Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuar’ı

 

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10- 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen GURME 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuar’ını toplam 28 bin 735 kişi ziyaret etti.

 

Anadolu mutfağının zenginliklerini paylaşma, kültür mirası yemeklere sahip çıkma hedefiyle yola çıkan TÜYAP Adana Fuarcılık, ilk kez düzenlenen Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı ile büyük beğeni topladı. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi ve Çukurova Fuarcılık A.Ş. destekleri ile 10 – 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarın ilk gününde 30 metrelik Adana kebap şovu yapıldı. TÜYAP Adana Sahne Mutfak’ta ise her gün bir yörenin yöresel yemeklerinin sunumu gerçekleştirildi. Ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ile takip edilen Sahne Mutfak’ta alanında uzman aşçılar ağırlandı. Gurme-yazar Nedim Atilla’nın da ziyaret ettiği fuardan katılımcılar ve ziyaretçiler memnun ayrıldı.

 

Alagöz: Fuarımız bölgenin gurme turizmine katkı sağlayacak

 

Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı ile tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; “Çukurova bölgemiz verimli topraklarının yanı sıra yemekleri ile de adından sıkça söz ettiriyor. Anadolu mutfağımızın lezzetlerinin bir araya geldiği fuarımızda 5 gün boyunca yöresel lezzet resitali oldu. İlkini düzenlediğimiz GURME 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımız ilerleyen zamanlarda bölgenin gurme turizmine de önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Alagöz; “Adana’da düzenlediğimiz fuarlar aynı zamanda Çukurova bölgemizin temsilcilerini ve halkı buluşturan önemli noktalarından biri haline de geldi. Fuarımızda katılımcı firmalar ve tüketiciyi bir araya getirdik. Fuarımızı 5 günde toplam 28 bin 735 kişi ziyaret etti. Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Van başta olmak üzere Türkiye’nin her şehrinden katılımcı firma ağırladık. Türkiye’nin birçok noktasından gelen ziyaretçilerimizi bölgenin yemek kültürü ile tanıştırdık.” dedi.

 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından fuara ziyaret

 

Edirne Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından gelen heyet, fuarı oldukça beğendi. 30 metrelik kebap şovu izleyen heyet, ardından fuarı gezdi. Fuarda yöresel lezzetlerin tadına bakan heyet, sıkmadan bici biciye, kerepiçten kömbeye kadar pek çok lezzet ile tanıştı. Adana’nın tarihi ve kültürel yerlerini de gezen heyet, TÜYAP Adana Fuarcılık A. Ş.’ye teşekkür etti.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=115269

Yazan - May 17 2017. Kategori GIDA, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |