Ekmek üreticisine parfüm yasağı


ph_BAK_BRD_Lg

 

 

 

 

 

Erdinç ÇELİKKAN  

 

 

MESLEKİ Yeterlilik Kurumu (MYK), ekmek üreticileri için ilginç standartlar belirledi.

 

Ekmekçilerin bundan sonra üretim süreçlerinde kişisel el bakımı, el yıkama, özel iş giyimine dikkat etmesi gerekecek.

 

Belirlenen standartlara göre ekmek üreticileri parfüm ve takı kullanamayacak, açık yarayla çalışmayacak.

 

Ekmek üreticileri, normal üretim standardında olmayan geri dönüşümü yapılabilecek ürünü düzeltme reçetesine göre tekrar kullanmak üzere işleme alabilecek. Üretim operatörleri, yapılan temizliğin etkinliğinin ölçülmesi için fiziksel ve mikrobiyolojik kirlilik kontrolünün yapılmasını sağlayacak. Güncel üretim planına göre üretimi yapılacak ürünün reçetesini amirden alarak üretilecek ürünün hammadde, katkı maddeleri, aroma verici gibi malzemelerin yeterli miktarda olup olmadığını kontrol edecek.

 

PARLAKLIK KONTROLÜ

 

Üretimde kullanılacak katkı maddeleri, aroma reçetesine uygun miktarda ve alerjen maddelerin birbirine bulaşmamasına dikkat edilerek hazırlanacak. Ekmeklerin renklerinin düzgün ve parlak olması için pişirme öncesi fırında hamur üzerine buhar püskürtülecek. Belirli aralıklarda ekmek hamurunun yükselme miktarı kontrol edilerek, mayalanma süresi sonunda uygun olmayan ekmek hamurları ayrılacak. Ekmek operatörleri ekmek hamurundan numune alarak hamurun rengini, parlaklığını, kıvamını, dayanıklılığını, sıcaklığını ve pürüzsüz olmasını kontrol edecek.

DİĞER HABERLER
Güçlü yasa güçlü teşkilat istiyoruz...

 

 

Hürriyet


28 Temmuz 2015. 11:41
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x