Et Ürünleri Çalıştayı’nda Beyaz Et Sektörü ele Alındı


Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından tertiplenen “II. Et Ürünleri İşlenmiş Kanatlı Ürünleri Çalıştayı” Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun ana sponsorluğunda Manisa Anemon Otel’de gerçekleşti.

 

Çalıştayın açılış konuşmasında söz alan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu “Bu tür bilimsel çalışmaların içinde bulunmaktan ve destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Özel sektör olarak, yapılan bilimsel çalışmaların sektöre katkılarının bilincindeyiz. Bu sebeple Keskinoğlu olarak üniversitelere olan desteğimizi sürekli devam ettireceğiz. Umuyoruz ki, bu sayede sektörümüz önemli adımlar atacak ve ülkemiz, dünya piliç eti üretiminde en üst sıralarda yer alacaktır” dedi.

 

İşlenmiş kanatlı eti ürünlerinde karşılaşılan sorunlar, ürün çeşitliliği, kullanılan katkı maddeleri, kalite özellikleri gibi konuların ele alındığı çalıştayda “Kanatlı Eti Ürünlerinin Son Durumu” konulu panelde söz alan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle üretilecek tüm et ürünlerinin yüzde yüz katkısız olması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasında sektör hakkında genel bilgileri de paylaşan Keskin Keskinoğlu, “Türkiye’de geçen yıl 19 kilo olan kişi başı piliç eti tüketimi, bu yıl 20 kilonun üzerine çıktı, yumurtada ise geçen yıl 188 adet olan tüketim 200 adede yaklaştı” dedi.

 

Erciyes, Selçuk, Atatürk, Uludağ, Ege, Fatih, Abant İzzet Baysal, Ankara, Balıkesir, Pamukkale ve Hacettepe Üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştay sonrasında, katılımcılar Keskinoğlu tarafından Ravika Köyü’nde ağırlandı. Ravika Müze Köyü gezdirilen misafirlere aynı zamanda şirket kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun yaşam hikayesi de aktarıldı.

 

Geziye katılan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semra Kayaardı “Üniversitemiz ile ilgili her konuda bizden yardımlarını esirgemeyen ve çalıştayın düzenlenmesinde büyük emekleri bulunan Keskinoğlu ailesine teşekkürlerimi sunarım” dedi.


Yazan - 21 Aralık 2012. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x