ARICILIK

Arıcılıkta en ‘bal’lı yıl

  Arıların bal sağımının sona erdiği şu günlerde, fiyatta ve rekoltede son 20 yılın en iyi dönemi yaşanıyor.       TEKİRDAĞ   Yaz mevsimindeki yağışlar ve arı ölümlerinin az olması dolayısıyla üreticiler balda son 20 yılın en iyi verimini ve fiyatını görüyor.   Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şakir Ada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, […]

Türkiyede arıcılık ve İnci Arı

  İnci arıcılığın dört kuşak geçmişi vardır. Büyükbabanın Kızılcahamam İyceler köyünde sepet kovanlardan oluşan arılığı bulunuyordu. Baba Memduh İnci 1952 yılında modern kovanlarla arıcılığa geçti. 1957 yılında 200 modern kovandan oluşan arılığa sahipti. O yıllarda ortaokul öğrencisi olan Ahmet İnci arıcılığın pratiklerini babasından öğrenmiştir. 1967 yılında Ziraat Fakültesini bitiren Ahmet İnci, kardeşleri ile birlikte profesyonel […]

Arıcılar çiçek balında ilk hasadı yaptı

İlkbaharda yaylalara göç eden Karadenizli arıcılar, çiçek balında ilk hasadı gerçekleştirdi. Ordu Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalarda yaklaşık iki ayı geride bırakan arıcıların ilk bal hasadını yaptığını söyledi. Nisan ve mayıs ayında Van, Muş, Çorum, Erzurum ve Bingöl’ün yaylalarına göç eden Karadenizli arıcıların, buradaki yaylarda ilk çiçek balı […]

Türkiye’nin bal ihracatında payı yüzde 1

  Türkiye, bal üretiminde Çin’in ardından ikinci sırada yer almasına karşın 2,2 milyar dolarlık ihracat pastasından yalnızca yüzde 1,1 pay alabiliyor.     Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Dünya Arı Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bal arılarının tozlaşmayla ekosistemin devamlılığını sağladığına dikkati çekti.   Türkiye’de arıcılığın, çok fazla sermaye ve tarım […]

Arı Çalıştayı (Vet-Arı4)

    Arı Çalıştayı (Vet-Arı4) 13 Mayıs 2017 – Kalecik, ANKARA     Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (Vet-Arı4)” 13 Mayıs 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay; uygulamalı bir eğitim şeklinde planlanmıştır. Bu kapsamda olacak şekilde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimine devam […]

Vet-Arı Laboratuvarı

  VET-ARI LABORATUVARI Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı   T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Bal Arısı (Apismelliferaspp.) Bağırsak MikrobiyotasınınProbiyotik Olarak Geliştirilmesi ve Nosemaspp. Enfeksiyonu Sağaltımında Alternatif Bir Uygulama Olarak Değerlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı’nda […]

Dr. Canan Karatay’a Yanıt:

    32 Yıllık Bal Üreticisinden Prof. Dr. Canan Karatay’a Yanıt:     HİÇBİR ARININ FITRATINDA GDO’LU BAL ÜRETMEK YOKTUR     Prof. Dr. Canan Karatay’ın balın içinde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) bulunduğuna yönelik açıklamaları, bal üreticilerinin tepkisini topladı. Gerçek bir balda GDO’ya rastlamanın mümkün olmadığının altı çizilirken, balın; nektar, su ve arı üçgeninde oluştuğu […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |