İsmail Kemaloğlu: “Et ve Süt Kurumu Olarak Bütün Üreticilerin Hizmetkarıyız”


kapak

 

 

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Bafra Şubesi düzenlenen törenle Hacınabi mahallesinde hizmete açıldı. Bafra, Alaçam, Ondokuzmayıs, Yakakent, Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum ilçelerine hizmet verecek şubenin açılışına,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile birlikte Kaymakam Ali Katırcı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, oda başkanları ve davetliler katıldı.

 

 

 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hayvancılık bir yaşam tarzıdır, zor bir iştir. Zor şartlarla uğraşıyorsunuz. Biz burada bulunan üreticilerin hizmetkârıyız. Bizim görevimiz bu memlekette tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan insanların işini kolaylaştırmak, önünü açabilmek. Daha önceden ‘Et ve Balık Kurumu’ olan kuruluşumuzun ismi 2013 yılında yapılan değişiklikle ‘Et ve Süt Kurumu’ olarak değiştirildi. Ne demek bu; önceden balıkla uğraşıyorduk. Şimdi ise sütü de kapsayacak şekilde bir yasal düzenleme yapıldı. Hatırlayın geçmişte süt de fiyat istikrarsızlığı gibi pek çok sorunlar oluyordu. Artık Et ve Süt Kurumu olarak balık da dahil olmak üzere bütün üreticilerin hizmetkarı olacağız.” dedi.

DİĞER HABERLER
Analiz: Bir gecede şehirli olan 11 milyon köylüyü neler bekliyor?

 

 

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven de  ilde 330 bin büyükbaş, 20 bin civarında manda, 175 bin civarında ise küçükbaş hayvan varlığı olduğuna işaret ederek, “Yani Kırmızı Et Birliği geçmiş yıllardan bahsediyorsak bizim en büyük derdimiz küçükbaşta olan sıkıntımızdan kaynaklanıyor. Et ve Süt Kurumunun bölgemizin ve Türkiye’mizin ihtiyacı olan etin tedarikinde, inşallah Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile birlikte yapacağımız çalışmalarda hem büyükbaş mevcudunun iyileştirilmesi ve küçükbaş varlığının da artırılarak et kalitesinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımız hep birlikte olacaktır. Bu açılışta birliğin yerini Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile paylaşan İlçe Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl’e teşekkür ederim” dedi. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Merkez Başkanı Bülent Tunç ise “Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan birliğimiz kurulduğundan bu yana hep yanımızda oldu. Samsun ve ilçelerinde yapılacak olan tüm çalışmaları hep birlikte başaracağız. Hizmet binamızın Samsun’umuza ve ilçelerine hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

 

 


31 Mayıs 2014. 20:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x