HasTavuk 2014’te iddialı


1
1972 yılında Bursa’da kurulan ve yumurtalık civcivde Türkiye’nin yüzde 70’lik ihtiyacını karşılayan HasTavuk, yeni ürünleri ile 2014’e hızlı bir giriş yapacak. 2014 hedeflerini açıklayan HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, “Hedefimiz, damızlıkçılık sektöründeki dünya başarılarımızı, tüketim noktasında da gerçekleştirmek olacak” diyor
Kendinizi biraz tanıtabilir misiniz?
1966 yılında Eskişehir ili, Sivrihisar ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Eskişehir’de tamamladım. Üniversite eğitimime Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde başlayıp yatay nakille geçiş yaptım. Üniversiteden 2’ncilik derecesiyle mezun oldum, daha sonra Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yönetimi master’ı yaptım. Durumsallık yönetimi konulu tezimle master’ımı birincilik derecesiyle bitirdim. Sınai gazlar ve otomotiv sektörlerinde pazarlama ve ticaret müdürlüklerinin ardından 1994 – 2002 yılları arasında HasTavuk’ta Pazarlama ve Ticaret Müdürlüğü yaptım. 2003 yılından beri de Genel Müdürlük
görevini yürütüyorum. Ayrıca İstanbul İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grup Başkanlığı görevlerini de aktif olarak südürüyorum. İşletme ve pazarlama yönetimi üzerine araştırma, yazı ve eserlerim mevcut; bu konularla birlikte sektör analiz, durumsallık, işletme yönetim yaklaşımları konularında profesyonel danışmanlık şirketleri ve çeşitli üniversitelerde eğitim, seminerler verdim, programlar yaptım.
Has Tavuk sektörde başarılı işlere imza attı. Başarınızın sırrını nasıl açıklıyorsunuz?
1972 yılında Bursa’da kurulan, sürekli gelişen, teknolojiye ayak uyduran ve sektörü yakından takip ederek gelişimine katkıda bulunan HasTavuk, damızlık yumurtadan yumurtalık ve etlik civcive, yarkadan yem ve tavuk eti üretimine kadar tavukçuluğun her alanında faaliyet gösteriyor. Deneyim ve sahip olduğu tecrübesi ile bir ülkeye canlı hayvan ihracatını ilk kez yapan, hiç girilmeyen pazarlara giren, sektöründe en fazla ihracatı gerçekleştiren firma olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ürettiği kaliteli ırklarla, sağladığı müşteri memnuniyetiyle, sektöründeki başarısını aldığımız kalite ve başarı ödülleriyle tescil ettik. Ülke ekonomisine kattığımız değerlerle birçok kurum ve kuruluş tarafından defalarca ödüllendirildik. Kalitemiz ve üstün başarımızla ‘Mükemmellik Ödülü’nü birçok sefer Türkiye’ye kazandıran tek firmayız. Bizim en önemli özelliğimiz, şirket kurucularının ve yönetim kurulu üyelerinin doğru zamanda doğru kararlar alabilmesi ve hızlı atılımlarla bu kararları hayata geçirebilmesidir. Bu durum bugün Türkiye pazarının yüzde 70’ine hitap etmenin, sektörün lideri ve belirleyicisi olmamızın yanında, birçok başarıyı da beraberinde getirdi. Bulunduğumuz noktalarda yarattığımız istihdam ve ekonomiye sağladığımız katkılarla, sektörün gelişmesine öncülük yaptık. Kullandığımız teknoloji, kapasite, yurt içi ve yurt dışında aldığımızsayısız ödül, birçok kültürel etkinlik ve sosyal projelerle, müşterilerimizden aldığımız güven ve destek ile kendimizi kanıtladık.
DSC_0443
2014 yılı hedefi 1,5 milyar dolar
Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz ve istediğiniz rakamlara ulaşabiliyor musunuz?
