GIDA

Japonlar ve Güney Korelilerin tercihi Türk gıda ürünleri oldu

Türk lezzetlerinin Uzakdoğu pazarında ihracatını arttırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen “Türk Gıda Ürünlerinin Japonya ve Güney Kore Pazarlarında Tanıtılmasına Yönelik Turquality Projesi” Türk gıda ürünlerinin Japonya ve Güney Kore’ye ihracatını yüzde 36’lık artışla 115 milyon dolardan, 156 milyon dolara taşıdı. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Türk gıda ürünlerinin Uzakdoğu pazarında tanıtımını yaptıklarını belirten Ege İhracatçı […]

Süt Beyazdır, Masumdur, Alnımızın Akıdır, Lekelemeyin!

Son günlerde süt hakkında çıkan iddialara Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin cevap verdi. Şahin, yazısında son zamanlarda çıkan spekülatif iddiaların nedenini anlamakta zorluk çektiklerini, yetiştiricilerin ve veteriner hekimlerin binbir zorluklarla en kaliteli şekilde tüketiciye ulaştırdıkları sütün zan altında bırakılmaya çalışılmasını eleştirdi. Sütün, tüketicilerin en kolay ulaşabileceği protein kaynağı olduğunu da belirten Şahin, bu […]

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan “Boyalı Kıyma” açıklaması

Youtube üzerinden yayınlanan “Boyalı kıyma” videoları son günlerde sosyal medya üzerinde oldukça tartışılmıştı. Çeşitli marketlerde satılan kıymaların boyalı olduğu ile ilgili iddialar da son birkaç gündür gıda konusunda gündemi oluşturuyordu. Çeşitli marketlerde boyalı kıyma satıldığı iddiaları konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı‘ndan bir açıklama geldi. Gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında yer alan “Hileli […]

Kantinlere “Okul Gıdası” logosu

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlıkları arasında “Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı.  Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Okul kantinlerindeki gıdalar için logo uygulaması, resmi-özel okul ve kurumlarında faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerde satışı yapılacak […]

Okullarda 2018 Güvenilir Gıda Eğitimleri tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Planı’nda; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Konu hakkında açıklamada bulunan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT; “Nüfusumuzun yaklaşık %15’ini oluşturan ilköğretim çağı öğrencileri, öğretim hayatının […]

Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri Ortadoğu sofralarını süsleyecek

    İhracatta 2023 hedeflerine en yakın sektör konumunda olan Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ortadoğu pazarını radarına aldı. Ortadoğu sofralarını Türk su ürünleri ve hayvansal mamulleri süsleyecek.    Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründe faaliyet gösteren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği […]

Tuz Tüketimi ve Gıda Etiketlerinde Bildirimler

  “Tuz Tüketimi ve Gıda Etiketlerinde Bildirimler”   Ferda Bitlislioğlu Gıda Mühendisi Devletler, tüketicinin korunması için çeşitli tedbirler almaktadır. Bu çalışmalarda başlıklardan biri de kardiyovasküler hastalıklar açısından alınacak tedbirlerdi. 2002 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), bir Dünya Sağlık Raporu yayımlar. Raporda, tuz tüketiminin azaltılmasının sağlık açısından önemine dikkat çekilmektedir. DSÖ’nün üst düzey karar alma organı […]