ARICILIK

Türkiye’nin bal ihracatında payı yüzde 1

  Türkiye, bal üretiminde Çin’in ardından ikinci sırada yer almasına karşın 2,2 milyar dolarlık ihracat pastasından yalnızca yüzde 1,1 pay alabiliyor.     Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Dünya Arı Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bal arılarının tozlaşmayla ekosistemin devamlılığını sağladığına dikkati çekti.   Türkiye’de arıcılığın, çok fazla sermaye ve tarım […]

Arı Çalıştayı (Vet-Arı4)

    Arı Çalıştayı (Vet-Arı4) 13 Mayıs 2017 – Kalecik, ANKARA     Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (Vet-Arı4)” 13 Mayıs 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay; uygulamalı bir eğitim şeklinde planlanmıştır. Bu kapsamda olacak şekilde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimine devam […]

Vet-Arı Laboratuvarı

  VET-ARI LABORATUVARI Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı   T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Bal Arısı (Apismelliferaspp.) Bağırsak MikrobiyotasınınProbiyotik Olarak Geliştirilmesi ve Nosemaspp. Enfeksiyonu Sağaltımında Alternatif Bir Uygulama Olarak Değerlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı’nda […]

Dr. Canan Karatay’a Yanıt:

    32 Yıllık Bal Üreticisinden Prof. Dr. Canan Karatay’a Yanıt:     HİÇBİR ARININ FITRATINDA GDO’LU BAL ÜRETMEK YOKTUR     Prof. Dr. Canan Karatay’ın balın içinde genetiği değiştirilmiş organizma (GDO) bulunduğuna yönelik açıklamaları, bal üreticilerinin tepkisini topladı. Gerçek bir balda GDO’ya rastlamanın mümkün olmadığının altı çizilirken, balın; nektar, su ve arı üçgeninde oluştuğu […]

Rakımı Yüksek Bölgenin Balı Kalitelidir

2 bin metrenin üzerindeki rakımda yer alan kovanlardan elde edilen ve pastörizasyon işlemine uğramayan ham bal, sağlık getiriyor. Sabah – akşam aç karnına yiyeceğiniz bir tatlı kaşığı ham bal, vücuda doğal bir enerji vermesiyle sindirim sistemi rahatsızlıkları ile üst solunum yolu enfeksiyonlarını önleyerek, bahar alerjisi, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sorunların önüne geçiyor.     Doğrudan […]

Ballı Günler

  Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Ballı Günler bu yıl 24-26 Şubat’ta Harbiye Askeri Müzesi’nde bal dünyasının kapılarını açıyor. Dördüncü kez düzenlenecek olan etkinlikte bal ve arı ürünleri hakkında bilinmesi gereken her şey ele alınacak. Üreticiler ile tüketicilerin bir araya geldiği bu sıra dışı etkinlik geçtiğimiz yıl tam 12 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmış, basın […]

Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi

    Giresun’da Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Projesi Uygulamaya Konuldu Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planında yer alan Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı kapsamında; DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ile Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet Angın tarafından 2 Kasım 2016 tarihinde protokol imzalanarak, proje uygulamaya konulmuştur. Protokol gereğince;Merkez, Bulancak, Çanakçı, Alucra, Piraziz, Eynesil […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |