Gıda analizleri hız kesmedi


rektor-harmandar-gida-analiz-laboratuvari-mugla-icin-kazanc-IHA-20130302AW000345-3-t

 

 

 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçen yıl Türk Standardları
Enstitüsü (TSE) bünyesinde gerçekleştirilen gıda analizleri kapsamında 4
bin 252 numune raporu hazırlandığını bildirdi.

 

 
ANKARA – MEHTAP YILMAZ

 

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine, TSE’nin gıda
sektöründe yürüttüğü faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Gıda sektöründe bin 409 güncel belge olduğunu belirten Işık,
belgelendirme yapılan standart sayısının ise 300’ü bulduğunu ifade etti.
Işık, arıcılık, balıkçılık, et, tahıl, baklagil, meyve, sebze, kakao, süt, çay,
nişasta, şeker ve şekerli ürünler, içme suları ve doğal mineralli sular,
içecekler, yağlı tohumlar, yenilebilir yağlar, gıda katkıları, baharat ve
çeşni maddelerine belgelendirme yapıldığını anlattı.

 

 

“Analizler Ankara ve Gebze’de yapılıyor”

 

 

TSE’de Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü ile Ankara
Gıda Laboratuvarı Müdürlüğü olmak üzere 2 gıda analiz laboratuvarı
bulunduğunu vurgulayan Işık, “Ankara Gıda Laboratuvarı hizmet profili
kapsamında 332, Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı hizmet
profili kapsamında ise 321 farklı üründe test ve analiz hizmeti veriliyor.
Her iki laboratuvarımızın da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)
akreditasyonu mevcut” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Meslek İçi Eğitimin Danıştaydan İptali İle İlgili Veteriner Hekimler Derneği'nin İkinci Bildirisi

 

 

“GDO, alkol, ağır metal analizi gerçekleştiriliyor”

 

 

Helal gıda analizi faaliyetlerinin Gebze Biyogenetik ve Gıda
Laboratuvarı’nda yürütüldüğüne değinen Işık, burada yapılan
çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Gebze Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarı’nda, ülkemiz için çok önemli
ve insan sağlığı açısından çok kritik konularda analizler gerçekleştiriliyor.
Laboratuvarımızda GDO, alkol, ağır metal analizleri, zirai ilaç kalıntıları
ve koruyucu maddelerin tarandığı katkı maddeleri analizleri yapılıyor. Et
ve et ürünlerine, kesim hayvanlarına ait kas ve yağ dokusu dışında
kalan ve kullanılmasına müsaade edilmeyen yabancı organ veya doku
parçalarının katılıp katılmadığının tespiti yapılan histoloji analizlerinin
yanında, gıdalardaki pestisit (zararlı organizmaları engellemek için
kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlar) kalıntıları analiz
ediliyor.”


26 Ocak 2016. 11:29
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x