Et sektörümüzün 9 yıllık bilançosu


Son 9 yılda beyaz ette yüzde 99, kırmızı ette yüzde 86 üretim artışı oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılından bu yılın ilk dönemine kadar üretim artışında ilk sırayı yüzde 259 ile nar aldı.

Narı yüzde 214 ile Antep Fıstığı takip ederken, çeltikte yüzde 150, kirazda yüzde 119, muzda yüzde 115, çilekte yüzde 107, kayısıda yüzde 106 ve mısırda yüzde 100 üretim artışı oldu.

Vişnenin yüzde 99, ayçiçeğinin yüzde 60, portakalın yüzde 39, turunçgillerin yüzde 45 şeftalinin de yüzde 19 oranında üretimleri arttı.

2002-2010 yılı arasında bu ürünlerde verim artışında ilk sırayı yüzde 224 ile Antep Fıstığı aldı. Bunu çilek yüzde 77, mısır yüzde 73, vişne yüzde 52, çeltik yüzde 45, nar yüzde 44, ayçiçeği yüzde 33, turunçgiller yüzde 27, portakal yüzde 20, muz yüzde 19, kayısı yüzde 15 ve şeftali yüzde 7 ile takip etti.

2002-2010 döneminde su ürünleri yetiştiriciliğinde üretim artışı yüzde 174, beyaz ette yüzde 99, kırmızı ette yüzde 86, sütte yüzde 62 ve balda yüzde 9 oldu.

Sütte hayvan başına verim oranı yüzde 67, kırmızı ette ise yüzde 18 oranında arttı.


Yazan - 18 Kasım 2011. Kategori GIDA, ET VE ET ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x