GIDA

“İyi Olan Kazansın”

  İl Müdürü Musa Bakan Sertifika Töreninde Konuştu: “İyi Olan Kazansın” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “İyi Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında İzmir İl Müdürlüğü ve Selçuk İlçe Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Şeftali ve Mandarin Yetiştiriciliğinde İyi Tarımın Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” başarıyla sonuçlandı. Düzenlenen kapanış töreninde projeye katılan 20 üretici sertifika almaya […]

‘İzmir kumrusu’ coğrafi işaret olarak tescillendi

  İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir şambalisi ve İzmir lokmasının ardından İzmir kumrusunun da coğrafi işaret olarak tescil edildiğini bildirdi.       İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’in eşsiz bir mutfak kültürüne sahip olduğunu, bu kültürün turizm ve ekonomi açısından en büyük zenginlikleri arasında yer […]

Dünyaya makarnayı sevdiren efsane İtalyan 140 yaşında

  Her şey 1877 yılında İtalya’nın Parma şehrinde küçük bir ekmek ve makarna dükkanında başladı. Şehirdeki insanlar “İtalyanlar doymak için değil, keyif için yemek yer” sözünü doğrularcasına büyük bir iştahla, Pietro Barilla’nın bu sevimli aile dükkanını hiç boş bırakmadı. Emek ve sevgiyle filizlenen bu lezzet kıvılcımı, geçen 140 yıl içinde tüm dünyayı makarna tutkusuyla ve […]

Fırıncılardan ‘Ekmeğini Fırından Al’ Kampanyası…

Fırıncılardan ‘Ekmeğini Fırından Al’ Kampanyası…   Spot- Ahırlarda hayvan yemi karıştırılarak üretilen ekmeklerin İzmir’de sokaklarda satıldığına dikkat çeken Fikri Sırtı, ‘Ailenizin sağlığı için, onlarca çeşit üretilen hijyen ve taze ekmeği fırınlardan alın’ dedi.   İzmir Fırıncılar Odası kent dışından getirilerek sokaklarda açık şekilde ekmek satanlara savaş açtı. Oda yöneticileri son olarak halkı uyarmak için açıkta […]

Karkamış Gümrük Kapısı açılıyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’u dünyaya bağlayan ve yenilenen sistemiyle işlemlerin daha hızlı yapılabileceği Gaziantep’teki yeni gümrük kapısı Karkamış’tan yarın geçişler başlayacak. Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’u dünyaya bağlayan Gaziantep’teki Karkamış Gümrük Kapısı’nda geçişler yarından itibaren tekrar başlayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, artan yoğunluk ve ticaret talebinin […]

Toprak Ana kutlaması

TOPRAK ANA GÜNÜ BEYLER KÖYÜ’NDE KUTLANDI Slow Food üyeleri tarafından her yıl 10 Aralık’ta kutlanılan Terra Madre (Toprak Ana) günü nedeniyle Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar’ın Beyler Köyü’nde kutlama programı düzenlendi. Toprak Ana kutlamasında birbirinden lezzetli yöresel yemekler, geleneksel yöntemlerle pişirildi. Yemekler Beyler Köyü’nde yaşayan kadınlar, Semiha İrfan Çallı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda ve […]

Beyaz Et Lezzet Ustaları Kıyasıya Yarıştı

  Beyaz Et Lezzet Ustaları Kıyasıya Yarıştı   Serdar Konuralp   Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu tarafından ikincisi düzenlenen “Tavukla Yaratıcı Tarifler”  Yarışması’na lezzet ustaları akın etti.   İkincisi tertiplenen yarışmaya Bin başvuru ve450 tarif katıldı Yarışmanın galibi ‘Roll Chicken Royalee’ tarifi ile yarışmaya İstanbul’dan katılan Sercan Ergün […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |