Bolu’da ” Güvenli Gıda Noktası” Dönemi


Bolu Belediye Başkanlığı, Gıda Güvenliği Derneği ve Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf Odası tarafından “Güvenli Gıda Noktası” projesi kapsamında bu gün bir protokol imzalandı.

Bolu Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gıda Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Nerma Gökçe, Bolu Lokantacılar, Aşçılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Murat Abak katılarak “Güvenli Gıda Noktası” projesi kapsamında bir protokol imzaladılar.

Atılan imzaların ve karşılıklı hayırlı olsun dileklerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, “Bugün burada İstanbul Gıda Güvenliği Derneği, Bolu Belediyesi ve Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar, Esnaf Odası ile birlikte Gıda Güvenliği projesinin imza töreni için bir araya geldik. Bu proje yoluyla gıda üretimi, servisi ve satışı yapılan işletmelerde çalışan personelin eğitim seviyesi yükseltilerek, işletme sahibi ve sorumlularına hijyen ve denetim bilinci kazandırılacak. Proje sonunda işletmelerin sahip olacağı stiçkerler vasıtası ile tüketici neslinde farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır. Bizler bu üçlü protokolü yaparak bu konuda bir ilki başlatmış olacağız “dedi.

Gıda Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Nerma Gökçe’de, “Projemizin temel amacı yöremizdeki bütün işletmelerde tüm çalışanların işletme sahiplerinin topyekûn gıda güvenliği algısı konusunda eğitilmesi. Bu konuda 17 Aralık 2011 tarihinde çıkan yeni gıda yönetmeliği hijyen konusundaki sorumluluğun tamamını işletme sahiplerine veriyor. Bu nedenle Bolu Belediyesi, Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Odası ile üçlü bir çalışma yaparak projemizi 2 fazda gerçekleştireceğiz. 1’nci fazda işletmelerdeki tüm çalışanların bir saatlik Avrupa Birliği filmi üzerinden sinemalarda bu filmi seyrederek yoğun bir şekilde sanitasyon ve hijyen konusunda eğitilmesi ve bunun akabinde de katılımcı belgesine sahip olması şeklinde gerçekleşecek. 2’nci fazda ise işletme sahibi ve yöneticilerin birebir eğitilmesi söz konusu. Bizim hedefimiz dernek olarak tüm belediyelerin örnek çalışması üzerinden projenin performansını dikkate alarak tüm Türkiye de bu projenin belediyeler üzerinden yaygınlaştırılmasını sağlamak” dedi.

Son olarak Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Odası Başkanı Murat Abak da yaptığı açıklamada, “10.11.2011 tarihinde gıda kanununda bir değişiklik meydana gelmişti. Bu değişiklik sonunda da hijyen ve sanitasyon kursları artık zorunlu hale getirilerek gıda işletmelerinden portör muayeneleri kaldırıldı. Bununla ilgili de biz Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’dan ricada bulunarak hijyen ve sanitasyon ile ilgili çalışmalar yapılmasını istedik. Sağ olsun başkanımız önümüzü açtı ve böyle bir protokol imzaladık. İnşallah bütün esnafımız bu çalışmalarımızdan en iyi şekilde yararlanacaklar” dedi. (F.Ö)


Yazan - 23 Aralık 2011. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x