GIDA

Edirne’de buğday hasadına başlandı.

    Çeltik ve ayçiçeği üretiminde söz sahibi konumundaki Edirne’de sararan buğday tarlalarına biçerdöverler iş başı yaptı.   Sulu tarıma müsait alanlarda çiftçi, hasat sonrası buğday tarlasını düzenleyerek yemlik mısır üretimi yapabiliyor.   Buğday hasadının başladığı ilk yerlerden biri olan merkeze bağlı Üyüklütatar köyünde üreticiler bereketli bir hasat dönemine girdiklerini belirtti.   Üretici Mustafa Yıldız, […]

Buğday fiyatlarında sorun yok

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TMO’nun alımlara başladığını, buğday fiyatlarını yakından takip ettiklerini ve şu anda bir sorun olmadığını belirterek, üreticinin aleyhine herhangi bir ihtiyaç olduğunda hızlı şekilde müdahale edebileceklerini söyledi. Çelik, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından sektör temsilcilerine yönelik TMO Güvercinlik Tesislerinde düzenlenen iftar programına katıldı. Konuşmasına katılımcıların ramazan ayını tebrik ederek […]

New York Fancy Food Fuarı’na Türkiye damgasını vuracak

Türkiye, Amerika’nın en büyük gıda fuarı Fancy Food’ta partner ülke Türk gıda ürünleri, dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri’nde en büyük gıda fuarı Summer Fancy Food Show Fuarı’nda görücüye çıkarken, Türkiye’de fuarda partner ülke olarak yer alacak. Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bu yıl 25-27 Haziran 2017 tarihleri arasında 63. kez düzenlenecek […]

“Hallerde karpuz satışı durdu”

  Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Doğan, “Tüccarlar maliyeti düşürmek için hale gelmeyip, hal dışında kayıt dışı olarak karpuzlarını temin ediyorlar. Bu nedenle karpuzda hal satışları durma noktasına geldi” dedi.     Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Orhan Doğan, İzmir Sebze ve Meyve Hali’nde Türkiye’nin çeşitli illerinden getirilen karpuzların satılamadığını, benzer durumun İstanbul ve Ankara […]

Domates fiyatı 1 liraya geriledi

    Seradaki üretim döneminde marketlerde kilogramı 10 lirayı bulan domateste, fiyatlar, tarla hasatlarının başlamasıyla 1 liraya kadar geriledi.   Adana Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, kentin Türkiye’nin en önemli turfanda üretim merkezlerinden olduğunu söyledi.   Mayıs ayının sonlarında başlayan domates hasadının temmuz ayının sonuna kadar sürdüğünü belirten Doğan, “Adana’da yetişen domates, Antalya […]

Bakanlık denetimleri yetersiz

  Son günlerde yaşadığımız gıda zehirlenmeleri, gıda denetiminin halk sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.   Bilim ve teknolojinin yüksek seviyelere ulaştığı 21. yüzyılda, hayvansal ürünlerden kaynaklanan bu kadar büyük çaplı gıda zehirlenmeleri ancak ihmal sonucu yaşanabilir. Bunun yegane sebebi yetersiz kontrol ve denetimdir.   Gıdadan kaynaklanan risklerin (zehirlenmelerin) %90 ının hayvansal gıdalardan kaynaklandığı […]

Gıdanın Geleceği Bu Konferansta Ele Alınacak!

      Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Sürdürülebilir Gıda Konferansı” gıda sistemlerinde küresel uygulamaları ve trendleri, kamu politikalarını, sorumlu üretim, değişen tüketici ve sorumlu pazarlama,  dijital dönüşüm ve inovasyon ile gelen sürdürülebilir gıda devrimini ve sürdürülebilir gıda perakendeciliğini masaya yatırıyor.     Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan “Sürdürülebilir […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |