Yazı Dizileri

Türk Tavukçuluk Tarihimizden Kesitler

  TÜRK TAVUKÇULUK TARİHİ   LADES KEMİĞİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI DEV ENTEGRE…   ERKAN KONURALP (Fotoğraflar Çiftlik Dergisi arşivi)         Bursa’da eskilerin “Etle-kemik” gibi dedikleri iki arkadaş vardı.Bu arkadaşlar öyle birbirlerine yakındılar ki,tüm yöre sakinleri böyle bir arkadaşlağın nasıl olabileceğini kendilerine sürekli sorarlardı.Bu arkadaşlardan birinin adı Sedat Sırrı Sezer ve diğerininki de İsmail […]

Tavukçuluk Sektörünün Gelişimi

Tavukçuluk Sektörünün Gelişimi     Erkan Konuralp     MODERN TAVUKÇULUĞUN GELİŞMESİ Sektörün gelişimi ile birlikte damızlık işletmeleri için de çalışmalar başlatıldı: Bu hareketli günlerin başlangıcı İstanbul Söğütlüçeşme’de bulunan Pak Tavuk Kesimhanesinin ikinci katındaki küçük bir odada yapılan toplantılardır.Bu toplantılara Pak Tavuk’tan Şaban Daştan-Yedvard Bozacıyan,Şen Tavuk’tan Haşim Gürdamar,Altın Tavuk’tan Mehmet Ülker, Hürriyet Gazete’sinin sahibi olduğu […]

Misafir Sofralarından Gariban Sofralarına Tavuk

MİSAFİR SOFRALARINDAN GARİBAN SOFRALARINA TAVUK       Erkan KONURALP   Tavuk eti yıllarca misafir yemeği olarak bilinirdi.Bunun nedeni de köyde ve şehirde evlerin bahçelerinde bulunan kümeslerde tavukların altına konulan yumurtalarla başlayan ve civciv olarak özenle beslenen piliçler eve gelen misafire ikram edilen en kıymetli gıda olarak yer almasıydı.   Bu gelenek şehircilik akımının gelişmesi ve […]

Tavukçuluk Dünyamızda Turgut Özal Gerçeği

    ERKAN KONURALP       Sütlüce semtine, yani İstanbul’un et ihtiyacını karşılayan büyük mezbahane’nin de bulunduğu semte taşınan yeni patron tavukçular burada büro ve kesimhane kurarak çalışmalara başladılar.Artık tavuk kesim ve dağıtım işi Sütlüce’de yürütülmeye başladı.Burada kesilen tavuklar temizlenerek kasalara konuyor ve İstanbul’un her semtine sevk ediliyordu.Bu işyerleri Tophane’ye göre daha rahattı.Zira İstanbul […]

Tavukçuluk Dünyamızda Sigortacıların Emeği Büyük

    Erkan KONURALP   Tavukçuluk sektöründe bu mücadeleler hüküm sürerken modern saugeenexpo tavukçuluk kurallarının da yavaş yavaş kümeslerde uygulandığına şahit oluyoruz.   SİGORTACILARIN HOBİSİ MODERN TAVUKÇULUĞUMUZUN İLK ADIMI OLDU…!   Modern Türk Tavukçuluk Sektörünün doğuşu olarak,sigortacılık yapan bazı işadamlarının hobi olarak tavuk beslemelerini gösterebiliriz. Tavukçuluk sektörümüzün bugünkü buy Windows 10 Professional product Key modern […]

Hüseyin Amcanın Bahçesinde Beslediği Tavuklardan Doğan Dev Şirket

HÜSEYİN AMCA’NIN CİVCİV HOBİSİ İLE EMEĞİ,BUGÜNÜN DEV ŞİRKETİ ŞEKER PİLİCİN TEMELİNİ BELİRLEDİ       ERKAN KONURALP   (Fotograflar Çiftlik Dergisi Arşivi)       Hayvancılık ile ilgili hiçbir ilgisi olmayan lojistik şirketi bulunan Hüseyin amca’nın(Hüseyin Bor),un çocukları ile verdiği emek,bugünün dev entegre şirketi Şeker Piliç’i yarattı.     1958 yılında Bandırma’nın en önemli lojistik firmalandan […]

Piliç Çevirme Beyaz Et Tüketiminde Milat

  Piliç Çevirme Beyaz Et Tüketiminde Milat   ERKAN KONURALP   (Fotoğraflar Çiftlik Dergisi arşivi)   NOT:Daha Önce yayınlanan bölümler için sitemizin sol üst köşesinde yer alan “Tavukçuluk Dünyamızdan Kesitler” bölümünü ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.     Tavukçuluk Sektörümüz modern tesisleri sonucu halkımıza hizmet verirken, o güne kadar çoğunlukla haşlama olarak pilav üstüne konan piliç etini […]

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |