Engelli Öğrencilere Balık-Ekmek Ziyafeti


Sağlıklı ve protein deposu balığın tüketimini arttırmak için engelli öğrencilerin okulunda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenlendi.

 

Sağlıklı ve protein deposu balığın tüketimi arttırmak için okullarda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenleyen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Engelliler Haftası’nda, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu’nda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenledi. Şenlikte 150 öğrenciye balık ziyafeti sunuldu.

 

“Ülkemizdeki balık tüketiminin azlığına dikkat çekmek, balığın besin değerinin önemini vurgulamak, ilköğretim öğrencilerimizin balığı sevmesini sağlamak amacıyla, Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği olarak 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenlediklerini belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, Balık-Ekmek Şenliklerini bir sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüklerini o nedenle Engelliler Haftası’nda zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu’nda balık-ekmek şenliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Balığın çok yararlı bir besin maddesi ve protein kaynağı olduğunu kaydeden Kopuz, “Türkiye’de kişibaşı balık tüketimi 8 kg. seviyesinde, Avrupa Birliği’nde 15 kg’dan fazla, Japonya’da ise 65 kg. STG olarak yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’de balık tüketimini 15 kg.’a çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Soframıza GDO Sızdıran Markaları Açıklayın

 

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu’nda, okuyan 150 öğrenci Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri tarafından verilen levrek ve çipura balığını beğeniyle yedi. Öğrencilere ayrıca, yap-boz, şapka, yemek tarifleri kitabı, anahtarlık, kurşun kalem gibi promosyon malzemeleri dağıtıldı.

 

SU ÜRÜNLERİNİN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI

 

Su ürünleri içerisinde en çok tüketilen balık;

• Omega 3 deposudur, bu sayede sağlığımızın koruyucusudur, • Kemiklerin gelişmesine yardımcı olur, büyümeyi ve gelişmeyi kolaylaştırır, • Kalsiyum, demir, fosfor, iyot ve vitamin yönünden zengindir, • Merkezi sinir sisteminin gelişimine yardım eder, • Zihinsel sağlığa olumlu etki eder, öğrenim başarısını, beyin gelişimini destekler, • Kan ve dolaşım sistemi konusunda koruyucu etkisi vardır, • Algılama ve dikkat yetisini güçlendirir, • Lezzetlidir, besleyicidir, kilonun sağlıklı düzeyde tutulmasına yardımcı olur.

 

Bunca yararına karşın, Avrupa Birliği ülkelerinde 25 kg., Japonya’da 65 kg. olan kişi başına balık tüketimi, ülkemizde ne yazık ki 8 kg.dır.

 

Oysa balık eti, az yağlıdır ve bünyesinde bazı özel yağ asitleri vardır. Diğer hayvansal besinlerde bulunmayan bu özel yağ asitleri, kandaki pıhtı oluşumunu, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur. Damarsal bozulmalara yol açan hastalıklardan muzdarip olanların bu nedenle daha fazla balık tüketmesi tavsiye edilmektedir.

DİĞER HABERLER
"Tarladan Sofraya Baklagiller" Paneli

 

Balıkta yoğun miktarda bulunan omega-3’ün de insan sağlığına büyük faydaları vardır. Araştırmalar; balık yemenin, kalp hastalıklarının yol açtığı ölüm riskini azalttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca omega–3, anne karnındaki bebeğin ve küçük çocukların beyin gelişimini olumlu etkilediğinden, hamilelere de balık yemeleri önerilmektedir.

 

Çeşitli nedenlerle kemik erimesi (kadınların menopoz döneminde ve yaşlılıkta) sorunu yaşayan bireylerin balık etini daha fazla tüketmesinde yarar vardır. Bu, daha fazla kalsiyum almanın en iyi yoludur.

 

İyot bakımından da zengin bir besin olan balık, ülkemizin bazı bölgelerinde iyot eksikliğinin neden olduğu guatr ve zeka geriliği gibi ciddi sağlık sorunlarının engellenmesine de yardımcı olur. Ve ayrıca, vücudun kış aylarında daha fazla ihtiyaç duyduğu A, B1, B2 ve D gibi vitaminlere olan ihtiyaç da balık tüketimi ile karşılanabilmektedir. DenizHaber.Com

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun çalışmalarıyla, Türkiye’deki balık tüketiminin 8 kilodan 15 kiloya çıkarılması hedefleniyor.   İZMİR – Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, Türkiye’de kişi başı balık tüketiminin 8 kilo olduğunu, tanıtım çalışmalarıyla bu tüketimi 15 kiloya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Ege İhracatçı Birlikleri’nden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu, sağlıklı ve protein deposu balığın tüketimini arttırmak için okullarda “Balık-Ekmek Şenliği” düzenliyor.

DİĞER HABERLER
Pazarda Seçmece Dönemi Bitiyor

 

Engelliler Haftası’nda, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen şenlikte 150 öğrenciye balık ziyafeti sunuldu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, balık tüketiminin azlığına dikkat çekip, balığın besin değerinin önemini vurgulamak, ilköğretim öğrencilerine balığı sevdirmek amacıyla son 2 yıldır “Balık-Ekmek Şenliği” düzenlediklerini belirtti. Balığın çok yararlı bir besin maddesi ve protein kaynağı olduğunu kaydeden Kopuz, “Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 8 kilo. AB’de 15 kilodan fazla. Japonya’da ise 65 kilo. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla Türkiye’de balık tüketimini 15 kiloya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.Dünya


17 Mayıs 2012. 10:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x