Çiğ Sütün Değerlendirilmesi Konulu Toplantı Antalya’da Yapıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği Eğitim Toplantısı” 20 Şubatta Antalya’da yapıldı
Ulusal Süt Konseyi çalışmaları kapsamına da giren ve 21 Şubata kadar sürecek eğitimin açılışına Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kadri Bilici, Büyük ve Küçübaş Hayvancılık Daire Başkanı Dr. Ali Bilgen, Konseye üye İl Müdürlüklerinden personelin yanı sıra ihracatçı birliklerinden temsilciler ile süt sanayicileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, süt tozu ve çiğ sütün desteklenmesi konularının ele alınacağı toplantının bilgilendirme ve koordinasyonu sağlamaya yönelik olduğunun altını çizdi. İlk defa 2009 yılında destekleme kapsamına alına süt tozu konusunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar verdiği kaydeden Demirok, destekleme uygulamalarında ihtiyaç duyulan değişikliklerin dile getirilmesine yönelik yapılan bu ve benzeri toplantılar sayesinde Tebliğin her yıl geliştirildiğini dile getirdi.
Son 10 yılda çiğ süt üretiminin 12,5 milyon tondan 18,5 milyon tona ulaştığını söyleyen Demirok, 2014 yılı itibariyle süt tozuna 50 milyon TL, çiğ süte ise 500 milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirildiğini belirtti.
Konuşmasında Okul Sütü uygulamasına da değinen Demirok; “Bu yarıyılda dördüncü uygulamayı yapıyoruz ve 60 bin ton süt dağıttık. Bunun çarpan etkisi var” dedi. süt sektörünün gelişmesi için her kurum, kuruluş ve bireyin gönüllü olması gerektiğini söyleyen Demirok, topluma sütü sevdirmeye ve tanıtmaya yönelik çalışacaklarını kaydetti.
Demirok’un konuşmasının ardından Hayvancılık Genel Müdürlüğü tanıtım filmi izletildi. Eğitim programı kapsamındaki konular hakkında uzmanlarca verilecek sunumlarla devam edecek toplantı 21 Şubat’taki kapanış ile sona erdi.
Haber: M.Önder Yazan
Fotoğraflar: Hakan Bodur