ET VE ET ÜRÜNLERİ

Mangalda et pişirirken mesafeye dikkat edilmeli

    AKÜ Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gök, “Mangal yaparken kullanılan odun, kor haline geldikten sonra etleri pişirmek daha sağlıklıdır. Alev ile et arasındaki mesafe en az 15 santimetre olmalıdır.” dedi.     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veli Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla insanların özellikle […]

Sahte gıda operasyonu: Maymun eti, tırtıl, çekirge…

  Avrupa Polis Örgütü Europol, dünya genelinde yürüttükleri operasyonda 10 bin tondan fazla yasadışı gıda ve içecek ele geçirildiğini duyurdu     İtalyan polisi, yeşil renk vermesi için bakır sülfata boyanan zeytinler ele geçirdi.   Tarihin en geniş kapsamlı yasadışı gıda operasyonu olarak nitelendirilen soruşturmada ele geçirilen ürünler arasında maymun eti ve sahte içki de […]

Ünü kent sınırlarını aştı

  Bursa’da seyyar köfteci Cavit Sertkaya’nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlar, salça, tereyağ ve yeşilliklerle lezzetlendirdiği el büyüklüğündeki köftelerinden tatmak için şehir dışından bile müşteri geliyor. Bursa’da, 34 yıldır köftecilik yapan Cavit Sertkaya’nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlarla lezzetlendirdiği ve seyyar tezgahında pişirdiği el büyüklüğündeki köfteler ülkenin dört bir […]

En çok “sakatat” köfte ve sucukta saptandı

    Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat kattığı belirlenen işletmelere geçen yıl 715 bin TL’yi aşkın ceza verildi.     Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat kattığı tespit edilen işletmelere geçen yıl toplam 717 bin 801 lira idari para cezası uygulandı.   AA muhabirinin Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgilere göre, bakanlık tarafından piyasa […]

Körfez Türk eti istiyor ama ‘fiyat pahalı’ diyor

      Hem helal kesim hem de damak tadı sebebiyle Körfez ülkeleri Türkiye’den et almak istiyor ama Amerika’dan 3 dolara aldıkları et Türkiye’de 8 dolar olunca vazgeçiyor…     Canan ERASLAN     Türkiye’nin en pahalı gıda maddelerinden biri et ve et mamulleri. Devletin gerek doğrudan desteği, gerek fiyat olarak müdahalesine rağmen ette ucuzluk […]

Adana’da okul öncesi temel eğitim..

      Adana’da okul öncesi temel eğitim..

Kurban eti saklanırken nelere dikkat edilmeli

        Kurban eti saklanırken nelere dikkat edilmeli   Müslümanların dört gözle beklediği Kurban bayramı geldi çattı. Tüm İslam alemi 24 Eylül’de Kurban Bayramı’nı idrak edecek.   Bu mevsimde kutsal hac farizasını yerine getirmek üzere Mekke ve Medine’ye giden hacılar bir yanda tavaflarını ederken diğer yanda İslam aleminin birlik ve beraberliği için hep […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |