GIDA

Gıda Mühendisliği Kongreleri

  Odamız tarafından iki yılda bir düzenlenen Gıda Mühendisliği Kongrelerinin 10.sunu 9-11 Kasım 2017 tarihleri arasında Antalya Side’de gerçekleştirdik. 3 gün boyunca yaklaşık 400 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede; konunun tüm tarafları; kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, bilim insanları, sektör temsilcileri ve basın mensupları bir araya geldi. Kongremiz, Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Songül, TMMOB Yönetim […]

“Helal Gıda’nın geldiği son nokta…

Viskinin üzerinde helal yazıyor.

Genç Çiftçiler Üretiyor Yüzler Gülüyor

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Fahri TETİK Genç Çiftçi Hibe Desteklemeleri Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin işletmelerinde incelemelerde bulundu. TETİK ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Genç Çiftçi Projesi kapsamında, 30 bin TL hibe destekleri ile kırsal alandaki çiftçilerimizin kendi köylerinde kalarak, kendi işlerini yaptıklarını görmek bizleri mutlu ediyor. Daha […]

Rusya’ya ilk domates ihracatı yapıldı

  Bir Rus market zinciri İzmir’deki Agrobay serasından Türkiye’ye yönelik yasağın kalkmasından sonra ilk domates ithalatını yaptı.       Türk-Rus ilişkilerinde gündemi uzun süre meşgul eden konulardan olan domates ihracatında yasağın “sınırlı” olarak kaldırılmasının ardından bu ülkeye ilk sevkiyat, İzmir’in Bergama ilçesinden yapıldı.   Bergama’daki Agrobay seralarında hasat edilen domatesler, TIR’lara yüklenerek St. Petersburg’a […]

Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp birlik ve beraberlik içinde olacağız

    Aydın Koçarlı’da keçi sütü bazlı bebek maması üretim tesisi ziyareti ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek “İnşallah bir daha bu kesintiler olmaz. 60, 72, 80, 97’li yılların, 15 Temmuz’un bize ne kadar büyük darbe vurduğunu bütün Türk halkı biliyor. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. İnsanlar […]

Iğdır’da kayısı bahçelerinde sonbahar

  Iğdır’da, sonbaharın gelmesiyle sararan kayısı bahçeleri güzel görüntüler oluşturdu.     IĞDIR   Iğdır’da, sonbaharda sararan kayısı bahçeleri güzel görüntüler oluşturdu.       Türkiye’de kayısı üretiminde ilk sıralarda yer alan ve yıllık ortalama 35 bin ton kayısı rekoltesinin gerçekleştiği kentte, merkez ve ilçelerde binlerce kayısı ağacı bulunuyor.   Sahip olduğu iklim dolayısıyla Doğu […]

Diyarbakır’da kadayıf tescili sevinci

  Diyarbakır karpuzu ve örgü peynirinden sonra kadayıfın da tescillenmesi üretici ile vatandaşları sevindirdi.     DİYARBAKIR – Mehmet Sıddık Kaya   Diyarbakır’ın geleneksel tatlısı “burma kadayıf”ın tescil edilmesi üretici ve vatandaşları sevindirdi.   Diyarbakır’ın yüzyıllık lezzeti ve sütlü, fıstıklı, cevizli, kaymaklı, peynirli, burma, düz, çubuk çeşitleriyle sunulan kadayıfın ünü il sınırlarını aşarken, 2014 yılında […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |