Baş Sağlığı Dilemek Çok mu Zor ?


SAM_1132

Erkan Konuralp

Orta yaşın üzerindekiler çok iyi bilirler. Çarşı ve pazarda işyeri sahibi olanlar şu anda olanlar gibi dükkanlarını öğleye yakın açmazlardı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerinin başında olan esnaf ilk müşterisini karşıladıktan sonra ikinci müşterisine “ Ben siftah ettim,şimdi yandaki dükkana gidip oraya da siftah ettir” diye telkinde bulunurdu.

Esnaf yanındaki iş komşusunun memleketini bilirdi ama mezhebini ve kökenini merak edip sormazdı bile.Bayram ve dini günlerde herkes birbirine destek olup o günler topluca kutlanırdı.

Bu gelenek ve göreneklerin devam ettiğini görüyoruz ve Türk milletinin birbirine kenetlenmesinin gururunu yaşıyoruz.

Bir şehit cenazesi geldiğinde doğu’da ve batı’da komşular birbirine destek olur ve o eve yas süresinde yemek,temizlik dahil her türlü destek verilir.Bu bizi güçlendiren bir gelenektir. İşte bizi batıdan ayıran en büyük güzelliğimizde budur.

Son yıllarda sektörümüze büyük hizmetleri dokunan duayenlerimizin aramızdan ayrılmasında hiçte hoş olmayan ve herkes tarafından hüzünle seyredilen bir film sahneye konulmaktadır. Yani vefat eden sektör ilgililerine sahip çıkılmamaktadır.

Bu olaylara bir örnek vermemiz gerekirse,geçen günlerde kaybettiğimiz Uzman Veteriner Hekim Uçtu’ya gösterilen ilgidir.

Ben Erhan Uçtu’yu rahmetle andığım uzman veteriner hekim Turgut Atılgan aracılığı ile tanıtım.O zamanlar Bornova Enstitüsü’de görev yapıyordu. Her çarşamba günüde Bornova’da bulunan Kemal’in yeri’nde tüm İzmir ve yakın yöredeki veteriner hekimlerin katıldığı yemekler verilirdi.Bu yemeklerde sektörün sıkıntıları dile getirilip çözüm önerileri ortaya atılırdı.Bende oraya katılır ve konuşmalara şahit olurdum.

DİĞER HABERLER
GezginDamaklar ile Kültür ve Lezzetin Peşinde...

SAM_1136Sonra birgün Çiftlik Dergisi’nde çalışırken telefonum çaldı ve rahmetli Turgut ağabey Erhan Uçtu’nun bakanlıkla ters düştüğünü ve bu yüzden Karadeniz’de bir ile atandığını söyledi.

Bu habere çok üzülmüştüm. O ay çıkardığımız dergide “Erhan Uçtu’yu uçurdular” başlığı ile çok ses getiren bir haber yapmıştık.

Geçen hafta çok sevdiğim arkadaşım Erhan Uçtu’nun vefat haberini aldığımda çok kötü oldum. Tüm hatıralarım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti.

Gerek dergimize ve gerekse internet sitemizdeki adresimize herhangi bir öğretim üyemizin yakın akrabası bir kaza bile geçirse geçmiş olsun dileklerini bize elektronik posta ile duyuran sivil toplum örgütlerimizin tavukçuluk dünyasına büyük emeği geçmiş Erhan Uçtu’ya aynı hassasiyeti göstermediğine şahit oldum

Sektörümüze büyük hizmeti geçmiş Erhan Uçtu’ya bir baş sağlığı dileği yollamak bu kadar mı zordu.


9 Haziran 2013. 19:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
Adnan SERPEN
Adnan SERPEN
10 yıl önce

Erkan Bey, Çok haklısın, ne yazık ki % 80’lere varan insani değerlerini gittikçe kaybeden, kazan kazandan başka bir şey düşünmeyen, kendi çıkarlarını ön planda tutan, çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen , bunun herşeyi mübah sayan ve çıkarları için her türlü dalkavukluğu yapmaktan çekinmeyen, iki yüzlülüğün ayyuka çıktığı yozlaşmış bir toplumla karşı karşıyayız. Bu yozlaşama sözde küresel piyasa ekonomisinin bir ürünüdür.Oysa örf adet ve görenekleri çok eskilere dayanan toplumumuzda küreselleşme uğruna böyle bir yozlaşma olmamalıydı,fakat siyasetin yanlış politikalar sonucunda ne yazık ki oldu. Bundan sonra bu yozlaşma düzelir mi ? , düzelmez mi ? bunu hep birlikte göreceğiz. Böyle bir toplumdan… Read more »

Prof.Dr. Tülin AKSOY
Prof.Dr. Tülin AKSOY
10 yıl önce

Sayın Konuralp,
Konuya değindiğiniz için teşekkürler. “vefa
Oysa ne güzel atasözlerimiz vardır, “bir fincan kahvenin 40 yıldır hatırı vardır” diye.

Prof.Dr. Tülin AKSOY
Prof.Dr. Tülin AKSOY
10 yıl önce

Sayın Konuralp, Yanlışlıkla mesajım tamamlanmadan iletildi, tamamlıyorum: Konuya değindiğiniz için teşekkürler. “Vefa” gerçekten önemli, bunu anlatan ne güzel atasözlerimiz vardır, “bir fincan kahvenin 40 yıldır hatırı vardır” diye. Dünyada ve ülkemizde herşey müthiş bir hızla değişiyor, değişmeyi reddedenler bile ortamın değişmesiyle göreceli olarak yer değiştiriyor ya da taşıdıkları anlam ve/veya değerde değişiklik yaşanıyor. Büyük bilgi bombardımanı karşısında aslında çoğumuz şaşkınız. Özellikle bazılarımız yıllardır sırça köşklerde yaşamaya çok alışık ve günümüzü anlamakta sıkıntı çekiyorlar ve bu çok sesli ve hızla değişen ortamın sırça köşkleri sarsmasından çekiniyor. Bazılarımız yaşadıkları sırça köşklerinde sarsıntı olur diye yeni ve sıcak gündemde görünür olmayı pek istemiyor,… Read more »

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
3
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x