Türkiye, coğrafi konumu, hedef pazar ülkelerine yakınlığıyla en kısa sürede en taze ve en sağlıklı ürünlerin en hızlı ulaşımına imkan sağlaması sebebiyle özellikle yurt dışı pazarlarda son yılların en göze çarpan yıldız sektörlerinin başında geliyor. Türkiye’de kanatlı sektörü, 2 yıl önce 22 ülkeye ihracat yapıyorken, bugün bu sektörde 52, yumurta ürünlerinde 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ulaşılması, çalışılması çok güç gibi görünen ülkeler sektörün pazar yelpazesine dahil edildi. Özellikle Körfez ülkeleri ve Orta Doğu’ya ihracatımız bir önceki yıllara göre arttı.
Arnavutluk, Bangladeş, Gine Bissau, Güney Kore, Lübnan ve Yemen ilk kez 2013 yılında Türk pilici ile tanışma fırsatını yakaladı. Yumurta ürünlerinde ise ülkemiz yine Körfez ülkelerine ihracını artırırken Bahreyn, Cibitu, Gambiya, Katar, Liberya, Sierra Leona, Sudan ve Ürdün’ü yeni pazarlarına ekledi. Buna ilave olarak Uzak Doğu pazarlarından Japonya ve Çin’e doğrudan ihracat için son aşamaya gelindi. Sektör olarak 2010 yılında 370 milyon dolar ihracatımız 2011 yılında 680 milyon dolara yükseldi. 2012 yılında ihracat 893 milyon dolarken 2013 yılında ise bu rakam bin 33 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılı için 1,5 milyar dolar hedefleniyor.
2013 yılı Has Tavuk için nasıl geçti?
Canlıyla uğraşmak her zaman güç ve meşakkatli bir iş olmuştur. 2013 yılında bu güç ve uğraştırıcı işi insan sağlığı gibi hassas olan gıda üretim faaliyetini de ekledik. İşimiz iki kat daha zorlaştı. HasTavuk olarak insan sağlığını doğrudan etkileyen, çevrenin ve doğal kaynakların kaderini belirleyen bir sektörde üretim yaptığımızın bilincinde bir firmayız. Bu konunun hassasiyetine verdiğimiz önem gereği ürünlerimizi dünyada altın buluş ödülü alan Aeroscolder sistemini Türkiye’de ilk kez kullanarak nihai tüketiciye ulaştırmış bulunuyoruz. Bu sistemde hayvanlarımızı doğal yetiştirilen mısır, buğday, ayçiçek gibi ürünlerle besliyoruz. Uygun yaşa gelen hayvanlarımız özel ekiplerimizce, islami kurallara uygun olarak elle kesiliyor. Kesilen binlerce hayvanın tüyleri haşlama kazanlarına değil; yoğun hava ile yumuşatılıyor. Rapid Rigor denilen sistemle kesim sırasında sertleşen kaslar gevşetilerek, kılcal damarlardaki kan tahliye ediliyor. Böylece hijyen bakımından en üst seviyede olan ürünlerimizin, doğal renginde, doğal kokusunda, daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağlıyor.
Yeni yılda nasıl bir strateji planlıyorsunuz?
2014 yılı için HasTavuk markası ile sektörde fark yaratacak özel ürünler geliştirmeye yöneldik. 2014 marka stratejilerimizin uygulamaya konulacağı bir yıl olacak. 2013’te Haskanat ve tantuni ürünlerimizle tüketicinin nabzını yokladık. Tüketici geleneksel tavuk etinde farklı sunumlar farklı damak tadı arıyor. Bu yıl ürün yelpazemizde diyet ve çalışan kadınlar için kolay yemek hazırlama kültürü üzerinden yeni ürünler piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Bütün pilicin yanında işlenmiş, yarı işlenmiş ürünler, şarküteri ürünleri, kaplamalı ürünler, döner çeşitleri, pişmiş ve yarı pişmiş olmak üzere çeşitli ürün gruplarına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Hem yurt içi hem yurt dışı pazarlara yeni ürün gamları sunarak potansiyelimizi artıracağız. Hedefimiz, damızlıkçılık sektöründeki dünya başarılarımızı, tüketim noktasında da gerçekleştirmek olacak.
Hastavuk kesimhane lütfen tıklayınız…
https://www.youtube.com/watch?v=fDNkT803QYk

DİĞER HABERLER
E-Reçete uygulaması hakkında toplantı
15 Nisan 2014. 18:43
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x