Prof. Dr.Tülin Aksoy

Tavuk eti tüketiminde Avrupalıları geride bıraktık

    Son zamanlarda organik yumurta ve tavuk yetiştiriciliğinin çok fazla arttığına dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Tülin Aksoy, Türkiye’de kişi başına yılda tüketilen yumurta sayısının 189 adet olduğunu, bu sayıyla da Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin tüketim oranlarına bakıldığı zaman geride kaldığını, tavuk eti tüketiminde ise Türkiye’nin yılda kişi başına […]

Denizli Irkı Damızlık Büyük İlgi Görüyor

  DENİZLİ IRKI DAMIZLIK MATERYAL SATIŞI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR     Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA tulinaks@kdeniz.edu.tr       Bilindiği üzere sadece iki saf tavuk ırkına sahibiz; Denizli ve Gerze. Uzun ötüşü ve renkli boyun tüyleri nedeniyle Denizli ırkı daha da fazla biliniyor ve aynı isimli ilimizin simgesi olarak […]

Taciz, Teşhir, İntihar ve Üniversitelerimiz…. Prof.Dr. Tülin AKSOY

          Prof.Dr. Tülin AKSOY Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Antalya   Üniversitelerimizle yan yana gelmemesi gereken kelimeler ne yazık ki, benim de üyesi olduğum Akdeniz üniversitesi ile birlikte anılmaktadtır son bir hafta içinde. Yaşananlar artık bambaşka bir dönemde yaşadığımızın çok bariz göstergeleridir. Canı yananlar, çaresiz kalanlar sosyal medya yolu ile herkese seslerini […]

Akdeniz Üniversitesi Zootekni Bölümü Tavukçuluk Tesislerini Ziyaret Etti

    Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencileri, 13 Kasım 2015 tarihinde, hocaları Prof.Dr. Tülin AKSOY’un rehberliğinde ülkemizin en önemli tavukçuluk merkezlerinden biri olan Afyonkarahisar’daki  tesisleri ziyaret etiller.         Endüstriyel tavukçuluk dersleri kapsamında öğrendiklerini yerinde görmek isteyen öğrenciler son derece yararlı bir gezi yaptılar. Gece yarısı yola çıkan öğrencilerin ilk durağı […]

Tavuk Tavuğu Yemez ise Üretim Maliyetleri Artar

          Tülin AKSOY, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA   Tavuk kesimhanelerindeki rendering tesisleri atıkların imhası açısından da önemlidir   Giriş “Tavuk Tavuğu Yesin mi, Yemesin mi?” başlıklı yazı biz konuyla ilgilenenler için de ortalama vatandaş için de ilgi çekici. Bu nedenle olsa gerek, tirajı yüksek bir gazetemiz konuya yarım […]

Kırmızı Et Sorunumuz da Bilgi Üretimindeki Eksikliğimizden Kaynaklanmaktadır

      Tülin AKSOY, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, ANTALYA     Ne yazık ki bu konuda faaliyet gösteren akademik birimler (bölümler/fakülteler) son derece verimsizdir ve ilgili bakanlık ve özel sektörle aralarında yeterli işbirliği yoktur     Ülke gündeminin yoğunluğu da, hepimizi derinden sarsan acı haberler de kırmızı et sorunumuzu gündem düşürememiştir. Aslında […]

Sığır Değil, Bilgi İthal Ediyoruz, hem de Uruguay’dan

    Sığır Değil, Bilgi İthal Ediyoruz, hem de Uruguay’dan: YÖK’e, İlgili Dekanlarımıza ve Yeni Milletvekillerimize Duyurulur!    Prof.Dr. Tülin AKSOY, Ziraat Fakültesi, ANTALYA   “YÖK Tarımla İlgili Fakültelerin Dekanlarını Neden Toplantıya Çağırdı? Çünkü “Tükettiğimiz ve İhraç Ettiğimiz Domatesler/Tavuk Eti/Yumurta ‘Yerli’ Değilmiş!” başlıklı yazım, Çiftlik Dergimizde çok kısa süre önce yayınlandı (http://www.ciftlikdergisi.com.tr/yok-tarimla-ilgili-fakultelerin-dekanlarini-neden-toplantiya-cagirdi.html). Yazı, YÖK’ün tarımsal […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |