Çiftçi Kadınlara 10 Günlük Eğitim Sonunda 30 Bin Lira Hibe Desteği ve Kendi İşini Kurma İmkanı


unnamed

 

Türkiye’de ilk kez çiftçi kadınların kendi işini kurma fırsatı yakalayacağı ‘Kırsal Kesimde Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi’nin eğitim ayağı Seferihisar’da başladı.

 

 

Proje, İzmir’in kırsalında yaşayan üretici kadınların kendi işini kurmasına imkan sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. KOSGEB’in katkısıyla düzenlenen proje çerçevesinde 50 kadın; yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasından kırsal alanda eko-turizme, banka kredilerine erişim olanaklarından mikro kredi imkanlarına kadar pek çok konuda eğitime tabi tutulacak.

 

Üreten kadınlara ürettiklerini pazarlama imkanı

 

Eğitim programının açılışında konuşan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, eğitime katılmaya hak kazanan 50 kadının, yapılan mülakat ve ön eleme sonucu 133 başvuru arasından seçildiğini söyledi.

unnamed (1)

Eğitimin 10 gün süreceğini anlatan Güldal, projenin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek, “Türkiye’de ilk olmasına rağmen, yaşanan gelişmeler gösteriyor ki hem İzmir’de hem de diğer şehirlerde projenin devamı gelecek. Başvuru sürecinde sadece İzmir’den değil diğer illerden de arayan kadınlarımız oldu. Projeye nasıl dahil olabileceklerini, eğitimden nasıl faydalanabilecekleri öğrenmek istediler” dedi.

 

Bakanlığın desteği ile yürütülen projeyle kırsalda yaşayan kadınların girişimcilik yoluyla ekonomik statüsünün arttırılmasının amaçlandığını kaydeden Güldal, eğitimi tamamlayan üretici kadınların ürettiklerini işleme ve pazarlama olanağı bulacağını belirtti.

DİĞER HABERLER
Merkel En Kuvvetli Aday

 

Eğitime katılan kadınlardan hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarını isteyen Güldal, girişimci ruha sahip kadınlar için İzmir’de pek çok imkanın olduğunu sözlerine ekledi.

 

30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar sıfır faizli kredi imkanı

 

Eğitim sonunda girişimci fikri KOSGEB tarafından kabul gören kadınların 30 bin liraya kadar hibe desteği almaya hak kazanacağını vurgulayan KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Oğuz Kılınç, ayrıca 70 bin liraya kadar sıfır faizli kredi imkanından da faydalanabileceğini dile getirdi.

 

KOSGEB olarak kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade eden Kılınç, sıfır faizli kredi imkanından faydalanan kadınların geri ödemeyi iki yıl sonunda 8 eşit taksitle yapacağını söyledi.

 

İş kurmanın meşakkatli bir süreç olduğunu bu süreçte de KOSGEB olarak eğitime katılan tüm kadınların destekçisi olacaklarını dile getiren Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evinde oturan kadınları değil, kendi işinin patronu olan kadınları görmek bizi daha gururlandıracaktır.”

 

İzmir’in başarılı kadınlarının harekete geçirilmeye ihtiyacı var

 

‘Bakanlık olarak bizim felsefemiz toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ile girişimcilik ve istihdamın arttırılması” diyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Çalışmaları Koordinatörü Uzman Nimet Kaleli ise, kırsalda yaşayan kadınlara önem verildiğinde,  yapamayacakları hiçbir şey olmayacağını belirtti.

DİĞER HABERLER
Ekmeğimizdeki GDO

 

İzmir’in kırsalında yaşayan çok başarılı kadınlar olduğunun altını çizen Kaleli, bu kadınların sadece harekete geçirilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Kırsalda yaşayan kadınlarımızın çok farklı fikirleri var. Yeter ki önlerindeki engeller kaldırılsın” dedi.

 


10 Nisan 2014. 18:05
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x