HAYVANCILIK

Türkiye’nin et ve süt üretiminde nasıl bir risk var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde et ve süt üretiminin son yıllarda düzenli azaldığını belirterek, “Üretim düştükçe fiyatlar artıyor, üretici kazanamıyor ama vatandaş pahalıya ürün alıyor. Bu durum Türkiye için gelecek adına büyük bir risk teşkil ediyor” dedi.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, et ve süt üretiminde yaşanan sorunlar […]

Besici Kenan Pamukçu: “Paramızı faize yatırsak daha çok kazanırız”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yem fiyatlarındaki artış, yetiştiriciye yeterli destek verilmemesi ve ürünün değer bulmaması gibi sorunların, Türkiye’de hayvancılığı sorunlu kıldığını söyledi. Hayvan varlığının azalması et ve süt ürünlerinin raf fiyatına da yansıdığına dikkat çekti. Yem fiyatlarına gelen büyük artışlar nedeniyle hayvanlarını satmak zorunda kalan üretici ile görüşen Gürer, et, süt ve sütten […]

Altlık kontrol etmede yeni yaklaşım

İyi altlık kalitesinin korunması, kanatlı sağlığı ve refahı için çok önemlidir, ancak aynı zamanda sürekli bir zorluktur.

Sürü Yoğunluğunun Etlik Piliç Üretim Parametrelerine Etkileri

Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde üretimi ve verimi etkileyen en önemli stres faktörlerinden biri olan sürü yoğunluğunun etkileri göz ardı edilmemelidir.

Kanatlı Yetiştirmede Alternatif Su Dezenfeksiyon Yöntemleri

Su kaynaklarını, UV ışığından Hidrojen peroksit kullanmaya kadar sterilize etmek için birçok yöntem bulunmaktadır.

Broilerlerde Campylobacter Azaltılması

Avrupalı bir araştırma konsorsiyumu kesim öncesi broiler piliçlerde Campylobacter yaygınlığını azaltmak amacıyla…

Tavuk Bağırsak Sağlığının Korunması

Bağırsak sağlığı beslenme, mikrobiyoloji, immünoloji ve fizyoloji gibi disiplinlerin önemli bir rolü olan girift ve karmaşık bir alandır.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.