LTS Akademi: Dünya Tek Sağlık Günü Etkinlikleri: Kanatlı Eti ve Salmonella programı

Sosyal medyada paylaş.

 

Bostancı Green Park Hotel Eğitim Salonunda 03 Kasım 2018 tarihinde “DÜNYA TEK SAĞLIK GÜNÜ” münasebetiyle LTS AKADEMİ olarak gündemde olan “KANATLI ETİ VE SALMONELLA” konu başlıklı tüm gün süren program gerçekleştirildi.

 

 

 LTS Laboratuvar Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Uğur ÖNCEL katılımcılara hoş geldiniz diyerek programı başlatmıştır. Daha sonra İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet ÖZER Bey özetle Tek Sağlık Günü nedeni ile düzenlenen programı hayırlara vesile
olması dilekleriyle aynı zamanda gıda ticareti yapan birisi olarak hayvanlardan insanlara geçebilen hastalıklarla mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış ve sağlıklı gıda tedariki ile nihai tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçte sağlık kriterlerinin Türk
Gıda Kodeksi
nin kriterlerine uygun olarak satışının sağlanmasında teknik insanlar kadar ticaret yapanların da sorumluluk almasını önemi bilinçlendirmesi gerekliliği anlatıldı.

  

  

Daha sonra kürsüye davet edilen İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz KARACA son konuşmacı olması itibariyle Dünya Tek Sağlık Günü önemi ile çiftlikten sofraya gıda güvenliği için Bakanlığın aldığı tedbirleri ile bunların uygulayıcısı ve İstanbul İl Müdürlüğü olarak yapılan faaliyetlerini, cezai yaptırımlarını Bakanlığın projeleri gereği takip ettikleri faaliyetlerini detaylı olarak katılımcılara aktarmış ve bu organizasyonda emeği geçen herkese tebrik ederek Tek Sağlık bilincine Kamu, Özel Sektör ve STK’lar özetle bütün paydaşların bu konuya önem vermeleri ve birlikte hareket edilmesi gerekliliğini vurgulandı.

 


TOB Gıda Kontrol Genel Müdür Yrd. Dr. Mehmet BEYKAYA’nın tebrik faksı okundu. Başarı dilekleriyle bütün katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladıklarını bildirdi.

   


Eğitim programı LTS Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Vet.Dr.Can DEMİR’in oturum başkanlığında gün boyu sırasıyla; ELANCO Kurumsal İşler Müdürü Dr.Nedim ÜZEY, “Tek Sağlık ve Salmonella Kontrol Uluslararası Mevzuatları”, LTS Gıda Kontrol Laboratuvarı Mikrobiyoloji Birim Sorumlusu Mikrobiyolog Anıl Burak AKAR, “Çiğ Kanatlı Eti ve Et Ürünlerin de Salmonella Typhimurium ve Salmonella Enteritidis Serotiplendirme Gıda Laboratuvarlarında Analiz Uygulama Esasları”, TÜRKAK Akreditasyon Baş Denetçisi Prof.Dr.Özge Özgen ARUN, “Çiğ Kanatlı Eti ve Et Ürünlerin de Salmonella Typhimurium ve Salmonella Enteritidis Serotiplendirme Gıda Laboratuvarlarında Analizlerin Akreditasyon Gereklilikleri” Mikrobiyoloji Ana Tedarikçilerinden biri olan HEMAKİM A.Ş. Ürün Müdürü Biyolog Fatma BIYIK, “Salmonella Serotiplendirme için Gerekli Laboratuvar Cihaz ve Sarf Malzemeleri” konuları katılımcılara sundular.

 


Sosyal medyada paylaş.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=130079

Yazan - Kas 5 2018. Kategori MANŞET, ETKİNLİKLER, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe  
Bildir
| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |