Et ve Süt Kurumu, küçükbaş  eti pazarlamak için,sözleşme yaptı…


unnamed

 

 

 

 

Yetiştiricilere fiyat ve pazar garantisi sunuluyor ve 60 kuruşa kadar ilave alım bedeli ödeniyor.

 Koyun ve keçi eti satışları bu ay başlıyor….

 

Halim UTLU

 

Küçükbaş hayvan eti tüketiminin arttırılması çalışmalarını desteklemek ve üreticilere yeni pazarlar sunmak amacıyla, bugüne kadar büyükbaş hayvancılığı kapsayan sözleşmeli besicilik modeli, 2015 yılında küçükbaş hayvancılık için de uygulanması için,Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, sözleşmeli yetiştiricilik protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

 

60 kuruşa kadar ilave alım bedeli ödenecek

 

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral’ın imzaladığı Küçükbaş Hayvan Tedarik Protokolü ile yetiştiriciler bağlı bulundukları birlikler üzerinden, ESK ile satış sözleşmesi imzalayacak. Sözleşmeli alımla birlikte,yetiştiricilere fiyat ve pazar garantisi sunulurken, 60 kuruşa kadar ilave alım bedeli ödenmiş olacak.

 

Piral,Türkiye’de önemli ölçüde küçükbaş hayvan potansiyeli var

 

Türkiye’de önemli ölçüde küçükbaş hayvan potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin tüketime dönüşmesi için kamu kurumları, birlikler, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları işbirliğini önemsediklerini ifade eden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın küçükbaş hayvancılığa sağladığı desteklerle birlikte, küçükbaş kırmızı et üretiminin son yıllarda önemli bir atılım içerisine girdiğini kaydetti.

 

Koyun, keçi ve kuzu eti tüketilmesi için, yeni pazarlar oluşturuluyor

 

“Beslenme alışkanlıklarımız değiştikçe, koyun kuzu etine olan ilgi zaman içerisinde azalmıştır. Oysa sağlıklı nesiller yetiştirmek için özellikle okul çağı çocuklarımızın beslenme alışkanlıklarını değiştirmemiz ve yeterli düzeyde hayvansal protein almasını sağlamamız gerekiyor.” diyen Piral,şöyle devam etti; “Kurum olarak toplumumuzun hayvansal protein ihtiyacının karşılanması yönünde, küçükbaş hayvancılığı bir çıkış noktası olarak görüyoruz. Beslenmede dana ve sığır etinin yanında, zengin protein kaynağı olan koyun, keçi ve kuzu etinin de tüketilmesi için küçükbaş hayvan üreticilerimize yeni pazarlar oluşturuyoruz”

 

Ayhan,üreticiler adına büyük memnuniyet duyduk

 

Yetiştiricilerin küçükbaş hayvan pazarlama noktasında zaman zaman sıkıntı yaşadığını,  bu sıkıntıların aşılması kapsamında hazırlanan protokolü önemsediklerinin altını çizen, kısa adı TÜDKİYEB olan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan da, damızlık dışı anaç koyun ve keçilerin hak ettiği değerden Et ve Süt Kurumuna pazarlanacak olmasının, yetiştiriciler açısından önemli olduğunu ve üreticiler adına büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 


Yazan - 9 Ocak 2015. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x