Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı.


DSC_6111

 

 

 

Bakanlık taşra teşkilatında, il müdürlüğü bünyesinde bulunan ve taşrada, hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvansal üretim hizmetlerini programlayan ve uygulayan “Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su rünleri Şube Müdürlüğü” görevine şubenin görev ve yetkileri gereği, sadece veteriner hekim atanması yasa ile düzenlenmişti.

 

Yapılan yönetmelik değişikliği ile bu şube müdürlüğüne hastalık ve sağlıkla hiç bir ilgisi olmayan teknik hizmetler sınıfında görev yapan mühendislerin atanmasına da izin verilmiştir.

 

Hayvansal ürünler, toplum sağlığı ve gelişimi açısından stratejik öneme sahiptir.Bu gün ülkemizin en önemli sorunlarından birisi, hayvansal üretimde yaşadığımız darboğazdır. Bu nedenle, ülkemiz büyük bir hayvan ve hayvansal ürün ithalatçısı konumuna gelmiştir. Bunu önlemek için hayvansal üretim kapasitemizi arttırmak zorundayız.

 

Hayvansal üretimin arttırılmasının önündeki en önemli engellerden birisi salgın hayvan hastalıklarıdır. Ülkemizin bulunduğu coğrafya, salgın hayvan hastalıkları yönünden önemli bir risk bölgesidir. Bu nedenle hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları büyük önem taşımaktadır.

 

Bu şube müdürlüğünün görev ve sorumlulukları ile ülkemizin hayvan hastalıkları yönünden durumu göz önüne alındığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı bu değişiklikle kendi ayağına kurşun sıkmıştır.

DİĞER HABERLER
Sel vuran tarlalarda yeşil soğan hasadı

 

Yapılan bu değişikliğin ülke hayvancılığına olumsuz etkilerinin olacağı muhakkaktır. Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak, hayvancılıkla ilgili yasal  sorumluluğumuz gereği, bu konuda yasal mücadelemizi yürüteceğiz.

 

Kamu oyuna saygı ile duyrulur.

 

Talat GÖZET

Türk Veteriner Hekimleri Birliği

Merkez Konseyi Başkanı


19 Şubat 2015. 08:43
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x