GIDA

Sivas katmeri tescil yolunda

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, kente özgü lezzetlerden katmerin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruda bulundu. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas’a özgü yöresel lezzetlerin markalaştırılması amacıyla girişimlerini sürdürdüklerini, Sivas köftesinden sonra Sivas katmerini de tescillendirmek istediklerini belirtti. Türkiye’deki kalabalık nüfusuyla bilinen Sivas’ta […]

İthalat Denetim Tebliği Yayınlandı

30 Aralık 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30286 (2. Mükerrer) TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ KONTROLÜNE TABİ ÜRÜNLERİN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2018/5) Amaç MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; insan sağlığı ve güvenliği ile hayvan ve bitki varlığı ve sağlığı yönünden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının […]

Çiğ süt ve ekmekte yeni dönem başlıyor

Çiğ süt ve ekmekte yeni dönem başlıyor Çiğ süt satmak isteyenler yeni yılla birlikte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alacak, fırıncılar da ekmeği 200 gramdan başlayarak, 10’ar gramlık artışlarla üretebilecek. ANKARA – MUSTAFA ÇALKAYA AA muhabirinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgilere göre, “Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ” 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya girecek. Tebliğ, çiğ […]

Yeni Yıla Sağlıkla Girin…

Heyecanla beklenen bayram, yılbaşı gibi özel günlerde yoğunlaşan alışveriş trafiği ve sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz kalabalık sofralar, gıda güvenliği önlemlerinin önemini bir kat daha arttırıyor. Bayram, yılbaşı gibi özel günlerde yoğunlaşan alışveriş trafiği ve birlikte olunan kalabalık yemekler gıda risklerini arttırıyor. Böyle dönemler sahteciler için de bulunmaz bir fırsat yaratıyor. Yaklaşan yeni yıl öncesinde gerek […]

Mesir macununun helvası da üretildi

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneğince, mesir macununda yer alan 41 çeşit baharatın da kullanıldığı tahinli helva üretildi. Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart 2018 tarihinde başlayacak olan 478. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl mesir macununda yer alan baharatlardan üretilen tahinli helvayı piyasaya sunacaklarını […]

2017 Hububat Sezonu Değerlendirme Paneli

    -BUĞDAY EKİM ALANI 7.7 MİLYON HEKTARA DÜŞTÜ -UHK 2017 HUBUBAT PANELİ EDİRNE’DE YAPILDI – VERGİ DÜŞTÜ DİYE 1 GRAM BUĞDAY GELMEDİ   Ulusal Hububat Konseyi’nin (UHK) 2017 Hububat Sezonu Değerlendirme Paneli Edirne’de yapıldı. Edirne Ticaret Borsası ev sahipliğinde, yoğun bir katılımla gerçekleşen panelde hububatla ve hububata dayalı sanayiler ilgili gelişmeler ve sorunlar masaya […]

Gastronomi şehri Hatay’da yemek yarışması düzenlendi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi dalına dahil edilen Hatay’da “oruk ve ekşi aşı” yemek yarışması düzenlendi. anasayfa > kültür sanat 23.12.2017 İzziddin Nazlı Hatay Gastronomi şehri Hatay’da yemek yarışması düzenlendi HATAY Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, merkez Antakya ilçesi Saray Caddesi’nde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |