Hamburger fiyatına çipura


bd1f9c68-cd5d-4948-ad7c-be30718dc908

 

 

İçerdiği protein ve omega 3 yağı ile damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ve felç gibi hastalıkları önlediği araştırmalarla ortaya konulan balık vücut direncini de arttırıyor.

 

Avrupa’da marka haline gelen Ege Çipurası bir hamburger fiyatına tüketiciye ulaştırılıyor. Türkiye’de her yıl 60 bin ton çipura denizlerden çıkarılıyor ve sofralarımıza ulaştırılmak üzere tezgâha konuluyor.

 

Türkiye’de kişi başı 8 kg. seviyesinde olan balık tüketimini 15 kg.’a çıkarmak için tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, bir hamburger fiyatına dört kişilik bir ailenin bir öğün çipura yiyebileceğini kaydetti.

ca7efcab-26ad-4bac-bca3-12781a7a4590

Çipuranın vatandaşın kesesine göre olduğunu ve üreticiden şu anda 15 liraya çıktığını anlatan Kızıltan, “Ege’nin çipurası Avrupa’da bilinirliği nedeniyle Türkiye’ye gelen turistlerin en çok tercih ettiği balık. Türkiye’nin değeri çipuranın lezzetini Türk insanı da yeterince tatsın istiyoruz. Bu sayede hem lezzetli, hem de sağlıklı besin tüketmiş olacaklar” dedi.

 

Okullarda düzenledikleri “Balık-Ekmek Şenlikleri” ile balık tüketiminin küçük yaşlardan başlaması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Kızıltan, “Haftada iki gün balık, yaşam boyu sağlık” sloganıyla sağlıklı nesiller yetişmesi için çaba harcadıklarını, balık tüketiminin arttığı oranda Türkiye’nin 100 milyar lirayı bulan sağlık harcamalarının da azalacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

tps://www.dropbox.com/sh/hj26w0t2w3inbtf/AAC1MzMvHJMNk9Vj1GWsR3XIa?dl=0


Yazan - 29 Temmuz 2016. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK, SU ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x