Gıda Güvenliği Kongresi Hazırlıkları
Gıda Güvenliği Kongresi Değerli Katılımcıları,
3-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak 6. Gıda Güvenliği Kongresi için bu yıl farklı bir mekanda, farklı bir organizasyon ve farklı içeriklerle sizlerle yeniden bir araya gelmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımıza başladık.
İlk kongreden beri destekleri ile yanımızda olan başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Uluslararası Gıda Koruma Birliği – IAFP’ ın yanı sıra 9 paydaş ve 19 destekleyen kurum ile gücümüzü daha da arttırarak yolumuza devam ediyoruz.
Ülkemizde ve bölgemizde ana teması sadece gıda güvenliği olan tek kongre olma özelliğini taşıyan Gıda Güvenliği Kongresi aynı zamanda gıda güvenliği alanında faaliyet gösteren tüm paydaş ve destekleyen kurumlar ile tüm ilgili meslekleri de bir araya getirerek bu misyonunu pekiştirmektedir.
Gıda güvenliğinin tüketicinin korunması ve sektör ve ülke ekonomisinin gelişimi açısından stratejik öneme sahip bir konu olduğundan hareketle; Sektör, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üniversite ve Meslek kuruluşları ile Sivil toplum kurumları olarak bir araya gelip ülkemizden ve yurt dışından farklı konularda bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak konusunun uzmanı kişileri dinleyip, aramızda tartışıp, orta noktayı bulmak ve bunları pratiğe yansıtabilmek bu kongrenin en temel hedeflerinden birisidir.
6.Gıda Güvenliği Kongresi kapsamında sektörden iyi uygulamalar, yurt dışında ve yurt içinde ortaya çıkan yeni konular, fırsatlar, tehlikeler ve yeni gıda güvenliği teknolojileri hakkında vizyonumuzu açacak çok doyurucu sunumların yapılacağı özel bir kongre düzenliyoruz.
Gıda Güvenliğinin buluşma noktası olan kongremizde sizlerle yeniden beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyacağız.
3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde, Grand Cevahir Hotel Convention Center’da buluşmak dileğiyle…
Selam ve saygılarımızla,
Samim Saner
Gıda Güvenliği Kongresi Başkanı
Değerli Basın Mensubu,
Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve uzmanlarını bir araya getiren Gıda Güvenliği Kongresi’nin 6.’sı 3 – 4 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katılımı beklenen 6.Gıda Güvenliği Kongresi’nin 9:15’deki açılış programına ve kongrenin ilk günü saat 10:15’de Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner’in gerçekleştireceği basın toplantısına sizin ya da görevlendireceğiniz arkadaşlarınızın katılımından onur duyacağız. Dilerseniz Kongremizin 2 günlük programının tamamını da takip edebilirsiniz.
Sevgiler, iyi çalışmalar.
Yer: İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi
Basın Toplantısı Tarih ve Saati: 3 Mayıs 2018 – 10:15
LCV: Eksen CC
Elvin Ekşioğlu – +90 555 233 24 41 – eksencc@gmail.com
3 Mayıs 2018 Öğleden Önce Programı:
08:00 – 09:15 Kayıt
09:15 – 10:15 Açılış
Samim Saner -Kongre Başkanı
Alejandro Castillo -Uluslararası Gıda Koruma Birliği – IAFP
Viorel Gutu -BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Özbekistan ve Türkiye Temsilcisi
Ahmet Demircan (Katılımları Halinde) -T.C. Sağlık Bakanı
Ahmet Eşref Fakıbaba (Katılımları Halinde) -T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı
10:15 – 10:45 BASIN TOPLANTISI
10:45 – 12:00 ANA OTURUM
Oturum Başkanı: Samim Saner Gıda Güvenliği Derneği
Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar: Gıda Endüstrisinde Quorum Sensing ve Tam Genom Sekanslamanın Önemi – Mansel Griffith Guelph Üniversitesi, Kanada
12:00 – 13:00 Öğle Yemeği
13:00 – 14:00 Tarım ve Gıda Yazarları Konuşuyor:
Gıda Güvenliği Konusunda Doğru Bilgiye Ulaşımda Basının Sorumluluğu
Moderatör: Cemal Taluğ -Tarım ve Gıda Etiği Derneği
(Ülkemiz gazetecileri ve Uluslararası Tarım Yazarları Federasyonu – IFAJ)
Kongrenin detaylı programına http://gidaguvenligikongresi.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Elvin Ekşioğlu
Eksen Creative Communication
+90 555 233 24 41
eksencc@gmail.com
http://www.eksen.eksantrik.com