artırdıklarını belirten Köksal, ayda yaklaşık 12 ton üretim yaptıklarını kaydetti. Ürünlerine gösterilen talepten memnun olduklarını ifade eden Köksal, bu talepler doğrultusunda ürün yelpazesini genişlettiklerini anlattı. Hibe desteği sayesinde kapasitelerini artırdıklarını dile getiren Hasan Köksal, attıkları bütün adımları takip eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na teşekkür etti./

Elif YILDIRIM – Kamera: Aytek BASİ


DİĞER HABERLER
Kurban eti saklanırken nelere dikkat edilmeli
9 Mayıs 2012. 11:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x