Bitki Koruma Uygulamaları Eğitimi Yapıldı


unnamed (1)

 

 

 

BOLU – 7-8 Temmuz 2015 tarihlerinde ilimizde yetiştiriciliği yapılan ürünlerde görülen hastalık ve zararlıların teşhis ve tedavisi ile Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik uygulamaları hakkında İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan ziraat mühendislerine yönelik zirai mücadele uygulamaları konusunda eğitim yapıldı.

 

Toplantı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müdürü İsmail TAŞ, İl Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ, Şube Müdürleri ile İl ve İlçelerdeki TARGEL projesi kapsamındaki Ziraat Mühendisleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail TAŞ;

  • “İlimizde yetiştiriciliği yapılan ürünlerde görülen hastalık ve zararlıları iyi tanımalıyız ki bilinçsiz ve aşırı zirai ilaç kullanımının önüne geçerek insan sağlığı, çevre ve doğal dengenin korunmasına yardımcı olmalıyız. Zirai Mücadelenin önemli bir bölümünü bitki koruma ürünleri ile mücadele oluşturmaktadır. Pestisit dediğimiz bu ilaçların tarımsal ürünler üzerindeki kalıntısı özellikle bilgisiz ve bilinçsiz zirai mücadele uygulamaları sonucunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Vatandaşlarımıza ilaç kalıntısı olmayan, sağlıklı, kaliteli ve bereketli ürünler yetiştirmenin yöntemlerini anlatmalıyız. Sağlıklı ürün için ise doğru ilacı, doğru zaman ve doğru dozda uygun ilaçlama aletiyle atmalıyız.
DİĞER HABERLER
Hayvanlar için de "cips" ürettiler

Yönetmeliğin amacı, bitkisel ürünlere bulaşan hastalık ve zararlı organizmaların tespit edilmesini, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin önerilmesini, bitkisel üretim yerlerinde zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanmasıdır. Bitkisel üretim alanları ve depolarda uygulanan bitki koruma ürünlerinin reçetesinin düzenlenmesini, reçeteyi yazacak kişiler ile zirai mücadele amaçlı uygulayacak kişilerin yetkilendirilmesidir. Bu kişilerin sorumluluklarını, yapılan uygulamaların kayıtlarının tutulmasını, üreticilerin ve ürün alıcılarının, diğer kişi, kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları ile resmi kontrollerine ilişkin usul ve esaslarını kapsar” dedi.

 

Toplantıda, hububat hastalık ve zararlıları, yem bitkileri hastalık ve zararlıları, sebze hastalık ve zararlıları ile meyve hastalık ve zararlıları konularında, konu uzmanlarınca eğitim verildi. Karşılıklı soru ve öneriler ile bu sorunlara çözüm getiren cevapların verilmesinin ardından toplantı sona erdi.


13 Temmuz 2015. 11:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x