Dikili’nin Dağlık Bölgeleri Organik Zeytinyağı İle Markalaşacak

 

 

​Dikili İlçesi’nde yer alan üç mahallede 65 üreticiye ait zeytinlik alanlarda, 2015 yılında başlatılan Dikili Mahalleleri Organik Zeytinciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi, Dikili Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kapanış etkinliği ile sona erdi.

 

Etkinliğe, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Başkan Vekili Çiğdem Elibol, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz, Dikili İlçe Müdürü Mustafa Akkuş, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erden, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, çiftçi kuruluşlarının temsilcileri ile üreticiler katıldı.

 

Toplantıda konuşan Dikili İlçe Müdürü Mustafa Akkuş; ilçedeki organik tarım faaliyetlerinde pamuk üretimi ile başladığını belirterek, İlçenin organik tarım alanında önemli bir potansiyeli olduğunu, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için uğraşacaklarını belirtti.

Bitkisel Üretim Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz ise, İzmir’in organik tarımdaki yerini ve önemine değinerek, projenin bakanlık kaynaklı olduğunu ve İzmir İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulanan pek çok projeden biri olduğunu belirtti. Tekalmaz “bu projeyle ilçenin eko-turizm potansiyelini, organik ürün çeşitliliğini, organik tarım alanlarını artırmak ve ilçenin organik zeytinyağı ile markalaşmasını sağlamak amaçlanmaktadır” dedi.

 

Toplantıda, üreticiler adına Yenice Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Abay da söz alarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti ve organik tarımdan vazgeçmeyeceklerini, yeni projeler beklediklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından üreticiler için hazırlanan ve içerisinde budama makası ve budama testeresinden oluşan setin bulunduğu çantalar protokol tarafından projeye katılanlara hediye edildi.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=124031

Yazan - Ara 5 2017. Kategori GIDA, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |