Çin Lezzeti EXPO’da

567007

 

EXPO 2016 Antalya’ya “Ay’ın Mücevheri” isimli ülke bahçesiyle katılan Çin, ziyaretçilere mutfak kültürünü de tanıtıyor

 

 

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcıları arasında yer alan Çin, hem bahçesiyle hem de yöresel lezzetleriyle ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

 

 

Botanik zenginliğinin yanı sıra mutfak kültürüyle de EXPO 2016 Antalya’da yer alan Çin, kır aktivite alanının yanına açtığı restoranda ülkeye özgü erişte, pilav, tavuk ve et yemekleri ve Pekin ördeği ile ülkenin mutfak kültürünü tanıtıyor.

 

 

Çin’den gelen aşçı ve servis elemanları ziyaretçilere çeşitli sunumlar gerçekleştiriyor. Çin yemeklerini kendilerine has pişirme teknikleriyle hazırlayan aşçılar, müşterilere en lezzetli yemekleri hazırlamak için hünerlerini sergiliyor. Restorana gelen müşterilere yeşil çay da ikram ediliyor.

 

 

 

Restoranın sahibi Bowen Lıu, EXPO 2016 Antalya’da Çin yemeklerini tanıtma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirterek Türk insanının son yıllarda Çin yemeklerini daha yakından tanıdığını vurguladı.

 

 

Türkiye’de lezzetlerini daha iyi tanıtabilmek için çalışacaklarının belirten Bowen Lıu “Buraya gelen insanlar Çin’in orijinal yemeklerinin tadını deneyebilir. Mesela ördek, erişte gibi yemeklerimiz var. Bütün aşçı ve servis elemanlarımız Çin’den geldi. Türk halkı için en iyi yemekleri yapacağız” dedi. AA

 

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=90839

Yazan - Nis 29 2016. Kategori ETKİNLİKLER, GIDA, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |