Faizler düşünce bankalar işlem ücretlerine tavan yaptırdılar


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan bankalara ‘insaf’ uyarısı.

Karlarını her yıl katlayarak yürüyen bankalar, faizler bir miktar düşünce işlem ücretlerini tavan yaptırdılar. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “insaf” uyarısı yaptı.

Bankaların faizlerin düşmesiyle işlem ücreti gelirlerini yükseltmeye yöneldiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu gelirlerin makul oranlarda olması, insaf sınırını zorlamaması gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’de bankacılık sektöründe faiz hadlerinin oldukça düşük olduğunu kaydederek, daha önceki dönemlerde bankaların kârının önemli bir kısmının faiz gelirlerinden oluştuğunu hatırlattı.

Faizlerin düşmesi, mevduat ve kredi faizleri arasındaki farkın azalmasıyla, bankaların kârlılıklarıyla ilgili riskler belirdiğini ifade eden Babacan, bunu telafi içinde, bankaların işlemlerden aldıkları ücretleri yükselttiğini kaydetti.

Babacan, “bankaların kredi müşterileri açısından baktığımızda da uygulanan bu işlem vergilerinde makul oranlarda olması lazım. İnsaf sınırını zorlamaması lazım” dedi. Rekabet Kurulu’nun bankalara yönelik başlattığı soruşturmanın araştırma ve soruşturma aşamasında olduğunu belirten Ali Babacan “hiçbir bankaya ceza verilmiş değil” dedi.

En rekabetçi yer bankacılıktır

REKABET Kurumu’nun 12 bankayla ilgili olarak faizlerinin belirlenmesinde rekabet ihlali gerekçesiyle açtığı soruşturma konusunda 2. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye’nin en rekabetçi yerinin bankalar olduğunu söyledi.

DİĞER HABERLER
Madeni 5 euro tedavüle girdi

“Kamu bankalarında bile aynı patrona bağlı olduğumuz halde ciddi rekabet vardır” diyen Aydın “Sektörün diğer oyuncuları hakkında incelemenin içeriğini bilmiyorum. Ancak kendi bankamla ilgili bölümü için söylüyorum, biz bir ceza beklemiyoruz” diye konuştu.

 


24 Kasım 2011. 22:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x