ARICILIK

“Türkiye bal üretiminde ikinci sıraya yükseldi”

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bal ormanları kurduklarını ve bu sayede Türkiye’nin üretimde dünya ikinciliğine yükseldiğini söyledi. Türkiye bal üretiminde ikinci sıraya yükseldi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bal ormanları kuracaklarını söylediklerini hatırlatarak, “Üreticilere yeri hazırladık, ağacını diktik ve arıcılara teslim ettik. Bu sayede, Türkiye dünyada bal üretiminde ikinci sıraya yükseldi.” dedi. […]

       Bolu’da  “Anasına Bak Balını Al” Projesi Start Aldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı (EYYDB) 2012 yılından bu yana “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri” adlı bir çalışma yürütmektedir. Tarımsal araştırma enstitüleri ve İl Müdürlükleri tarafından hazırlanan ve tescil edilen yeni çeşit veya teknikleri içeren yenilik yayım projeleri ödenek tahsis edilerek desteklenip üretici şartlarında uygulatılmaktadır. 2017 yılında Bolu İl […]

AB arılara zararlı zirai maddeleri yasakladı

AB, arıların ölümüne neden olduğu tespit edilen 3 zirai maddeyi yasaklamaya karar verdi. Avrupa Birliği (AB), arıların ölümüne neden olduğu tespit edilen 3 zirai maddenin yasaklanması kararını aldı. AB Komisyonu, “neonicotinoid” olarak adlandırılan imidacloprid, clothianidin ve thiamethoxam içeren pestisitlerin arılara zarar verdiği gerekçesiyle yasaklanması kararı alındığını açıkladı. Arıların korunmasının biyolojik çeşitlilik, gıda üretimi ve çevre […]

2018 Yılı Gezginci Arıcılık Tedbirleri

          Giresun İlimizde, 2018 yılında Gezginci Arıcılık faaliyetlerini düzenlemek amacıyla, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Arıcılık Yönetmeliği gereğince alınan tedbirler şunlardır:   1) Konaklayacağı yeri anlaşarak belirleyen arıcı, çıkış yapacağı ilin İl/İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gideceği adresi sözlü ya da yazılı beyan ederek Hayvan […]

İzmir’de Doğru Üretim İçin “Arıcılık Eğitimleri”

​Arıcılık, çeşitli tarım kolları ile birlikte uyumlu bir şekilde yürütülebilen bir yetiştiricilik koludur. Ülkemizde çiçeklenme zamanlarının hemen hemen bütün yıla yayılmış olması, arıya ve bala geleneksel bir önem verilmesi, arıcılığa aktarılabilecek iş gücünün bulunması, önemli bir yatırım gerektirmemesi ve toprağa bağlı kalınmaksızın yapılabilmesi, arıcılığın önemini gittikçe arttırmaktadır. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan […]

Balınızı sorgulayın…

    Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, kovandan çıktığı haliyle tüketime sunulan ham balın, pastörize ve filtre edilmediğinden besin içeriğinin tüm doğallığıyla korunduğunu belirtiyor.       Ham bal; kovandan alındığı haliyle tüketime sunulan, pastörizasyon ve filtrasyon işlemlerine tabii tutulmamış, balın en doğal halidir. Pastörizasyon, yani yüksek sıcaklıklara ısıtma işlemi, balın içerisindeki bazı […]

Arı Okulu 2018’e Hızlı Başladı

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün tarımsal yayım kapsamında her sene düzenlediği eğitim faaliyetlerinden biri olan “arıcılık eğitimi”nin ilk kursuna yoğun katılım sağlandı. Eğitim faaliyetleri hayvancılık ve bitkisel konularda da sırasıyla devam edecektir. 2016 yılında faaliyetlerine başlayan Arı Okulu’nun; Ocak ayında açmış olduğu ARICILIK kursuna ilgi yoğun olurken, arıcılığa yeni başlayan genç çiftçiler, kadın […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |