Gıda çalışanları için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğuna yeni gruplar eklendi


9 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere, Bitkisel Yağ, Konserve ve Sos Üretim Operatörlükleri, Bitkisel Yağ Üretim Operatörü (Seviye 4), Sebze ve Meyve Konservesi Üretim Operatörü (Seviye 4) ile Sos Üretim Operatörü (Seviye 4) eklendi. Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamayacaklar. Belgeler ile ilgili denetimleri ise iş müfettişleri yapacak.

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen yeni meslekler

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için ise mesleki yeterlilik belge şartı aranmayacak.

Kaynak: Gıda Hattı


Diğer Haberler:
Tüketicilerin yüzde 84’ü yeni ürünleri deniyor
Yazan - 9 Nisan 2021. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x