Gıda katkılarında yeni dönem

Sosyal medyada paylaş.

Gıdalardaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk gıda kodeksi gıdalarda kullanılan renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındaki katkı maddelerinin saflık kriterlerini yeniden belirleyen tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre gıdalarda kullanılan katkı maddelerinden renklendiriciler ve tatlandırıcılar dışındakilerden kalsiyum karbonat, sorbik asit, potasyum sorbat, kalsiyum sorbat, benzoik asit, sodyum benzoat, potasyum benzoat, kalsiyum benzoat ve kalsiyum sülfit gibi katkı maddelerinin saflık dereceleri belirlendi.

Yayımlanan tebliğ ile 4 Nisan 2002 tarihli tebliğ yürürlükten kalktı.

Bu tebliğin yayımı tarihinden önce faaliyet gösteren gıda işletmecileri, 1 Aralık 2012 tarihine kadar yürürlükten kaldırılan tebliğ hükümlerine uyabilecekler.

 


Sosyal medyada paylaş.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=26507

Yazan - Nis 9 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |