ARICILIK

Dr. Canan Karatay’a Yanıt:

    32 Yıllık Bal Üreticisinden Prof. Dr. Canan Karatay’a Yanıt:     HİÇBİR ARININ FITRATINDA GDO’LU BAL ÜRETMEK YOKTUR     Prof. Dr. Canan Karatay’ın balın içinde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) bulunduğuna yönelik açıklamaları, bal üreticilerinin tepkisini topladı. Gerçek bir balda GDO’ya rastlamanın mümkün olmadığının altı çizilirken, balın; nektar, su ve arı üçgeninde oluştuğu […]

Rakımı Yüksek Bölgenin Balı Kalitelidir

2 bin metrenin üzerindeki rakımda yer alan kovanlardan elde edilen ve pastörizasyon işlemine uğramayan ham bal, sağlık getiriyor. Sabah – akşam aç karnına yiyeceğiniz bir tatlı kaşığı ham bal, vücuda doğal bir enerji vermesiyle sindirim sistemi rahatsızlıkları ile üst solunum yolu enfeksiyonlarını önleyerek, bahar alerjisi, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sorunların önüne geçiyor.     Doğrudan […]

Ballı Günler

  Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Ballı Günler bu yıl 24-26 Şubat’ta Harbiye Askeri Müzesi’nde bal dünyasının kapılarını açıyor. Dördüncü kez düzenlenecek olan etkinlikte bal ve arı ürünleri hakkında bilinmesi gereken her şey ele alınacak. Üreticiler ile tüketicilerin bir araya geldiği bu sıra dışı etkinlik geçtiğimiz yıl tam 12 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmış, basın […]

Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi

    Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planında yer alan Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı kapsamında; DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ile Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet Angın tarafından 2 Kasım 2016 tarihinde protokol imzalanarak, proje uygulamaya konulmuştur. Protokol gereğince;Merkez, Bulancak, Çanakçı, Alucra, Piraziz, Eynesil […]

Arı Çalıştayı (Vet-Arı3)

    Arı Çalıştayı (Vet-Arı3) 1 Ekim 2016 – Kazan, ANKARA Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Fakültemiz Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (Vet-Arı3)” 1 Ekim 2016 tarihinde Ankara’nın Kazan ilçesinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay; uygulamalı bir eğitim şeklinde planlanmıştır.   Bu kapsamda olacak şekilde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimine devam eden […]

Bal ihracatı geliri 5 yılda 5 kart arttı

  Dünya bal üretiminde ikinciliğe yükselen Türkiye, 2015’te elde ettiği ihracat gelirini 5 yıl öncesine oranla 5 kat artırdı.       Türkiye, 2011 yılında 94 ton olan bal üretimini üreticinin desteklenmesi kapsamında hayata geçirilen eylem planıyla 2015’te 107 bin tonla dünya ikinciliğine taşırken, ihracatını da 5 yılda 5 katına çıkardı.   Birleşmiş Milletler Gıda […]

Fas’ta toplu arı ölümlerine karşı savaş

  Dünya çapında çok sayıda arı kolonisi yok oluyor. Nedeni ise haşere ilaçları ve iklim değişimi. Bundan en çok etkilenen ülkelerin başında da Fas geliyor. Faslı arıcılar endüstriyel üretime karşı harekete geçti.   Bal ürünleri ile dünya genelinde başı çeken Fas’ta devlet bal üretimine büyük yatırım yapıyor, böylece üretimin artırılması hedefleniyor. Ancak dünya çapında çok […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |