Birecik’in tescilli “haşhaş kebabı”


Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yöreye özgü et ile sebzenin karışımıyla elde edilen “haşhaş kebabı” çevre illerden gelen ziyaretçilerin ilk tercihi oluyor. Lezzetini bölgede yetiştirilen kuzuların karın boşluğundan elde edilen etin zırhla çekilerek kıyma haline getirilmesi ve içerisine kırmızı biber, sarımsak ve maydanozun karıştırılmasıyla alan, haşhaş kebabı, Şanlıurfa’nın en önemli kebapları arasında yer alıyor. ( Halil Fidan – Anadolu Ajansı )

Yazan - 5 Nisan 2018. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x