Dört “e” İstanbul’da konuşulacak!


 

Tarım ve Gıda Etiği Derneği’nin geçmişinde Türkiye Biyoetik Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye’de Tarım ve Gıda Etiğinin Geliştirilmesi ve Tarım Alanındaki Paydaşların Etik Karar Verme Kapasitelerinin Arttırılması Projesi” var. Bu projenin hazırlık sürecinde tarım ve gıda etiği alanında ülkemizde henüz gerçekleştirilememiş oluşumlar ve etkinlikler incelenerek, bu alanda hiçbir sivil toplum örgütü olmadığı görülmüş ve 30 Mart 2016 tarihinde Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) kurulmuştur.

Tarım ve gıda sektörlerinde çok önemli bir boşluğu doldurmak üzere kurulan Derneğin amacı, “Tarım ve gıda sisteminin kapsadığı tüm faaliyetlerde ortaya çıkan etik konular ve sorunlar hakkında etik farkındalık ve duyarlılık gelişmesine katkıda bulunmaktır”. Bu amaç doğrultusunda araştırma ve eğitim çalışmaları yapan, bilimsel toplantılar düzenleyen Derneğin, Bahar Seminerleri ve Güz Seminerleri adı altında etkinlikleri de var. Geleneksel hale getirilmeye çalışılan Güz Seminerleri’nin ilki bu yıl 8 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Gıda Güvenliği Derneği (GGD) işbirliğiyle hayat bulacak seminerde tarım ve gıda etiği konusunda bilgi ve deneyimler paylaşılmak üzere gündemde olan sorunlar ele alınacak. İSO Odakule Meclis Salonu’ndaki etkinliğin başlama saati
13:00 olacak.

DİĞER HABERLER
Çanakkale destanı canlandırıldı

 

TARGET Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ’un açılış konuşmasıyla başlayacak Seminer’in Çerçeve Sunumunda Türkiye Biyoetik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. N. Yasemin Yalım, “Tarım ve Gıda Etiğinde Değersel İkilemler” ve Yıldız Holding’den Bahattin Aydın,
“Gıda Sanayinde Etik Uygulamalar” başlıklı sunumları yapacaklar.
Dilek Emil’in moderatörlüğünü yapacağı “Gastronomi ve Etik” başlıklı bölümde; Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sibel Özilgen, Turistik Restoran Yatırımcıları İşadamları Derneği’nden Kaya Demirer ve EKS Mutfak Akademisi’nden Eyüp Kemal Sevinç sunumlar yapacaklar.

  

“Tarım ve Gıda Alanında Medya Etiği” başlıklı oturumun moderatörlüğünü TARGET Yönetim Kurulu Üyesi Petek Ataman yapacak. Bu oturuma; Hürriyet Gazetesi’nden Faruk Bildirici, TV programcısı- yazar Meliha Okur ve Gazeteci-Yazar Fikri Türkel konuşmacı olarak katılacaklar.
Katkı ve Değerlendirmeler bölümünün ardından Seminer’in kapanış oturumu gerçekleştirilecek. TARGET Güz Semineri’ne konuyla ilgili akademisyenleri, sektör temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini, meslek kuruluşlarını, çalışanları, üreticileri ve duyarlı tüketicileri davet eden Prof. Dr. Cemal Taluğ, “Tarım ve gıda sisteminde etik değerleri korumak ve geliştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Dernek olarak bizler de elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince tarım ve gıda etiği konusunda bu sorumluluğu taşımaya ve bu konuya ilgi duyanlarla çeşitli fırsatlarla bir araya gelmeye çalışacağız. Periyodik olarak düzenlemeyi hedeflediğimiz bahar ve güz seminerleri bu fırsatlardan birini oluşturacak. Ayrıca şimdiden dikkat çekmek isterim ki, 2019 yılında uluslararası
katılımlı olarak gerçekleşecek olan 2. Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’ni düzenleyeceğiz. Kısa bir zaman içerisinde duyurusunu paylaşmış olacağız. Umarım bu çalışmalarla alanımızda ortak etik değerlerin oluşumu için emek sarf edecek duyarlı kişilerin bir araya gelmesine katkıda
bulunuruz” dedi.

DİĞER HABERLER
'2 Yıldır At Etli Döner satıyor Kimse Bir Şey Demiyor'

26 Ekim 2018. 16:55
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x