SAĞLIK

Ateşoğlu: 2040’ta her 10 kişiden 1’i diyabetli olacak

      Diyabet hastalığı her geçen gün artıyor. Türkiye, 2035 yılında 11.8 milyon diyabet hastası ile dünyada 9’uncu sırada yer alabilir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü temasının bu yıl ve gelecek yıl için ‘Aile ve Diyabet’ olarak belirlendiğini ifade eden Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülten Kaptan Ateşoğlu, sağlıklı bir diyabet yönetimi sağlanmasında […]

Gizli gizli şeker içtiğinizi biliyor muydunuz?

  Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu farkında olmadan tükettiğimiz şekere karşı uyarıda bulundu.     Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı yetişkin bir insanın günde en fazla 12 adet, 4-6 yaş arasındaki bir çocuğun ise 8,5 adet küp şekere denk şeker alabilme hakkı olduğunu ifade ederken, “Bu miktardan daha fazla şeker tüketimi kalp krizi, diyabet, […]

Çevreci ürün ve hizmetlere Çevre Etiketi

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, çevreci ürün ve hizmetlere özel “Çevre” etiketi uygulanması için Resmi Gazete‘de 26 maddelik bir yönetmelik yayımladı.       “Sürdürülebilir çevre hedefleri doğrultusunda, yaşam döngüsü boyunca çevresel etkileri azaltılmış ürün veya hizmetleri teşvik etmek, tüketicilere doğru ve bilimsel temeli olan bilgi akışını sağlamak için gönüllülük esaslı çevre etiketi sistemi oluşturmak […]

Gıda Güvenliği Derneği: Şarbon Bilgilendirme Notu

  Bu bilgi notu Gıda Güvenliği Derneği, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti, Veteriner Hekimler Derneği ve Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliği ile hazırlanmıştır.   Şarbon nedir? Şarbon, Bacillus anthracis adlı bakterinin yaptığı bir enfeksiyon hastalığıdır. Antraks ismiyle de bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer […]

Ankara Valiliğinden ‘şarbon’ iddialarına yalanlama

Ankara Valiliğince, “Mamak ilçesinde şarbon hastalığı görüldüğü” iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, “Mamak ilçesinde şarbon hastalığı çıktığına” dair kaynağı belli olmayan iddiaların yer aldığı hatırlatıldı. Yapılan incelemede, 9 Eylül itibariyle, Mamak ilçesinde herhangi bir şarbon vakasına ve bulgusuna rastlanmadığı belirtilen açıklamada, ayrıca yetkili […]

ŞARBON BASIN BİLDİRİSİ

ŞARBON BASIN BİLDİRİSİ 05.09.2018 BASIN BİLDİRİSİ (03.09.2018) Son günlerde, Ankara, İstanbul ve yurdun çeşitli İllerinde yaşanan Antraks (Şarbon) hastalığı ile ilgili olaylar; başta Tarım ve Orman Bakanlığı  olmak üzere  Devletin ilgili kurumlarının hayvan hastalıkları ile mücadelede daha etkin olması gerektiğini ve bu konudaki eksiklikleri bir kez daha göstermiştir. Hayvan hastalıkları ile mücadelede  önemli bir yere […]

Zengin protein kaynağı

Zengin protein kaynağı etiyle, binbir çeşit yemekleriyle sağlığımızın en sıkı destekçisi tavuk herkesin sofrasında bulunması gereken kıymetli bir besindir.    

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |